ПЪРВИ клас - 3 тема

• 54 410
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Комуникацията с нашата госпожа е трудна също. Сутрин може и да слезе да посрещне децата, ама може и да не слезе. Когато има нещо важно - слага листчета на децата. Когато децата са болни - праща информация по друго дете. Така моята вчера си получи помагалата и в тях беше отбелязано какво има за наваксване вкъщи. Аз й пиша мейли когато ме интересува нещо, но не ми е спешно. Миналата седмица направи и сайт на класа, но гледам там ще се качват снимки от екскурзии.
Инфо за състезанията не са ни дали, или поне не съм информирана, ако нещо е давано тази седмица, когато отсъства отрочето.

Моето дете вече не поддържа температура, но сухата кашлица е ..... Давам някви сиропи, хапчета, но сега звъннах на мъжа ми да й направи една бабина рецепта, дано да поспре днес-утре, че в петък няма кой да я гледа  newsm78.

# 631
  • Перник
Ние нямаме проблеми с комуникацията с госпожата - не ни спират да влизаме в стаята сутрин. Тя винаги е била там, когато съм водила Калоян. Мъжът ми пък казва, че не всяка сутрин я вижда (той го води по-често). В тефтерчето е писала само веднъж - когато трябваше да платим застраховките.

# 632
  • Sofia
Привет, девойки! Simple Smile
Ние се прибрахме... горди собственички на билети за 4 филма от Киномания, на желаните места.  newsm44
Жалко само, че ще пропуснем Муминтролите на Туве Янсон понеже са със субтитри. Много ми е чудно как го решиха това, защо не го дублираха и него?!
Обаче пък за единия от филмите смятам да продам билетите ни, защото късно видях, че героят е 13 годишен... се оказа, а се подведох от тук:
Цитат
Лудориите на един невръстен пакостник децата могат да гледат в игралния "Ноно, криволичещото дете" на режисьора Винцент Бал с участието на Изабела Роселини. Той разказва за Ноно, който иска да прилича на баща си – най-добрия полицейски инспектор на света, но се забърква с опитния мошеник Феликс и става съучастник в приключенията му.

Та ако някой проявява интерес... един детски+един родителски=5лв
Сега ще чета програмата да набележа и за мен (кулинарни), нас с ММ филми. Един вече харесах, докато пътувах.  Grinning

Моята след дълго отсъствие, днес за първи ден и била посочена за пример по писане и ми я хвали класната.  Трудно им било на децата да свързват ръкописните букви в дума (просто технически), пък щерката без грешка била.  Grinning
Та по последната тема - и сутрин, и при взимане на обяд комуникирам с госпожата. Simple Smile

Нонич, хайде да минава и кашлицата вече.
Други болнички ако има, до оздравяват също!

Благодаря ви за препоръките за стоматолозите, ще видя дали ни е удобен някой.

# 633
Ние четем сега за Муминтролите, но трудно върви. Не ѝ е интересна, а и на мен също. Някъде пропускам цели описания.

Аз съм водила детето на стоматолог в Еодент и съм доволна. По едно време я водих при доц. Кабакчиева и не я препоръчвам. Ужасно комерсиална жена. Мила е, пускат детски филмчета, докато правят зъбите, подаряват подаръчета след това. Но ни разкарва пет пъти само и само да ни вземе повече пари за две пломби. Смяташе сметките на един тефтер и изобщо не можеше да се разбере за кое колко ни взема. Накрая не издържах и довършихме зъба в Еодент точно с едно ходене.

Нонич, най-добре инхалации с физ р-р, ако имате инхалатор.

# 634
Здравейте!
И ние имаме бележник, но в него за сега я има само забележката.  Rolling Eyes Госпожата я виждаме на обяд, като вземаме децата (сутрин охраната не дава да се влиза). За въпроси към нея е дала и телефон, както и в групата, където тя пише важните неща - например РС, почивни дни и т.н.  Peace
Деси, честити ви закуски! Simple Smile
В Щатите ги гледам, ходят с раница и отделено чанта за храна.
Раницата на Матей е точно такава - подарък за РД от леля му от Чикаго.  Peace Има отделна чантичка, която може да се закачи с колани към раницата или да се махне. Отделно сме му взели и кутия за храна, която да слага в тази чантичка, ама... закуската беше в джоб в раницата.  ooooh!
Ако ми кажете как да кача снимка, кога да снимам раницата и да ви я покажа  Embarassed

# 635
  • София
Здравейте!

Да се похваля и аз - вчера ми донесе за подпис самостоятелна работа по български език с максимум брой точки - 19 Blush Много съм доволна, по принцип математиката му върви повече, но явно и с другите предмети се справя. Днес го пратих с 10 лв, за да плати някакъв календар за 2015 с негова снимка. Mira, Sisi - да знаете нещо повече?

Нашето училище е като затвор - няма влизане, няма излизане. Дори детето един път беше стигнало до заключена врата с код, бях разказвала по-назад в темата. Мъжът ми пък е трябвало да го вземе по-рано в понеделник, но точно по това време били на футбол в двора. Телефонът не е с него, охраната липсва, та тръгнал да прескача загражденията... едвам не го арестували там  newsm78 Нямал право, това, онова. Еми, като охраната не си седи на мястото, как трябва човек да си стигне до детето? С класната се чуваме само по телефона, изобщо не я виждам. Сигурна съм, е има резон в тези строги мерки, но не бива да се прекалява.

За зъболекар -аз водя сина си на Осогово 30, точно срещу мола на Стамболийски. Предпочитам Елена Георгиева, но сега е в майчинство и ползваме услугите на майка и - Лилия Георгиева. Изключително съм доволна от отношението им, както и от базата - имат много нови уреди, работят и със здравната каса. Прави ми впечатление, че винаги има деца в кабинета.

# 636
Здравей,

Не мога да смогна да чета и пиша.
От както тръгнах на работа нямам досег с училището. Дядо и' я кара и взима и толкова. Онази вечер звънях на г-жа по друг въпрос и си мислех да я поразпитам как е, но тя пък не ми вдигна. За втори път и' звъня и не вдига телефона. Вчера е дала една анкета  да попълваме за  маршрута ,по който се предвижва детето до училище.

kativita според мен и това, което четох е желателно да се лекуват кариесите на млечните зъби, защото могат да увредят новия зъб. Много се радвам че Стефи с желание ходи на зъболекар, добре че не се е метнала на мен. Миналия месец и силанизирахме зъбките.

Стефи, не може толкова рано да закусва. Правя и малък сандвич, който хапва в първото междучасие. В голямото хапва плодът, който им дават и после обядва на стола. Не си хапва всичко там, но съм доволна.
В понеделник и купих апрески от ЛИДЛ и сега чакаме снега Simple Smile

Всички болнички да се оправят. Аз нещо започвам да се разболявам май. Малкия вече втора седмица е на ясла и много ме е страх да не се разболее.

# 637
  • София
Искам да споделя с вас ето ТОЗИ ЛИНК.
Един час моето дете самичко си решаваше задачки  Heart Eyes

# 638
  • София
feel_the_rush, много си права, че е като в затвор.  Tired
Тази вечер звъннах на класната, за да я чуя, попитах я и за предстоящия математически турнир. Не били уведомени и не знаели нищо за него, но утре щяла да се поинтересува. Каза ми, че е доволна от сина ми, но вчера бил блъснал едно детенце и то си ударило коремчето в ръба на чина и му написала забележка в тефтерчето. Моят син не ми даде нищо за подпис, бил забравил.  Thinking
Записал се днес на шах и е много ентусиазиран, а аз дори не знам кога ще ги взима "чичкото, който ще ги научи на много тайни ходове".  newsm78

# 639
  • Sofia
Знаех го, Мей, ама нали съм анти комп. на тази възраст (та дори и образователно да е, ако има аналог... Simple Smile), моето с това смята, показвала съм и преди.  Simple Smile Ползваме ги като сме в движение най-вече, вкъщи предпочитам да пише в тетрадка/сборник/помагало.

# 640
Моят имаше на конзолите игри със задачи, на айпада също. По-интересно му е онлайн да смята, защото печели награди, точки, похвали. Има един много готин сайт, аз съм го пускала, но той е на руски: https://iqsha.ru/uprazhneniya/7-let/
Има задачи за смятане, има и логически, любим е на сина ми.

# 641
  • София
Морена, днес за първи път го пробвах със самостоятелно занимание вкъщи и буквално ми мина номерът с аргумента, че трябва да е подготвен за състезанието в събота, за което ТОЙ САМ пожела да ходи. Иначе всичко, което включва писане, учене и упражнения, се приема като някакво наказание тип "лишаваш ме от времето ми за игра"  ooooh!
Имаме занимателни и образователни книжки, най-различни, но поради горните причини пак не допираме често до тях. На компютъра днес, като за първи път, пожънах голям успех, тъй като по едно време сам си поиска задачи на хартия да си пишел сам  Shocked . Разпечатах веднага от на Жаси линковете. Цял час се занимавахме без да промърмори нито веднъж.
За мен това е не крачка, а огромен скок напред  Flutter

Жаси, сега ще го прегледам и този сайт, който споделяш. Благодаря   bouquet

# 642
Здравейте!
 Mira, Sisi - да знаете нещо повече?
Календарите ги има като образци на входа откъм Софроний Врачански, един голям, среден, настолен и малки ламинирани календарчета. На нас са ни правили подобни и в детската градина. Тук малките са по 2 лв., средния 4,50лв., големият 8,50 лв. Това го е написала в тефтера щерката, госпожата ги накарала да си препишат цени и кога ще ги снимат - на 17.11., но не знам дали важи за всички първи класове. Само не знаеше докога се събират парите, но тъй като класната ни отсъства тази седмица, предполагам ще е другата.
Фийл, браво на младежа за точките, при нас са правили диктовка, пише "Браво", но нямат досега оценъчен елемент.
И друго сподели днес щерката, което малко ме озадачи, защото не мисля, че е редно. Понеже някои деца не ходят на стол, а си носят храна, от тази седмица вместо да слизат всички заедно в стола и който яде там, яде, а другите - отделно, сега въвели следното: децата с храната от вкъщи си я ядат в класната стая първи, а през това време останалите деца с купони, които са повече, стоят в стаята и ги гледат и чакат, за да се нахранят и тогава да ги заведат в стола. Много й било неприятно днес да стои и гледа как хапват другите, защото закуската от училище била морков и била гладна, а не й бях сложила нищо друго. Ми не мисля, че е редно, още повече, че по нейни думи тези, които не са с купони са около 5-6, а останалите деца са над 15. Ще оставиш 15 гладни деца да стоят и преглъщат докато се нахранят другите пред тях, ами не ми се струва справедливо.

Последна редакция: ср, 05 ное 2014, 19:39 от Mira_p

# 643
  • Sofia
Браво на младежа, Мей!  smile3501
Мире, възмутително (бледа ми е таЯ дума в случая, ама така се подразних, че не ми хрумва по-изразителна)!!! Още утре проучвам на твое място.

# 644
  • София
Аз споделих, че моят син от миналата седмица не е на стол, такова нещо обаче не ми е споделял. Казва ми, че си взима кутията и с другите деца обядват навън.  newsm78 Говорихме с баща му от другата седмица пак да си обядва в стола, но той категорично отказва.
Мира, по-добре си поговори с учителката за тази случка, дано да е било само днес инцидентно.

В събота сме канени на рожден ден на момче от класа, което не познавам и не знам какъв да е подаръкът. В неделя сме на друг рожден ден на момиче от класа, но майката ми е близка, бяха в една група в детската градина и ще се допитам. Но за момченцето се чудя. До какви пари е редно да е и какво да взема? Някакви идеи?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт