ПЪРВИ клас - 3 тема

• 54 561
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
Моя Калоян също отказва да ходи по голяма нужда в училище. Там са с клекала, което е за предпочитане. Допускам, че копира брат си, който веднъж спомена, че в училище не ходи .
Както го копира и за потниците. Когато големия отказа да ги носи, малкия и той настръхна.

Вчера е паднал и си е разкървавил белега на рамото от ваксината.БЦЖ. Води ли го при лекарката, тя сложила пудричка и лепенка. Текла е кръв. Снощи беше зачервено. мислех да го водя днес при личната, но времето ме отказа. Ако се оплаче след училище ще го заведа , разбира се. На нечие от вашите деца случвало ли се е?

В занималня учат взетото през същия ден. То в първи клас няма голяма разлика, защото БЕЛ и МАТ имат всеки ден.

Моя син си подари всичките костюми, защото му били омръзнали. Вчера се сети , че иска нов за 31,10, въпреки че може никъде да не ходи, та сега ще търся. Пуснатите линкове от Жасмин по повод костюмче сигурно са за всякакви карнавални истории?

# 286
Жас, ужасно неприятно!

На моята й личеше, но не знам дали госпожата се е вглеждала. Те не са били с класната, а са се сменили няколко различни учителя. Сега й казах да казва на учителя на смяна и да помоли да ми се обадят. Дано да не се налага де.

Иначе вкъщи мързелът е пълен. Не мога да преценя кое й се отдава повече. По български хич не иска да пише буквите. Викам й, че ще й се натрупат, но хич не се трогва. Вместо това изреши някакви задачи от състезания, които бях разпечатала. Сега пак я подканих да пише букви и взе да решава от сборника, но не мисля, че е кой знае колко добра по математика.

feel_the_rush, поне не си потиска емоциите детето.

Това със снимането също съм се чудела. Не помня да съм попълвала съгласие, а има качени на страницата на училището. Аз не качвам никакви снимки на публични места в нета.

Моята се отказа от костюма на Пипи. Поръчах една рокля, но подозирам, че няма да е подходяща и не знам какво ще я правя. В последния момент ще се купува от Джъмбо.

# 287
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
днес го водих в училище специално да прави теста по математика.
голяма смешка, листче А5, отрязано на 4, и на ръка записани 5-6 задачи от типа х+у= ?, х-?=у, Sad

днес си поговорихме сериозно за училище, за математиката, българския, писането... - всичко било скучно, той всичко си знаел, защо трябва да пише елементи и букви, а не да се учат да четат  Rolling Eyes , защо трябвало да решават скучни задачи само до 6, като имало по-интересни неща...

трудно приема обяснението, че не всички знаят тези неща и трябва да се научат.
пита защо не се научат в къщи и в училище да учат по-интересни неща.

още е болен, а от сряда даже се влоши Cry

Скрит текст:
докато го чаках да направи контролното (точно 2 минути), станах свидетел на грозна сцена Cry учителка се караше на дете от 3-4 клас, чакаха майка му за разговор, явно беше сгафило нещо, но и от двете страни поведението беше прекалено. тя не правеше забележка, а викаше, то пък само повтаряше "ич не ми пука".

Последна редакция: чт, 23 окт 2014, 15:44 от st. Dobri

# 288
  • Перник
 Пролетен дъждец, и Калоян не обича да пише букви. Оставя ми послания в полето на тетрадката, в която го карам да се упражнява - с печатни букви "мразR тази тетрдка" например  Laughing

# 289
За миенето на ръцете - при нас госпожата застава преди обедното хранене на вратата с един течен сапун -помпа и слага на всяко в ръката и то после хуква към чешмата, колко отмива мърсотията, божа работа, но поне се старае дамата да им култивира навик.

# 290
Опитайте с гел за ръце (сухо измиване), поне в началото може да им е интересно и да свикнат.
Въпреки, че при мен след 1-2 г се сети за редовно ползване,
дотогава - с мокри кърпички.

Скрит текст:

# 291
Здравейте!
Вчера моя син беше на спортни танци - отишъл и питал треньора дали е същото, като при народните танци.  ooooh! Човека му обяснил, че има еднакви неща - музика, подскоци, кикове и различни неща - няма хорце. Детето останало доволно ми заяви, че иска пак да ходи.  Crazy
Оставя ми послания в полето на тетрадката, в която го карам да се упражнява - с печатни букви "мразR тази тетрдка" например  Laughing
hahaha Joy Joy Joy
дотогава - с мокри кърпички.
И аз съм му сложила - дано поне се сеща тях да ползва.  Rolling Eyes Той е до обяд, а голямото междучасие (когато закусва) съвпада с междучасие на големите и госпожата не ги пуска да излизат.  Thinking

# 292
  • у дома

Моя син си подари всичките костюми, защото му били омръзнали. Вчера се сети , че иска нов за 31,10, въпреки че може никъде да не ходи, та сега ще търся. Пуснатите линкове от Жасмин по повод костюмче сигурно са за всякакви карнавални истории?

В лидъл има колкото искаш...

# 293
Пролетен дъждец, и Калоян не обича да пише букви. Оставя ми послания в полето на тетрадката, в която го карам да се упражнява - с печатни букви "мразR тази тетрдка" например  Laughing
Laughing Joy
Аз установих, че е по-съсредоточен и се старае на препис и диктовка на звуци и срички, от колкото да пише цял ред едно и също. В кафявото помагало има такива задачи, по него го упражнявам.
Установявам, че в училище не разбира някой условия от първия път и си доизмисля или греши. Но не пита за уточнение. Когато пишат буква никога не е разбрал точно технологията на изписване и редовно си рисува каквото е видял горе. Респективно е-то прилича на сбъркана девятка. Така си прави цяло упражнение, след което му го начервяват, а аз в къщи обяснявам грешката, наново технологията и едва тогава го изписва правилно. Знам си , че е блейка, ама какъв е смисъла от една страница сгрешено писане.

# 294
Вчера е паднал и си е разкървавил белега на рамото от ваксината.БЦЖ. Води ли го при лекарката, тя сложила пудричка и лепенка. Текла е кръв. Снощи беше зачервено. мислех да го водя днес при личната, но времето ме отказа. Ако се оплаче след училище ще го заведа , разбира се. На нечие от вашите деца случвало ли се е?"
Едвам ви изчитам,много сте бързи.На моята дъщеря септември й се разрани белега от БЦЖ ваксината и й тече кръв,но освен марля с риванол и лепенка друго не съм слагала.Зарасна й бързо.Но й беше хванала коричка преди това.Е и доста си поплака като се спука,каза,че я заболяло много.
По повод буквите опитва се да се старае,но понякога виждам,че не й се отдава.Не е от най-прилежните .При нея всичко е до настроение,ако реши да пише красиво-пише,ако не са едни разкрачени букви,накъдрени от трепереща ръка.
И тя има същия проблем с тоалетната,но само за голямата нужда.Стиска по два-три дни,ако не й напомням всяка вечер,сама не се сеща.По малка и аз по недобре загащеното разбирам,че е ходила.Идеята за антибактериалното гелче е чудесна,ще взема да й купя,защото едва ли се мият със сапун преди ядене.
А за Хелуин-колкото повече празници,толкова повече добро настроение.Децата обичат да се маскират,да им е "празнично",та независимо от това дали е наш или чужд празник-ако ще ги зарадваме-защо не.Каката ще е с костюм на тиквена вещица,а вчера купихме подобен и за малката.Много са сладки с шапките и роклите.Гледат се пред огледалото и се усмихват на гледката.

# 295
Тези дни не успявам да вляза в темичката!

Тази седмица при нас минава динамично!
В понеделник го ударили по главата с топка в часа по ФВС, не е било нарочно . Заболяло го, искал да се разплаче, но се държал мъжки. Водихме дълъг разговор, че ако го заболи или не се почувства добре, няма нищо срамно да седне за малко, да сподели с госпожата.

Във вторник тичал по коридора към тоалетната, сблъскал се с друго тичащо дете от класа и си счупил часовника. Отново дълъг разговор, че по коридори и стълби не се тича.

В сряда го взимам от училище, а той цъфти от щастие, споделяйки ми, че разменил с едно момиченце чипове/ тези от кроасаните/ Учудих се, защото  нямаше в себе си чипове, а той разказа, че момиченцето му предложило да му даде 2 чипа, а той да и даде 2 лв. Така и станало. Сега водим дълги разговори за стойността на паричките, кое е редно, кое не е да се прави с тях / моя грешка, че до сега не сме говорили повече за това/.
От друга страна дълго се чудих дали да говоря с майката на въпросното момиченце за случката, защото синът ми сподели, че тя и с други деца разменя картинки, чипове за парички. Познавам семейството, живеят в съседен блок, добри хора са, с добро материално положение и съм убедена, че дават достатъчно парички на детето.
 Вие как бихте постъпили, аз се двоумя, не ми се иска да създавам напрежение!

В четвъртък си забравил тетрадката по математика , №1. Казва, че госпожата ги събрала за проверка, после му я върнала, но къде е сега- не знаел. Надявам се днес да я намери, ако ли не ще трябва да ходя до издателството на Булвест за нова.

Ох, оплаках ви се, за което се извинявам! До сега всичко вървеше идеално и тази седмица, макар и наглед дребни нещица да се случват, се натрупаха и малко ме изкараха извън релси!

За тоалетната- моят син в ДГ отказваше да ходи по голяма нужда, често прибирайки го следобед го болеше коремче поради това. По малка нужда ходеше също с нежелание, подканян от госпожите.
Затова сега имах  притеснения. До 15 октомври родителите имахме възможност да взимаме децата от стаята. Взимайки го минавахме през тоалетната, аз стоях на достатъчно близко разстояние , за да е спокоен. Сега ходи по малка нужда, въпреки ,че сутрин му напомням, че няма нищо неприятно, страшно и това е необходимо.

# 296
  • Перник
anitsa, благодаря за идеята за гела - не се бях сетила. Калоян има мокри кърпички в раницата, като гледам количеството им намалява, ама едва ли ги ползва за ръце... Днес му сложих платненки за физическото и 100 пъти повторих, че трябва да се преобуе, а после да си ги остави в шкафчето, да видим дали е запомнил.

А това момиченце, дето продава чипове и картинки, явно има добре развит бизнес нюх. Родителите може и да не знаят какво прави... Аз постоянно обяснявам стойността на парите, как се печелят и как би трябвало да се харчат, но на Калоян му е трудно да проумее, че не трябва да похарчи днес всички пари, които намери в джоба си  Confused

# 297
  • София

Момичета, ако можете, научете децата си да ходят сутрин по голяма нужда. Дайте им топло чайче, мляко, натурален сок (от сокоизтисквачката) и в тоалетната. Поне при нашия  Влади действа. Всяка сутрин като стане чаят му е готов, пие го и е в тоалетната. Иначе госпожата ги кара да ходят в тоалетната в голямото междучасие задължително.

Вaksisa, и при нас подобен случай. С 5 лева си купил от дете 1 брой солета. Дояло му се солета, защото другото дете яло, поискал му, онова детенце рекло да му я плати и нашият му дал 5 лева. Говорихме колко пакетчета е могъл да с купи с тези парички, говорихме, че парите така не се пилеят, но човекът още не може да се оправя с тях. Пък и ние му бяхме дали повечко, нещо дребни не можахме да намерим сутринта. С другото дете го оставихме да се оправя той - в смисъл да му каже, че солетката не струва толкова и т.н. Разговор е воден, нашият казал, че не е банка, та да му дава пари за почти нищо, и с обещание от другата страна да върне паричките. Но, до сега без резултат.

И на нашето момче математиката не му е силата. Прави елементарни грешки, в смисъл, че вместо да събира изважда и обратното. И това се случва обикновено след обяд, при самоподготовката. Може би е уморен и доста разсеян. Той и без това има проблем с концентрацията. Май още си мисли, че е в ДГ.

# 298
  • на Мелмак
Привет ,

Моите ходят сутрин до тоалетна и двамата , не обичат да ходят в ДГ и у-ще  Rolling Eyes
Елизабет така ми беше направила възпаление в ДГ  Confused
По отношение на парите - цяло лято им давахме парички да си купуват солети , сладолед и т.н.
Казвахме кога да чакат ресто и кое колко струва.
Също така - по отношение стойността на парите - карахме ги да си заработват - имаме си бизнес и ги включвахме - слагат цени , подреждат , чистят , метат .Така обаче започнаха и сделките  Laughing - сега ще подредя съдомиялната и ще ми дадеш 50 ст.  Laughing
Сега почти нямам притеснения с каката за пари - даваме й да си плати някоя такса в у-ще .
Относно математиката - мин. седмица не ни беше любима , за разлика от тази  Laughing
Снощи ми заяви , че много искала да й се паднат трудни задачи , много ги обичала.
Обзаведохме се с още два сборника , които снощи започна да решава .
Искахме да я запишем на плуване , но тя се отказа .
Дано по- нататък се престраши !
Утре отиваме да избираме очила - много е доволна  Grinning

Хубав ден на всички !

# 299
  • Варна
etty775,  и при нас снощи за първи път почна "зароботването" на пари Simple Smile Пратих я да занесе една бутилка мляко на комшийката (2 етажа стълби) и жената й дала парички. Връща се Маша и ми вика: "Мамо, тези парички сега нали са си мои? Аз много се изморих да ги спечеля и трябва да са за мен!" Позволих й да ги вземе и тя веднага си ги метна в касичката. За момента не е от тези дето обичат да харчат, но пък и ние не й даваме пари ежедневно. Вчера й дадох 10 лв да си плати състезанието и не й казах какво да прави с рестото от 4 лв. Реших, че е по-добре сама да прецени. Е, вечерта ми ги върна без дори да съм я питала. С две думи - доволна съм как се отнася към парите засега.
Ох и един бисер да ви кажа от онзи ден. Питала ги госпожата по АЕ защо искат да учат чужди езици и какви освен АЕ. И като дошъл ред на Мартина, тя казала: "Искам да науча и френски и италиански, за да мога да пея с радиото в колата както пее мама!" (за протокола аз италиански не знам Joy)

Общи условия

Активация на акаунт