ПЪРВИ клас - 3 тема

• 54 539
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Confused днес се консултирах с личната и ще си остане у дома за лечение и другата седмица.
позвъних на класната да я предупредя и...

Tired "Имайте предвид, че ако има много извинени отсъствия ще повтаря класа!Tired

е добре де, болен ли да го водя на училище?! много ми стана криво.  Confused

Не мисля, че е вярно! Децата до 4 клас включително не повтарят годината. Нямат право да ги оставят да повтарят. Не, че съм съгласна, но това е наредба от доста години. Ако преценят, че не се справят, трябва да ги оставят на лятна работа. Сещате ли се колко учители ще си ангажират лятото?  Wink Те определени прослойки трябва все в 1 клас да си останат. Че както няма и казарма да ги подсети да приключват вече с началното образование... Joy

# 361
A, на госпожа-другарката дали няма да й отиде реномето, че не си е свършила работата, ако се стигне до ''повтаряне на класа''....

# 362
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не знам какво да мисля. и аз знам, че до 4 клас не повтарят, но с отсъствия заради болнични не знам как стои въпроса.
тя спомена за над 100 дена извинени отсъствия за година, но колко над...  Tired

иначе материал не изпускаме, учи си в къщи, пишем повече, отколкото в клас. и задачи решава повече  ooooh! като се замисля, в къщи лятото и сега е научил повече отколкото в училище. Tired

Crazy сега се сещам, че преди време зададох въпрос в учителската тема и ме разкостиха  Crazy не смея да питам пак  Whistling

за подарък още не се е сетил  Laughing само си пее джингъл белс и чака снега. замислям се за някоя електронна джаджа, която да си сглобяват а бащицата, но нямам идея какво.

това си купиха лятото и, след първия път с таткото, си го сглобяваше сам  Hug

# 363
  • София
st. Dobri , не искам да съм зла, но според мен си придава излишна важност госпожата.
100 дни са около пет месеца. И като се има предвид, че се учи около осем. Какво повтаряне, какви пет лева. В първи клас децата трябва да се научат да учат и да заобичат да учат.
Оздравявайте, това е най- важното. Hug

А джаджата изглежда интересна, може ли линк, може и на лични.

# 364
...

А джаджата изглежда интересна, може ли линк, може и на лични.

виж каква е Simple Smile http://www.youtube.com/watch?v=pFOcEUSw50E

бащицата я купи от китайски сайт, а той сега не е тук да каже кой и за колко
има ги и тук  Hug

http://www.ebay.com/bhp/6-in-1-solar
http://www.aliexpress.com/promotion/new-novelty_6-in-1-education … ts-promotion.html

# 365
  • ГОре на черешата...
Такова купихме и ние миналата Коледа от Метро.

# 366
Толкова неуместен коментар от учителката! Rolling Eyes Какво иска, да ходи болно детето, за да се усложни или пък да зарази останалите... ooooh! Излишна важност е това.

Знаете ли къде мога да купя нещо като ивица бял тюл, широко около 4 пръста. Навремето корделите май се правеха от такова. Искам да го ползвам за колан евентуално за хелоуинския костюм на детето.

# 367
Толкова неуместен коментар от учителката! Rolling Eyes Какво иска, да ходи болно детето, за да се усложни или пък да зарази останалите... ooooh! Излишна важност е това.

Знаете ли къде мога да купя нещо като ивица бял тюл, широко около 4 пръста. Навремето корделите май се правеха от такова. Искам да го ползвам за колан евентуално за хелоуинския костюм на детето.

панделки от сатен и органза има в повечето кинкалерии Simple Smile продават се на метър.
може да провериш и в цветарските магазини Simple Smile там използват такива за аранжиране на букетите

в София, Русе, а може би и в други градове има магазини "От игла до конец" и там има

# 368
  • В офиса
Такава джаджа и ние имаме, подарък ни е. Бях я прибрала и чак сега се сетих. Ще я извадя. Много ми харесва.

Това с отсъствията явно е само сплашване. Някои учителки развиват кофти навика да говорят с родителите все едно последните са на 7 години Wink И все пак според мен вкъщи по-трудно се наваксва. Моят не ходи два дни, сега и понеделника също ще изтърве. Тегаво ми е. Домашните бързо ги написа, ама сега трябва да обяснявам за й и и, трябва да преписва някакви изречения, да попълва някакви страници. В у-ще това нямаше да го усети. Ама вкъщи много тегаво идва.
На нашите пък уж им били казали, че ако на две поредни контролни по бълг., мат., или англ. изкарат под 4, се местят в друго училище. Даже пример ми даде моят син с някакво дете в съседния клас. Градски легенди, дето се вика. Аз си мълча, да се стряска.

Подарък за Коледа не съм измислила. Обикновено тогава купуваме голям подарък, общ за двамата (кво ти, направо семеен), който не върви да се вземе без повод. Мин. година бе айпада, по-миналата х-бокса. За тази съм силно изкушена за палатка и/или спални чували. Ама знам ли.  Rolling Eyes

Да питам как съхранявате пъзелите, които са без кутии? Аз понеже сега извадих на двегодишната щерка тези с по-малкото парчета, които обикновено ги продават без кутии. Бях ги сложила в едни торбички, но от 10-тина пъзела, само 3-4 са със всичките си части. Идея нямам къде са изчезнали. Духчета Simple Smile Също както изчезват чорапите в пералнята Simple Smile

# 369
St. Dobri права е Тинкълбел, професионално изкривяване. Оздравявайте бързо. И аз мисля, че е тегаво наваксването у дома, ама няма болни да ходите.
Такава джаджа и Нико има, много я харесва. Владко му загуби една част и си говорихме да вземем втори комплект за резерва. Препоръчвам и Electronic snap kits. Много уважаван конструктор у дома.
Детето още мисли какво да пише в писмото. За единия от всички празници ще получи телефон/предполагам за Никулден/. След мъките ми цяло лято да го науча да познава часовника, се научи сам с ентусиазъм и желание веднага , като му го купихме. Голяма гордост му е.

# 370
  • Sofia
Фук, фук, много се радвам за тази си придобивка!  newsm44
Помня пъзела от детството си, много се занимавахме с такъв. Сега съм убедена, че ще доставя удоволствие и забавление и на Гушкан.  Grinning  Идеален е и за пътуване, до у-ще или по далече. Simple Smile За междучасие също. 

Скрит текст:

# 371
  • Перник
И при нас снегът донесе коледно настроение - Калоян започна да съчинява писмото до дядо Коледа, пита кога ще сложим чорапчето, кога ще купим календар  Grinning Като стана въпрос за подаръци, може би най-сетне дядо Коледа ще донесе таблет.
Както вече  споменах, Хелоуин не празнуваме, но от събота се храним с хелоуински макарони от Лидъл. Голямо чудене беше кое точно да вземем от тематичните стоки и накрая си тръгнахме с макароните и бонбони маршмелоу - призраци и тикви  Laughing

# 372
  • София
Днес е екскурзията до Рилския манастир. Само 11 дечица са от класа. Утре ще пиша как е минало.

През ноември обикновенно изработваме украса (аз почиствам витрини и т.н.) и накрая на месеца украсяваме. От началото на октомври събирам картонени чашки от кафе, ще правим календар и фигурки.

Хелоун и ние няма да празнуваме, но и ние си взехме от лидълските макарони тикви и прилепи. Simple Smile
А машмелоу си е направо задължителен. Laughing

# 373
  • В светлината на слънцето
Ха-ха, Светле, и ние с това се сдобихме от Лидл. Grinning Едва ги удържам за макароните, че и двамата много ги обичат. От бонбоните честно казано не се впечатлиха, но на макароните им светнаха очите. Mr. Green Иначе ще правя и задължителните за този ден морковени бонбони, които са любими на каката, и тиквени сладки, които пък са любими на първокласника.
Морена, това ми беше много любимо и на мен едно време. Ле-ле, завидях най-благородно. Blush
Нашите днес не учат - училището има празник, та по тази причина щяха да имат спортен празник, но не би. Казаха, който иска може да остави детето у дома, който няма такава възможност - на занималня с по-фриволна програма. Иначе ще има тържество за по-големите, в което девойките от класа на каката ще пеят и танцуват. И им предложили безплатни билети за тунис турнира в зала "Армеец" тази вечер, като част от спортния празник. Simple Smile

# 374
lulumba, може ли рецептите?. Simple Smile

При нас голям студ, днес съм я пратила с дебел ватиран панталон, чорапи до колената и ботуши.
Ще мисля обаче някакви други ботуши, тези няма да са и удобни да стои в училище с тях. Ще ги ползваме за излизане на разходка.
Надявам се да пуснат в Лидл, миналата година и взех от там едни и бяха супер да ги съсипва в предучилищната. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт