ПЪРВИ клас - 3 тема

• 54 444
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
  • Sofia
Аз пък неразбрала кога е ексурзията... се изтъпанчихме днес сутринта и набързо направихме кръгом и вкъщи. Около у-щето - 4 автобуса... и ми светна.  Добре че бяхме с татето, с колата.  Grinning
Та така - утре нов опит.  Mr. Green
След почивката и днешното ранно ставане (пък и не спах добре тази нощ някакви супер странни кошмари субувах и се будих  ooooh!) сега мигам на парцали ама... сипах си един бейлис с ледче - чакам да видя ефекта.
Гушкан пък цяла сутрин до сега (обядва в момента) си чете книжки. Решх да ѝ извадя всички малки и не толкова книжки (разбирайте като обем, онези формат А4 и подобни нестандартни, например: Гошо и лъвът, Лаком Генчо и хитър Тренчо, Страх страшилище, Учените мишки и т.н.), които са останали за четене и да ѝ ги връча да си ги изгризка.  Grinning
Сега ще седне да попише (а трябваше в обратен ред, че е много вероятно да ѝ се доспи).

И нашите са до буква М и цифра 6.

Деси, честити ви закуски! Simple Smile
В Щатите ги гледам, ходят с раница и отделено чанта за храна. Има резон, както става ясно.  Wink
Моята си носи кутията и в дните когато им дават плод/зеленчук, за да си го прибере, ако се наложи. Когато тръгват за закуската си взима кутията и отива с нея в стола.  Simple Smile

# 601
Сутрин какво давате за закуска и успяват ли да ядат толкова рано вашите хлапета?
Моята едвам изяжда малко круша и една малка кифличка (като пуричка)  или бисквита.
Пробвах да я будя по-рано, но ефектът е същият. Предъвква повече и пак се стига до бисквита или кифличка и половина. Днес поиска да ѝ изпека брецел и  успя да го изяде целия. Може би защото го искаше вчера като легна и не ѝ дадох, защото беше късно. Казва, че не огладнявала до обяд, ама като я знам, почти никога не чувства глад.

Нонич, бързо оздравяване и дано мине без л-ва.

# 602
  • София-Младост
Сутрин какво давате за закуска и успяват ли да ядат толкова рано вашите хлапета?
Моята едвам изяжда малко круша и една малка кифличка (като пуричка)  или бисквита.
Не давам, че и време няма, отделно закусва там...е сутринта закуси с един шоколадов крем...дам ли шоколадови бонбони няма да откаже също  Joy Вчера солен мъфин изяде, не винаги е гладен, в повечето случаи е доста сънен.
Вчера получил и първата забележка...непредизвикано ударил(шамар) на едно момиче...като гръм ми дойде... на повечето ми въпроси какво точно е станало и защо го е направил получих отговор "не помня". Г-жата каза, че не го е очаквала от него, защото бил един от възпитаните в класа...ние с баща му също не очаквахме...наказан е, но имам чувството, че тия наказания от типа "без ТВ, без...нещо си" не вършат особена работа. Пита ме сутринта, ако слуша до петък ще му купя ли обещаната кутия с фокуси?  newsm78
Как да обясня, че това със слушането е завинаги  Confused И все пак ми е странно така без нищо той да удари...и то шамар...на момиче... надявам се искрено да не се повтаря.

# 603
  • В офиса
Не, нищо не закусват. В началото ставах рано-рано да изпека нещо - баница, сандвичи със сирене и яйце, или следобяд гледах да направя кифлички, мъфини, или кекс, че да има. Ама рано сутринта никой не ги поглеждаше. Сега изобщо не си правя този труд. Най-много мляко с какао да направя, или сок да изцедя (това ако стана, де). Стефан казва, че от ПУК-четата остават понякога закуски, но те не ядяли. Ако случайно са много гладни, излизат 5-10 минути по-рано и минават през кварталния pain d'or, за да си вземат кроасан.

# 604
  • sf
Моят става в 7:30, след 15мин излизаме и яде в колата меденка, барни, нещо ако съм пекла.
За там му слагам сандвич , като има и закуска от училището,но не я яде всеки път. Обядва в стола. Ако ще остава до 17ч му слагам и банан и му давам и лев-два. Но той си е ящен и аз все се притеснявам да на е гладен  hahaha

Вчера наобяд като го взимах, класната ме вижда и казва "Ела,Викторчо, да кажеш на майка си защо ти се карам"  Rolling Eyes "Ами съблича се по къс ръкав, а аз му се карам"  hahaha  Та я успокоих,че щом иска може да се съблича, особено ако тича.
Иначе и друго имаше- пак прегръщал и челувал момичетата  ooooh! "Поговорете му" казва. Ами говоря,говоря, всеки ден, ама ей , на! Не ми се мисли какво ще става в по-горните класове  #Crazy

# 605
  • София
И моят син не закусва преди училище. Винаги му слагам сандвичи, вода и плод, най-често нарязана ябълка в кутията за плодове, по-рядко банан или друг плод. Има си и джобни пари, казва, че си купува топло какао или течен шоколад в някакви тубички.  Rolling Eyes

# 606
  • София
Аз пък слагам храната в такава чанта - тип хладилна е http://www.amazon.com/Super-Mario-Insulated-Lunch-Box/dp/B00KLKG … keywords=nintendo  и след това  в раницата. Много ми е удобно,защото храната е тделно и няма опасност да станат инфекции.

И ние сме в къщи - болни. Малко е кофти с материала, че някои неща им се чудя какво точно трябва да прави, но ще гледам всеки ден по малко да "преподавам", за да не се натрупа.

# 607
Мляко с топчета на Нескуик. Докато бях вкъщи в началото пробвахме сандвичи, ама трудна работа, едвам дъвчеше. Така сега на баща му отнема 30 секунди приготвяне и той за 5 минути ги изяжда , което при надпреварата с времето сутрин е идеално. Е, да еднообразно е ,но пък все е нещо.

# 608
  • Перник
Ооо, закуската вкъщи е задължителна! Мен на времето баща ми ме научи да закусвам, след като той самият си беше създал проблеми със стомаха от пиене на кафе и пушене на гладно. Това е едно от най-ценните неща, на които ме е научил. За сега успявам да направя същото с детето си. Будя го в 7:05. Обикновено закусва корнфлейкс, но днес яде филийка с топено сирене и чаша мляко. Когато не бързаме, т.е. в почивни дни закусва гофрети, палчинки, мекици.

# 609
Моята щерка не е особено гладна сутрин. Обикновено й трябва поне час, за да се разсъни и огладнее, а такова време нямаме сутрин, разбира се. Старая се да съм приготвила нещо от вечерта - кифлички, банички, мъфини, за да хапне малко преди да тръгне. Тази сутрин изяде една препечена филия и чаша чай.
 Донси, ще ме умориш с твоя любовчия  Joy

# 610
  • София
Донси  hahaha, много сладък Виктор Heart Eyes!

Моята сутрин не закусва. Мноооого рядко по пътя за училище да смотае една-две бисквити, примерно.
За училище слагам само ябълка. Дават им закуска, има купон за обяд, а към два часа някой я прибира. Когато почне да остава по цял ден може би ще слагам и още нещо.

# 611
Явно на повечето не им се яде толкова рано. Ако носеше сандвич в училище, изобщо нямаше да я карам да закусва толкова рано. Най-малкото хич не го смятам за полезно. Щях да давам само плод или изцеден сок.

Донсита, голяма скица е синът ти Simple Smile

Роник, благодаря за рецептата за кифлите. Сутрин пека по две кифлички от твоите. Тестото издържа в хладилника по няколко дена.

# 612
  • Някъде в облаците
.....
 Донси, ще ме умориш с твоя любовчия  Joy
Донси,  newsm03 Мда, от личен опит - любвеобилно е момчето - искаше и в къщи при Мире да идва да живее ..... но с мама  Joy Липсва му на Мира Виктор  Heart Eyes

Не пиша често, но ви чета с удоволствие.
Моята ученичка да кажем, че всичко е наред. Още не може да се отпусне с новата среда, новата обстановка - трудно свиква с промени, както казва съпругът ми - е, няма на кой да се метне (същата съм - трудно се адаптирам към ново или супер променено).
Закуската - мляко със зърнена закуска, рано й е за друго. После в училище си похапва плод, каквото съм приготвила, в стола, в занималнята. Училищните закуски не ги яде - дава на децата.
Последните две седмици непрекъснато чете. Сега е на Мечо Пух.
Хареса й един ден ваканция и ме накара да разпечатам от сайта на МОН ваканциите, отбеляза си ги на календар кога си и ..... ги чака  Laughing Laughing Laughing

# 613
  • Sofia
И моята закусва - корн флейкс с топло пр. мляко, попара (масло, сухар/хляб, сирене и пр. мляко или чай), кис. мл. (изваждам го от вечерта на стайна Т, та да не студено) с мюсли - тези най-често. Или ако съм правила кекс/мъфини, козунак, баница, или филийка с яйце и сирене/кашкавал, но винаги пие мляко, чай или айрян с филиите иначе не ги иска, сухо ѝ е.   Но не е много гладна толкова рано сутрин и яде малко по-малко. Иначе ако става след 8ч. веднага пита за ядене.

# 614
  • Варна
Болничките да се оправят! Такова хубаво слънчице е вънка - само за игри! Hug

Мартина закусва у дома задължително. Или овесени ядки или филийка с нещо или домашна баничка, кексче, кифлички... Понякога макарони (кус-кус, буквички, мидички), но по-рядко, че все няма време. По-завъртяните закуски са за неделя сутрин. Но си е свикнала да хапва и почти винаги да пие чай. За училище има плод и сандвич (1 филийка разделена на две части, слепени) или от изброените неща за закуска, които съм пекла. Обядва в стола, но все по-често е недоволна от храната там - вчера например нямали супа, щото нямало купички! Rolling Eyes
Иначе взеха М и 8 вече. Учителката казва само: "Нямам забележки, добре е" и на мен ми стига. Опита се да ме извози девойката да ѝ давам пари за "Отлично", защото на незнам-кой-си му давали по 1 левче и вече имал 15лв! Е, не позна Mr. Green
Гаджета нямаме и хич не са ни на дневен ред. Но до колкото чувам, при нас няма такива любовчии като Виктор на Донси Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт