ПЪРВИ клас - 3 тема

• 54 387
  • 738
  •   1
Отговори
# 675

Тези дни и ние обикаляхме по зъболекари, 2 зъбчета, които паднаха в началото на август не излизат. Правихме снимка, има зародиши, но според зъболекаря няма място където да излязат и ни насочи към ортодонт за консултация. Имаме час за другата седмица и ми е леко притеснено.

При Стефи, по същия начин много време беше необходимо докато излязат новите. Аз говоря за горни предни два. Миналата седмица започна да пробива втория, който беше паднал началото на лятото.

# 676
  • Sofia
Днес щели да правят диктовка нашите. Те почти не са писали думи, интересно как ще стане  Thinking
Само букви и срички ще им диктуват тогава.  Simple Smile

Светле, за ибей линкове... моите търгове са приключени. Затова давам заглавията, ти нали си по майтоса, Жас е по амазона... кой където му е удобно. Simple Smile
Първият е  "Santa's Grotto" - 1000 части, лимитирана серия на Waddington
Вторият - " Santa's sleigh" - 1000 ч.,  лимитирана серия на Falcon the luxe
Третият -  "The night before Christmas" - 1000 ч.,  Falcon the luxe

И на мен днес ми дойдаха книжките от Сиела. Много им се радвам!  Grinning
Отивам да чета приказка и да заспива Гушкан.  Simple Smile

# 677
  • София-Младост

Тези дни и ние обикаляхме по зъболекари, 2 зъбчета, които паднаха в началото на август не излизат. Правихме снимка, има зародиши, но според зъболекаря няма място където да излязат и ни насочи към ортодонт за консултация. Имаме час за другата седмица и ми е леко притеснено.

При Стефи, по същия начин много време беше необходимо докато излязат новите. Аз говоря за горни предни два. Миналата седмица започна да пробива втория, който беше паднал началото на лятото.
И при Наско горните два избиваха поне 5-6 месеца, че може и повече. Не се притеснявай от ортодонтския преглед, най-много да се наложи някакво апаратче да поноси. При нас ще е неизбежно, даже и сега спи с един позиционер.

# 678
  • Варна
baksisa, и на Мартина предните горни излязоха късно. В средата на октомври проби втория, а е паднал през март! Другия липсваше в периода февруари-август. Но ако няма място да растат, сложете сега апаратче, вместо после да оправяте зъби. По-лесно ще се наместят сега, мисля.
И нашите пишат диктовки вече с цели изречения Simple Smile)) От рода на: "Еми има мама Мими." Взеха вече и Н, та днес сигурно са по-сложни диктовките  Joy Справя се добре, вярно и достатъчно бързо пише, макар и не особено красиво. Проблемът идва от различните наклони, с които пише. Например - и е наляво, но м е надясно. Защо така идея си нямам...
Иначе преместиха я в по-горна група на ХГ и тренировките съвпадат с балета. Та се отказа от него и сега остава само с ХГ, което е 3 пъти седмично (ще си почина и аз Simple Smile).
За подарък за РД - и аз днес купих футболна топка за племенника (стана на 9). Дано се зарадва Simple Smile

# 679
  • Перник

Точно същия комплект имаме. Стои си кротко в кутията.

При нас пък проблемът със зъбите е друг - постоянните растат, а млечните дори не се клатят. Вече имаме 2 такива - извадени принудително с упойка  Sad

# 680
  • Sofia
При нас пък проблемът със зъбите е друг - постоянните растат, а млечните дори не се клатят.
Точно и нашият случай.  ooooh!

# 681
  • София
Долните два резеца на Ники се клатеха, но не достатъчно, а постоянните избиха и се наложи да ги вади зъболекар. Горните два паднаха много лесно, аз ги извадих почти само с докосване и сега си растат доста бързо даже бих казала. Явно е индивидуално.

За рождения ден утре мисля да взема Ники и след училище да се отбием в Хиполенд и да изберем нещо заедно. Досега разбрах, че детенцето обичало коли, но моят син като не обича и може да му избере нещо друго.  Laughing

Днес се прибра с ожулени длани и почти скъсани на коленете дънки. Не боляло и не плакал, а едно момиче дори паднало по гръб и то не ревнало.  Rolling Eyes На двора има успоредки, на които батковците се набирали. Днес обаче решили и те да го правят, но понеже им е високо и се засилвали, стъпвали на някакво желязо и се хвърляли да се хванат и да се набират. Успявал да се хване, но не успявал да се задържи и да се набере, а опитал поне сто пъти.  ooooh! Каза, че всички от класа го правели, само едно момче се плашело и гледало. Някаква госпожа им направила забележка, но те продължили, а господинът от занималнята, естествено, пак не бил там, за да ги види.  #Cussing out

# 682
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
за майките на малки майсторчета предлагам тази книжка Simple Smile има моделчета и се вижда точно как работят  Peace

# 683
  • София
Оффф изчетох ви:))))Тия дни нещо нямах време да влизам във форума...
Както винаги много полезна информация...за което благодаря на всички споделили...
Това за стола и първо да ядат едните деца, после другите просто нямам думи...като знам колко озверяла от глад я взимам на обяд...не знам..
Сутрин - основно зърнена закуска, правя сандвич и си го яде в голямото междучасие...та реало тогава хапва по основно...От тази седмица когато е на карате реши да се храни в стола и е много доволна...Било вкусно, като в ДГ  Laughing
Днес имахме РС с новата госпожа, която ще ги поеме от понеделник...а до сега близо седмица и половина им менкаха учителките по занималня...та дори имаха и по две учителки на ден...леко изпусната работа стана, но се надявам вече титурялката да ги хване в ръце. На първо четене ми хареса...доста по възрастна от досегашната, каза, че си обича професията, работата в екип и щяла да приложи индивидуален подход към всяко дете, което ме изкефи...и дано успее...Предложи да направи сайт на класа и да качва помагала и информация  там...Та така...да видим...както се казва:)))

Последна редакция: чт, 06 ное 2014, 20:17 от EmiR

# 684
  • В светлината на слънцето
Ох, темата със зъбите ми е мъкаааа.... #Cussing out Каката извади първите два зъба при зъболекар. Не й хареса и оттам започна всички сама да вади. Сашо и той като нея - всичко сам вади. При нея проблемът беше, че постоянните излизаха зад млечните и внезапно се оказваше като акула - с два реда зъби. Абе няма празно - без предните два горни, всичко вървеше двойно. И по тази примина сега има два зъба, които ако не се наместят в леглата, ще се наложи да слага шина. Отделно - има тясна челюст, което водело именно до предния проблем. Ох, не ми се спомня даже.  ooooh! Първокласникът пък друга драма - първият зъб смени две седмици преди да завърши градината и му беше супер притеснено и тъжно, че няма сменен зъб. После като тръгнаха и за едно лято подмени половината уста. Обаче мноооого бавно му излизат новите. Още е с беззъба уста, а извади горните зъби в началото на септември. Иначе има голям мерак да си вади зъбите.  Crazy

# 685
  • Перник
Калоян има 6 на диктовката - 2 реда букви, 1 ред срички и 1 изречение. Цял час я правили  Tired

И всеки ден учи нови и нови простотии  Sad Времето вкъщи минава в обясняване, че възпитаните хора не говорят/правят така. Снощи обаче той заяви, че ако не говориш глупости, в училище не те разбират  ooooh!

# 686
Момичета, благодаря Ви, че се включихте по темата за зъбките, полезно ми е всичко , което споделяте. Явно по- бавно растат някои зъбки и може- би не трябва да се притеснявам чак толкова много, ще видим какво ще каже ортодонтът в понеделник!

Вчера по ФВС моят син решил, че трябва да е най- добрият в играта " Народна топка", той много се вживява, и за да не пропусне една топка и да не отстъпи , друго дете го бутнало , паднал и си ударил главата в оградата. Сега е с огромна цицина на челото. Говорихме, обяснявахме, че не е нужно всичко да е на всяка цена, но...
От вчера е с хрема, запушен нос, лека кашлица, днес ще се ходи до джипито.

Хайде сега , помагайте за подарък за момиче на 7 г. С момчетата ми е по- лесно, но за момиче съм затруднена. Детето има РД и ИД в един ден. Не обича пъзели, майката не приема книга/ енциклопедия за подарък. Трябва да е нещо занимателно, но какво?

# 687
# 688
Морена, мерси за идеите, ще надхвърля явно сумата Laughing, защото това с блокчета за рисуване с вода
/ по конкретно буквите и превозните средства/ ме впечатли, не съм знаела за тях и определено ще ги взема за сина ми, а за момиченцето ще пообмисля!

# 689
baksisa ето и нещо от мен като идея http://get.bg/product_info.php?products_id=145438 - това го гледах в Комсед. Имаше и други видове.

Общи условия

Активация на акаунт