Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 29

• 52 597
  • 744
  •   1
Отговори
# 720

При моя опит на ЕЦ също нищо не ми казаха за биопсия. Може ли да ми дадеш повече инфо за тези имунологични и генетични изследвания? Можеш ли просто да идеш и да си ги заявиш? Само кръв ли се дава?
[/quote]

На мен ми ги назначиха след мисед аборта. Д-р Персенска не беше много съгласна да пускам на този етап генетични, но аз настоях. Записах си час по телефона и отидох. И за двата прегледа се попълва въпросник и вземат кръв. Имунологичните са 260 лв и ми изпратиха резултата по e-mail. Генетичните са 300 лв (по 150 лв на човек) и резултатите се получават на регистратурата. Пуснахме и микроделеции на y хромозомата (защото сме с мъжки фактор)-още 150 лв. Вчера си самоназначих изследване за тромбофилии, но отидох в Националната генетична лаборатория към Майюин дом, пакетът е 100 лв.

# 721
  • Перник

При моя опит на ЕЦ също нищо не ми казаха за биопсия. Може ли да ми дадеш повече инфо за тези имунологични и генетични изследвания? Можеш ли просто да идеш и да си ги заявиш? Само кръв ли се дава?

На мен ми ги назначиха след мисед аборта. Д-р Персенска не беше много съгласна да пускам на този етап генетични, но аз настоях. Записах си час по телефона и отидох. И за двата прегледа се попълва въпросник и вземат кръв. Имунологичните са 260 лв и ми изпратиха резултата по e-mail. Генетичните са 300 лв (по 150 лв на човек) и резултатите се получават на регистратурата. Пуснахме и микроделеции на y хромозомата (защото сме с мъжки фактор)-още 150 лв. Вчера си самоназначих изследване за тромбофилии, но отидох в Националната генетична лаборатория към Майюин дом, пакетът е 100 лв.

[/quote]
 Т.е. можеш сам да си ги направиш имунологичните, записваш час и отиваш, нали така? Има ли значение в кой период от цикъла се правят или някакви специфични изисквания преди изследването и за колко време излизат резултатите?

# 722
Забелязвам, че никой от докторите не се радва на мисълта да пускаме генетични и имунологични изследвания, било то и след мисед аборт. Поправете ме, ако греша.

# 723
Саб и аз имам такива наблюдения, но те не се радват не защото ги отричат, а защото им изземваме функциите  Laughing

# 724
Аха, сигурно. Ами на мен д-р Кременски ми е казвал, че по американски и английски стандарти генетични изследвания не се пускат преди да се получат повтарящи се спонтанни аборти. Може би и те следват стандартите. Ама мисля, че всички тук сме съгласни, че след 1 спонтанен аборт бихме искали да си ги пуснем.

# 725
Аз имам 2 неуспешни опита.След първия питах Стаменов дали да правя някакви изсл. той каза не.След 2рия обаче ми каза биопсия.Питах за генетични и имунологични той каза- еми да ,запиши си час за Хаджидекова.Така и направих тя ни разпита подробно и каза само кариотип-300лв и за двамата.Явно зависи от пациента какво точно да се изследва, а не на всички едно и също

# 726
Значи 150 лв. за кариотип и 150 лв. за микроделеции на У хромозомата на човек и за двамата партньори и ги назначава д-р Хаджидекова? Някой правил ли е консултация с д-р Хаджидекова, с какви впечатления сте?
 Ако ви разбирам правилно биопсията се прави едва след няколко неуспешни опита ли?
  Целта на биопсията е да определи имплантационния прозорец ли или определя дали маточната лигавица е трислойна?

# 727
  • Перник
Значи 150 лв. за кариотип и 150 лв. за микроделеции на У хромозомата на човек и за двамата партньори и ги назначава д-р Хаджидекова? Някой правил ли е консултация с д-р Хаджидекова, с какви впечатления сте?
 Ако ви разбирам правилно биопсията се прави едва след няколко неуспешни опита ли?
  Целта на биопсията е да определи имплантационния прозорец ли или определя дали маточната лигавица е трислойна?

При мен биопсията я назначиха преди да съм имала трансфер.

# 728
Т.е. можеш сам да си ги направиш имунологичните, записваш час и отиваш, нали така? Има ли значение в кой период от цикъла се правят или някакви специфични изисквания преди изследването и за колко време излизат резултатите?
[/quote]

Няма да откажат да ти направят имунологични, само да не се ядоса после док.,че си самоназначаваш изследвания. Няма значение на кой ден от месечния цикъл ще отидеш. Резултатите излизат за около 10 дни. Честно казано и да не ми ги бяха назначили, пак щях да се изследвам.

# 729

По 150 лв на човек е кариотипа. Микроделециите също са 150 лв (само за мъжа), д-р Хаджидекова ги назначи на ММ заради понижения обем на материала. Не беше настоятелна, каза, ако искаме да ги пуснем. Д-р Хаджидекова ми направи добро впечатление- мила и обяснява доста.
А за биопсията и на мен ми е интересно.

# 730
Аз също останах с добри впечатления от нея.За биопсията знам че има няколко вида.Аз мисля да си направя разширената която включва и импл.прозорец

# 731
Т.е. можеш сам да си ги направиш имунологичните, записваш час и отиваш, нали така? Има ли значение в

Кой ще се ядоса, че някой си самоназначава нещо!?
Всеки пациент  има право да си запази час за консултация с лекар - тесен  специалист, в случая имунолог, който да прецени какви изследвания да се направят. Това не е самоназначаване, нали.
 Аз си записах час и направих консултация с имунолог, възхитена съм от професионализма му, от широките му познания. А още по щастлива бях, че дадох 260 лв. , които показаха, че всичко е ок, и че спестявам от скъпите вливки.  bouquet
 Имунологът ми насочи вниманието към други мои проблеми, успя да ми свали направо фамилна анамнеза.
 Момичета, не спестявайте пари от консултации със специалисти, защото със спестяването на 300 лв. рискуваш да си провалиш `опита`, в който влагаш много повече.
 Поправете ме,ако греша.
Моля ви, споделете, каква е причината,за да се прави биопсия, тя какво показва? Защо всички толкова много говорят за нея?

Последна редакция: ср, 12 ное 2014, 19:56 от Анонимен

# 732
Аз не съм най-компетентната по темата де,но знам че се назначава при спонтанни аборти и при липса на имплантация.Изследва се състоянието на лигавицата на матката и ако покаже някакъв проблем се поставя лекарство и следва нова контролна биопсия

# 733
Моля, нека някой който е правил биопсия и е наясно да ми обясни.
Аз имам проблемна лигавица и ако с тази биопсия ще си помогна ще искам да я направя още първия път, а не след неуспешен опит.
 Но лошото е, че имам и луфс, кога ще ми я направят, ако нямам овулация спонтанна?Нали я правят няколко дни след овулация?

# 734
Maraya not Carey защо пункция без упойка ще правиш?

Ще правя ин витро на ЕЦ, за една яйцеклетка, не ми се слага упойка. Но се чудя, ако е толкова страшно дали все пак няма разлика в упойката за стимулирано ин витро, където се бодат повече фоликули и за една-две яйцеклетки. В смисъл дали за по-малко яйчица е по-слабичка. newsm78

Ако издържаш на болка, по-добре без упойка - единствено рискуваш да мръднеш в неподходящ момент, но казват, че добре ги връзват. Иначе на моята пункция на 26.10. се събудих на магарето и си спомням как акушерките ми казаха да седна в количката и вече в леглото си бях напълно в съзнание. Извадили са 3 я и според лекарката доста съм мърдала, уж упоена  newsm78

Та мисълта ми е, че упойката не е толкова силна и проблемна, но ако търпиш на болка, по-добре без нея, макар че съществува риск да мръднеш и да прецакаш нещо.

Общи условия

Активация на акаунт