ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО - Тема №18

• 81 378
  • 830
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Благодаря Simple Smile  Heart Eyes
Много ми се иска да започна да чета коментари за това как болестите са останали зад гърба ни.
Аз спрях да влизам много и да пиша, не защото съм особено добре, ами защото само ще се повтарям...

Гала, Алина, къде сте, как сте Simple Smile

По-назад имаше въпрос за хедонина. Странични ефекти няма, само много ми се спи от него. Гледам да го взимам само в краен случай и то по четвъртинка, че много силно ме успива и съм като труп от него. Ако трябва да го взимам всеки ден, както иска псито, ще се откажа от живота направо Simple Smile

Да споделя едно основно нещо, върху което разсъждавах наскоро и съм много доволен от себе си.
На нас много ни пречи чувството на вина - че сме болни, че не сме пълноценни, че сме можели да направим някои неща в миналото си по друг начин, за да сме по-добре сега; че не сме тези, които близките ни изискват от нас да бъдем.
Това, което осъзнах, е, че 'вина' е само дума. Няма такова нещо като вина. Има само опитност. Отказах да съм виновен, за да се чувстват другите добре. Осъзнах, че при дадените обстоятелства, в миналото си винаги съм действал, давайки най-доброто от себе си за конкретния момент. Работата е там, че всички от нас във всеки момент дават най-доброто от себе си и да се самоосъждаме, че сме можели да направим нещо друго, но не сме го направили, е една голяма глупост.
Та така...

# 721
Енио, да се освободя от чувството за вина е едно от най-важните ми желания през Новата 2015. Аз съм сравнително добре, но понеже съм лакома и се застоях доста дълго в кухнята , не само за да готвя щото, докато готвя и похапвам, а и не подминах бялото винце по празниците, въпреки лекарствата......малко ми е смотано. Пожелавам на всички весела и щастлива Нова година и сбъдване на всички желания.

# 722
Пожелавам на всички весела и щастлива Нова година и сбъдване на всички желания.И дано е вярно това което ми каза една психиатърка, че депресиите и ПА отминават с времето и това сега е просто един период

# 723
Пожелавам на всички ни ЩАСТЛИВА И ЗДРАВА 2015 год.

# 724
За много години, момичета и момчета! Да забравим в Новата година какво е това, за което все пишем.

Не съм споделяла - моят приятел е винаги с много силно позитивно мислене. Той не знае какво е депресия и понякога иска да му обясня. Например ако си подаде документи за работа той не си мисли дали ще го одобрят, а си мисли вече, че е започнал работа.

Мен вчера ме черпиха един урбазон в спешното, че съм развила някаква алергия. Такова омаяно не ми е било от  2 ксанакса.

Пожелавам Ви хубав ден!

# 725
Честита нова година!

# 726
Честита нова година на всички, аз съм нова и искам да попитам някой чувал ли е за капките Стресовитал които помагали за паническо разтройство. Намерих информация интернета за тях но няма никакви коментари от хора да са ги пили. Само реклами. Дали има някой да е ползвал тези капки и дали помагат. Тези капки са на билкова основа.

# 727
Здравейте, момичета и  момчета. Надявам се да ме приемете във вашите редици. Бих искала да обменяме опит с вас спрямо алтернативни лечения на ПА, които сте опитали. Какви са, има ли ефект...?

Накратко за мен: преди два месеца получих нещо като световъртеж, който отключи  паник атака. Озовах се в спешното, всички изследвания бяха наред освен умерена тахикардия. В следствие направих редица допълнителни изследвания, включително кардиологични (холтер, ЕКГ, Ехография), доплер на артерии, ендокринологични, неврологични - всички  в нормите. Физиологично се установи ускорение на пулса : в покой 80-90, но в изправено положение надвишава 100-110, което най-вероятно е на нервна почва.  Направих и ЯМР, който показа заченък на дископатия на ц5 ц6, от която имам понякога болки във врата, рамото, плешката, ръката. Лекарите считат, че световъртежът може би е вследствие на тази дископатия. По професия съм психолог и нещо ми подсказва, че тревожността засилва тези световъртежи. Тоест получила се е някаква амалгама от симптоми, които водят до ПА.

След това, което  преживях се затворих в къщи, страх ме беше да изляза, мислех си, че всеки момент нещо лошо ще ми се случи. Вече два месеца не мога да подхвана ритъма на живот, такъв какъвто беше преди. Нямала съм втора толкова силна ПА, както първата, но много често имам световъртежи и едно чувство на притеснение, на тревожност. Като, че ли ми става нервно. В такива моменти започнах да забелязвам, че не мога да си застопоря погледа спокойно върху предмет, очите ми някак си "шарят".

Лекарства не пия, за сега прилагам алтернативни методи. Използвам етерични масла, отвари, а при нужда взимам валериана. Започнах да следвам някои съвети за промяна начина на мислене.  СЪщо така медитирам и изпълнявам пранаяма (йогийско дишане), което помага за релаксация.  За сега не мога да спортувам, заради тахикардията.

Благодаря за вниманието и ви пожелавам хубав ден Simple Smile

# 728
Здравейте и от мен , реших и аз да разкажа моята история, която е със щастлив край . Не попаднах случайно в темата просто ми попадна една книга докато чистех  и реших да проверя тук имате ли си такава тема  и да разкажа и моята история .
Преди 3 години ми се появи първата паник атака  бях в Англия с приятелка имахме много работа , но обичахме и по заведения да си излизаме и съответно това доведе до много често недоспиване и преумора което си каза думата и една вечер както си седяхме в къщи започнах да усещам как получавам сърцебиене и почвам да се задушам страшно много и единственото което успях да кажа на приятелката си беше че имам страшно сърцебиене тя ме накара да легна , но аз явно много съм се изплашила , защото съм изпаднала в нещо като полусъзнание всичко помня но очите ми бяха затворени не можех да ги отворя  и ги притисках силно с ръце започнах да и говоря само на английски тя си помисли че имам тахикардия което може би си беше вярно защото каза после че ми е виждала сърцето как тупти през тениската  и започна да ми дава вода с много лед от нея ми олекваше за момента докато я пиех можех да дишам иначе ми беше почти невъзможно , на няколко пъти казах да се вика линейка но в Лондон линейките идват много бавно  и това го знаехме и двете и около 3 часа казвах викай линейка , невикай линейка като всичко на английски не знам защо . Изпила съм сигурно най-малко 10л вода с лед накрая без лед . От най - малкия шум получавах още по голямо сърцебиене дори от телевизора който беше пуснат и едвам скалъпвах да кажа нещо и основното беше "вода" . Както и да е след 3 часа успях да стана  с големи усилия като имах нужда от голяма тишина ,защото много ми се пишкаше вече  което свърших в лиген колкото и гадно да звучи после успях ада ида с помощ до тоалетната за голяма нужда след което успях да вляза в леко съзнание и да попитам къде се намирам , а ние си бяхме в къщи . Легнах и съм заспала , моята приятелка ме е мазала с алергозах защото е видяла че имам копривна треска явно от стреса или и аз не знам , но на сутринта нямах нищо. Събудих се сутринта и още имах леко сърцебиене от тогава много се уплаших , бях в постоянна паника . След това имах още няколко доста силни паник атаки не чак колото първата ,но силни . Започнах да чета и да се ровя какво ми е прибрах се в бг и си направих пълни изследвания всичко си беше наред . И един ден просто както си четях в гугъл разбрах че имам паническо разстройство споделих с моята приятелка, която не ми повярва  в началото , започнах йога , фитнес , здравословно хранене нищо не помагаше след около години просто ми писна един ден и просто си казах , че като стане ще се отпусна и ще съм спокойна и че не е опасно така се научих да си овладявам ПА но все още ги имах  и когато ги имах ме беше страх да пия каквито и да е хапчета и бях пълна с хапчета за ситуацията просто като дойде момента и неисках да ги пия страх ме беше . Изписахами антидепресанти които отказах да пия . Накрая реших , че просто е време за промяна събрах си багажа и се прибрах в Бг на спокойствие ПА не съм имала от година и половина и не съм се и сещала сега даже ми е смешно като се сетя , но това е много ужасно състояние . Разказвам историята , защото това състояние може да се излекува и според мен лека е промяната . Трябва да се открие точно от какво е притеснението , от какво са всички нерви и да вземете решение което вас ви устройва.

# 729
По принцип преди около 20 години баща ми е бил много зле когато е починала майка му, нещо го стягали гърдите постоянно, пил 3 месеца Тиоридазин и до ден днешен няма проблем.Майка ми преди около 12 години дори имаше отклонения след преумора от денонощно на работа, само лежеше в нас, постоянно говореше, че баща ми и изневерява, искаше да си изгори златните накити в печката, не знам какво е пила но до ден днешен няма проблем, но стана много по позитивно настроена и вярваща в Бог.На мен в началото като имах ПА само лежах в нас, не исках да излизам, отказах цигари, алкохол минах на диета.И до ден днешен ми е кофти да излизам като се стъмни, страх ме е да пътувам надалеч.От баба ми слушам за дядо ми, който почина преди около 10 години, бил много силен, не си знаел силата, много работел, нямал страх от никой от нищо и от това доста се окуражавам да съм като него..

# 730
На мен основният ми страх беше как ще заспя защото тогава получавах паник атаки като се отпусна , сега асимилирвам ,че като си легнех и си чувах пулса сърцето и всичко останало а сега дори да се напъна ми е не възможно , постоянно си пипах сърцето като навик ми беше станало . А и пиех мента , глог и валерян които не знам помагахали аз така си бях решила , но имах ли ПА нищо не смеех да опитам един път изпих един валидол , но това беше накрая когато горе долу овладявах положението а  и вече някак ми беше дотегнало и си виках ако ще умирам да умирам ( то знам че няма ама така го усещах като имама ПА) и те взеха че ми минаха .

# 731
След първите ПА  при заспиване имах усещане, че спирам да дишам, плашех се и се будех.пиех мента глог валериан, четвъртина Бизогама ,за около седмица Деанксит, Або руе.Когато започваха да ме обливат вълните и сърцебиенето започнеше взимах Валидол и след няколко минути ми минаваше.Най вероятно плацебо ефект, но и до ден днешен си нося с мен Валидол.Искам да се науча заспивам по рано, сега в колкото и да си легна не заспивам преди 1-2  а три дни на всеки десет ми се налага да ставам в 5:30 за работа и после цял ден ми е тетаво..

# 732
Здравейте и от мен! Честита нова година на всички! Желая ви само подобрения и пълно излекуване и никакви болести повече, и на себе си пожелавам това. Аз ходих за Нова година в Ловеч с приятели, горе долу добре бях като се има в предвид че е ядене пиене танци купони. Естествено като се поизморя и почва световъртежа и сърцето, абе моите си проблеми. Нооооо имах и добри моменти   Hug Анелия за световъртежа си вземи хомеопатичното вертигохил пий го при нужда, казват че много помага.

# 733
Как сте момичета, момчета  Hug
Минаха празниците, започна работна седмица и  пак ми се върнаха страховете, треперенето, безпокойството. А нали съм и на АД.
Ми така е, като този кретен в нас не се изнася, а само си виси и все айде след седмица ще се изнеса. Че не мога да си доведа и гадже у нас.

Заведох се при Карадалиев сутринта. От нетърпение в 7.20 бях там. За информация от понеделник до сряда е всяка сутрин в кабинета си, за другите дни не е ясно. Направо ще го изпапкам него целия Heart Eyes
Имам си сега и флуанксол - за подобряване на настроението и едно приспивателно -зопиклон.

Че ми идва (ако не беше зима) да си опна една палатка на билото на Рила.

# 734
С риск да ви се стори тъп въпроса ми,ще попитам: има ли начин да намалим или да контролираме донякъде нивото на адреналин и кортизол без АД?   За себе си установих,че кофеина ми ги качва и вече съм спряла кафето,но понеже мисля и се надявам  скоро да спра АД се чудя ,дали бих се справила  с този проблем  newsm78
Защото при мен така започва кризата-качвам адреналина и кортизола,следва  ужасно сърцебиене,тревога,напрежение,задушаване...и т.н

Общи условия

Активация на акаунт