ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО - Тема №18

• 81 370
  • 830
  •   1
Отговори
# 735
Че то АД не влия ли върху серотинина не адреналина  newsm78

# 736
Че то АД не влия ли върху серотинина не адреналина  newsm78

Да,но като се качи нивото на серотонина си мисля,че пада нивото на адреналина и кортизола.-двата хормона,които ужасно ме плашат.
Може и да не съм права,затова пиша тук,за да ми се изяснят някои неща  Embarassed

# 737
Нещо ми се върти в главата че тия хормони са свързани с надбъбречните жлези, но може и да греша.

Днес докато чаках пред ендокринолога за хашимото ми се запознах с една жена, която има същите симптоми като мен, за първи път срещам човек със същите симптоми. Преди 18 год са почнали при нея световъртежи и микроинсулти сърдечни кризи и тя има хашимото от много години. Накрая е направила и инфаркт. Съвсем се отчаях, хем знам че никога няма да се излекувам, ама нали знаете, все си таи човек надежда.

# 738
  • София
С риск да ви се стори тъп въпроса ми,ще попитам: има ли начин да намалим или да контролираме донякъде нивото на адреналин и кортизол без АД?   За себе си установих,че кофеина ми ги качва и вече съм спряла кафето,но понеже мисля и се надявам  скоро да спра АД се чудя ,дали бих се справила  с този проблем  newsm78
Защото при мен така започва кризата-качвам адреналина и кортизола,следва  ужасно сърцебиене,тревога,напрежение,задушаване...и т.н

Нивото на адреналин спада при физическо натоварване. Най-добре е тичане или друг кардио спорт. За Па се препоръчва минимум 2 пъти в седмицата по 1 час.

# 739
Някой пи е ли Ламиктал по 50 мг. вечер +антидепресант?Как действа Ламиктала?

# 740
Аз снощи се събудих от сърцебиене малко след като  си легнах.Станах, поразходих се из нас 5мин мина ми и си легнах и заспах.От няколко дни не пия Бизогамата, дали е от това?

# 741
Защо спря бизогамата, на своя глава ли?

# 742
Привет и от мен, за много години ,да сте зврави вие и вашите семейства! Да се избавим от всички болки и тревоги по-бързо Ви пожелавам.
Аз уж се чувствах по-добре напоследък. Намалям леко и лекарствата по предписание на доктора, спрях и бетасерка напълно от няколко дни. Люлеенето значително е намаляло, а другите симптоми не се бяха появявали от два месеца почти. Обаче вчера моето момченце имаше рожден ден, аз си имах и служебна работа и повече домакинска. Абе уморих се доста, снощи след като се отпуснах и той отиде да си играе, а ние вечеряхме ми стана лошо, обля ме гореща вълна, сърцето се разтупка, тежест в гърдите изведнъж. Разтреперах се цялата, взех един валидол, едно мента глог и валериан и за около час нещата се понормализираха, но изкарах и цялата храна та ми и поолекна. Не ми се беше случвало от началните симптоми. Иначе нощеска спах и днес ми е по-добре, но тежестта и болката в гърдите си стои, по-лека де.

# 743
И при мен дори и при най малкото натоварване се увеличават симптомите. Това сърце вече близо месец ме боли и прескача ли, прескача. Вчера си взех хормоните на щитовидната. Антителата 134 при норма 12, ТСХ 4,4 при норма 4,3. Това е най-лошото, дозата на хормона не ми достига, а като я увелича за 1 месец се предозирвам и веднага пак ме удря в сърцето, аман вече.

# 744
4 месеца я пих, спрях я понеже кардиоложката ми каза, че за това здраво сърце нямало нужда от бета блокери.

# 745
Е, като няма, защо тогава получаваш пристъпи, ако се повтори отиди пак на кардиолог, има едно пристъпна тахикардия такова заболяване, лекарства се пият само при пристъпа, ама ако са редки едва ли ще се наложи лечение. Всъщност колко ти е пулса?

# 746
Здравейте и от мен. Честита Нова Година. Най вече здраве пожелавам. И разбира се всички да пишем в тази тема хубави и интересни неща, а не симптоми и болки. При мен едно и също. Все със страхове съм. Термометри, лекарства. Уж щях да съм по добре след отрицателния спин тест, ама не. Изпадам в някакъв ужас от тия пусти разболявания. Единствено страха да не кача кг. ме спира да не посегна към АД-тата. Става си ми пернаментно лошо. Ей така от нищо. Много съм се изнервила. Рева за всичко. Абе с две думи същото мрънкало съм си.

# 747
Е, като няма, защо тогава получаваш пристъпи, ако се повтори отиди пак на кардиолог, има едно пристъпна тахикардия такова заболяване, лекарства се пият само при пристъпа, ама ако са редки едва ли ще се наложи лечение. Всъщност колко ти е пулса?
100 на 60, ниско, предвид че съм 96кг 1.83 висок.

# 748
Пулса не кръвното Simple Smile
Кими, аз ти казах, че ще си намериш друга болест после, не от всички АД се пълнее, нещо билково що не пробваш, то поне за тия неща лекарства бол и билкови и хомеопатия и химия.

# 749
Пулса не кръвното Simple Smile
Кими, аз ти казах, че ще си намериш друга болест после, не от всички АД се пълнее, нещо билково що не пробваш, то поне за тия неща лекарства бол и билкови и хомеопатия и химия.

Още не съм с диагноза. Леко клоня към туберколоза, ама дано се размине и не се филмирам така яко като преди. То относно АД аз съм с големи изисквания. Пък не трябва и да ме успива понеже за детето трябва да се грижа, а и сумати за учене имам. С билкови и някакви там хомеопатии пробвах, но или аз не съм упорита или наистина не действат.

Общи условия

Активация на акаунт