"ДВИЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ" тема 2

• 43 892
  • 1 086
  •   1
Отговори
# 990
  • София
Ми в петък купуваме памперси... после сигурно ще ги караме към Перник.

# 991
  • София
Цитат
AnMary (08:44:43 17/04/2006)
http://www.darik.net/index.php?p=article&tid=4&id=58256

MIRI (09:50:20 17/04/2006)
здравей! Прочетох го...Остро...и неприятно...
Аз скоро се върнах от Германия-отсъствах 3 месеца. Не съм се чувала с директорката още.

MIRI (09:53:09 17/04/2006)
Разбрах от Гергана- нашата журналистка, която писа материал за Медвен и заедно правехме акциите, че се е разминало със затварянето на Дома.
Става дума за дома в Медвен. А Мири беше г-жата, която ходи до Медвен преди нашата 1ва акция.

# 992
http://www.darik.net/index.php?p=article&tid=4&id=58256
Извадка от статията:"Под заглавие: "Тежкото положение на изгубените деца на България", британският в. Сънди таймс публикува голяма статия на Никола Смит, посетил специализирания дом в Медвен - едно от многобройните изолирани места, както казва авторът, където България крие увредени и изоставени деца...
Според баронеса Никълсън, евродепутатката, която поде кампания реформите в детските заведения в Румъния да бъдат поставени като условие за членството на страната в ЕС, "същото послание е трябвало да бъде отправено и на България". Джефри Ван Орден, докладчик за напредъка на България в Европарламента, заявил, че многократно поставял въпроса през правителството, добавя авторът на статията в Сънди таймс. "

Bulgaria, with 7.4m people, now has the highest proportion of institutionalised children in Europe. Government statistics suggest there are 10,500 but charities say the true number is between 20,000 and 29,000.

България,със своето 7,4 млн. население, е с най-високия процент на деца в домове/институции измежду държавите в цяла Европа.Правителството цитира статистика за 10 500 такива деца,но неправителствените организации твърдят ,че са между 20 000 и 29 хиляди.

Цитирана е и  Славка Кукова от българсия Хелзинкски комитет по темите за условията в Домовете и смъртните случаи на деца,за които вече се писа във форума...
http://www.timesonline.co.uk/article/0,,2089-2136163.html
Статията в оригинал е 2 страници(в и-нет изданието,в печатното може и да е по-обширна)и е от тази неделя... ,уморена съм и ще лягам,ако искате утре ще я преведа и ще направим нова тема "международна"-за отзивите в чужди медии и други публични трибуни,за потенциални партньорски организации.

Трябва да се помисли за превод  и отпечатване на английски език на всички презентационни материали на ДБМ,тези два дни пред ЦУМ ни убедиха в това(имаше няколко туристически групи,не от гърци Mr. Green , които можеха да бъдат спечелени за каузата,в случая за Базара,но нямахме никикво доказателство,което да обори представите им- създадени и на основа полезната информация в турист.справочници-че в центъра на София не трябва да спират и да дават пари на някакви непознати...)

Iskam da predloza pomosht pri prevezdaneto ot angliiski, moga da probvam i ot balgarski na angliiski. Ne sam profesionalen prevodach, no shte se radvam ako uspeia da pomogna. Simple Smile

# 993
Трябва да се помисли за превод  и отпечатване на английски език на всички презентационни материали на ДБМ,тези два дни пред ЦУМ ни убедиха в това(имаше няколко туристически групи,не от гърци Mr. Green , които можеха да бъдат спечелени за каузата,в случая за Базара,но нямахме никикво доказателство,което да обори представите им- създадени и на основа полезната информация в турист.справочници-че в центъра на София не трябва да спират и да дават пари на някакви непознати...)

Няма да е лошо да се видим тия дни и да обсъдим какво бихме могли НИЕ да направим по отношение да деинституционализацията на дечицата от социално слаби семейства и без родители. Имам доста идеи, които, макар и с доста работа, биха могли да бъдат реализирани.

Особено с повече подкрепящи ни международни партньори...
Особено на фона на бъдещото ни присъединяване към ЕС...

# 994
  • в гората
За превод на материали и инфо за Движението съм на линия. За изготвяне на презентация някаква също. Само времето е кът, много кът и понякога ми е много мъчно, че не мога да съм по-полезна...  Sad

# 995

Няма да е лошо да се видим тия дни и да обсъдим какво бихме могли НИЕ да направим по отношение да деинституционализацията на дечицата от социално слаби семейства и без родители. Имам доста идеи, които, макар и с доста работа, биха могли да бъдат реализирани.

Особено с повече подкрепящи ни международни партньори...
Особено на фона на бъдещото ни присъединяване към ЕС...

Хайде!!! Мисля, че имаме достатъчно възможности, вече доказахме на какво сме способни, просто трябва да се захванем!
Ще пиша пак за таткото, само да говоря с него.
 Hug

# 996
  • София
Нещо друго ще носите ли в петък освен пампаерсите.
Питам, защото ми се ще да купя например козунаци и някакви сладки и да изпратя по някоя от вас, а  newsm78 където има по-големи деца които могат да ги хапнат разбира се  Hug

# 997
  • София
на мен пък ми хрумна и проектче за библиотеки по домовете. бях на празненство на егмонт българия в събота. 15 години са на нашия пазар. шефът им изглежда мил човек. не можем ли да ги насърчим да подарят по-стари издания, непродадени детски списания, пък дори и нови книги на домовете. имат списания за различни възрасти, добри книги, книжки за оцветяване... и са големи, и са известни, и може да се окаже и че са добри хора...

# 998
Значи, Танче и Гери...аз съм свободна в четвъртък половин ден и петък - целия ден, като петъкът ми е по-удобен. Но щом ще се купуват памперсите в петък...ясно е, че няма как да идем по-рано!
Казвайте в петък къде, кога и как! Party

# 999
  • sofia
на мен пък ми хрумна и проектче за библиотеки по домовете. бях на празненство на егмонт българия в събота. 15 години са на нашия пазар. шефът им изглежда мил човек. не можем ли да ги насърчим да подарят по-стари издания, непродадени детски списания, пък дори и нови книги на домовете. имат списания за различни възрасти, добри книги, книжки за оцветяване... и са големи, и са известни, и може да се окаже и че са добри хора...

Яни,библиотека вече се прави в Доганово и книги носим,но идеята е те да си я напрявят и опишеат книгите.Е,с наша помощ де Wink
Но книги никога не са излишни Hug

# 1 000
  • sofia
Мамо Стела  bouquetще те посъветвам тогава да почнеш със сайта ни Praynig

До някъде инфото е преведено  и после не е .Лесно ще разбереш от къде да започнеш WinkВнимателно прочети линковете,даже новото на бълг. не е превеждано изобщо.Тези файлове и преводи можем да ползваме и за печатни материали Hug

Гери,Зари,момичета Simple Smileможем доста да направим ,но трябва да съгласуваме инфото,да спретнем един текст и да решим към кого до го насочим.Това важи и за проблемите със осиновяването.
Имайки предвид,че идват празници и много ще пътуват искате ли да се видим другата седмица newsm78Ако искате може и тая,но постоянно ще сме някъде и няма да успеем да си коордивираме времето.Кажете Praynig

Аз сигурно ще ходя в петък до Перник , а и до ПУ  Wink
Гери ще носи нещата за майката от Плевен ...........Дайте да видими децата за кръщенето  bouquet

Миленче,питай в СВ.Параскева колко деца ще подаде директорката PraynigЩе питаме в Перник и Доганово също.

Ако има желаещи от тук за КРЪСТНИЦИ-да се обаждат Praynig

# 1 001
  • София
добре е наистина те да са ангажирани с книгите. ама аз си мислех и за дребосъците - там, където имат нужда от малки книжки с големи картинки, както и от книжки за оцветяване, списания за принцеси и мики маус...
мога ли да спретна едно писмо до егмонт българия и да питам за дарение от името на движението?

Ивет, имам нещо предвид за децата СЛЕД домовете, особено за момичетата, ама ми трябва време да възстановя един стар контакт... става дума за интегра - не знам дали си запозната с тях.

# 1 002
  • sofia
добре е наистина те да са ангажирани с книгите. ама аз си мислех и за дребосъците - там, където имат нужда от малки книжки с големи картинки, както и от книжки за оцветяване, списания за принцеси и мики маус...
мога ли да спретна едно писмо до егмонт българия и да питам за дарение от името на движението?

Ивет, имам нещо предвид за децата СЛЕД домовете, особено за момичетата, ама ми трябва време да възстановя един стар контакт... става дума за интегра - не знам дали си запозната с тях.

ок Яни,пиши им  bouquet

# 1 003
Мамо Стела  bouquetще те посъветвам тогава да почнеш със сайта ни Praynig

До някъде инфото е преведено  и после не е .Лесно ще разбереш от къде да започнеш WinkВнимателно прочети линковете,даже новото на бълг. не е превеждано изобщо.Тези файлове и преводи можем да ползваме и за печатни материали Hug

Гери,Зари,момичета Simple Smileможем доста да направим ,но трябва да съгласуваме инфото,да спретнем един текст и да решим към кого до го насочим.Това важи и за проблемите със осиновяването.
Имайки предвид,че идват празници и много ще пътуват искате ли да се видим другата седмица newsm78Ако искате може и тая,но постоянно ще сме някъде и няма да успеем да си коордивираме времето.Кажете Praynig

Аз сигурно ще ходя в петък до Перник , а и до ПУ  Wink
Гери ще носи нещата за майката от Плевен ...........Дайте да видими децата за кръщенето  bouquet

Миленче,питай в СВ.Параскева колко деца ще подаде директорката PraynigЩе питаме в Перник и Доганово също.

Ако има желаещи от тук за КРЪСТНИЦИ-да се обаждат Praynig

Другата седмица ще е, ако оживеем през тази... ooooh!.
Тъкмо ще си мислим кой - какво...
За кръстница - се разписвам първа.

# 1 004
  • sofia
trudno,shte ojiveem Tired

Zari,Misho e v psihiatriata na MA.Govorih s Mina ,deteto ne e dobre i e nastaneno tam.Eva sigurno shte otide utre ,a az ako ne uspeia utre shte otida da go vidia v sriada.
Neznaiat kakvo mu e Sad

Общи условия

Активация на акаунт