"ДВИЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ" тема 2

• 43 924
  • 1 086
  •   1
Отговори
# 975
в надежда знам за "ран босилек", че приемаха и деца от нормални семейства, които имат някакви времеви и/или финансови затруднения. навремето учеха заедно с нас и в класа ми имаше както сираци, така и деца, които си отиваха у дома за почивните дни.

при всички положения ми се вижда по-добре да помогнем с каквото можем, за да не се разделят Cry

Да,така е,никакво разделяне Praynig
Зари,казвй какво да направим Praynig

Съгласна! Дори и снощи човекът бързаше да се прибере, защото детенцето било с някаква съседка и нямало да заспи без него... Sad
Но наистина не знам какво можем да направим... Да минат идните натоварени дни и ще проучим нещата по - подробно от всички страни. Просто не се стърпях да го напиша днес... Благодаря! Hug

# 976
Предавам поздрави от Доганово!
Десетина децата са се изповядали и взели св. Причастие.
Предали са им дрешките от yanita  Hug, малко книжки и пр.

# 977
Предавам поздрави от Доганово!
Десетина децата са се изповядали и взели св. Причастие.
Предали са им дрешките от yanita  Hug, малко книжки и пр.

Супер...мерси за поздравите! Толкова много ми е мъчно за тях...липсват ми много! Нямам търпение утре да видя поне част от тях! Hug

# 978
Гери може и да не успея да натоваря количката - три маси, два кашона - незнам дали ще я побера, кажи ми удобно ли ти е да ти я докарам в Понеделник или Вторник, ако не мъжо ще я докара на базара но към 13.30 на обед - става ли, че и столове ще взимами стана мани мани

# 979
  • София
Зари виж какво ми пратиха по КЮто
Цитат
250966624 (17:23:14 10/04/2006)
Zdravey! Otkrih v edin forum i po tochno razbrah che poznavash samoten bashta. Az rabotya v sp. EVA i izdirvame samotni bashti, zashtoto pravim material za tyah. Molya te, ako mojesh da ni pomognesh, kato ni napravish kontakt s takiva bashti. Blagodaraya! bhinova@eva.bg

# 980
Гери може и да не успея да натоваря количката - три маси, два кашона - незнам дали ще я побера, кажи ми удобно ли ти е да ти я докарам в Понеделник или Вторник, ако не мъжо ще я докара на базара но към 13.30 на обед - става ли, че и столове ще взимами стана мани мани
Няма проблеми, Криси, ще се разберем нещо за през седмицата Hug

# 981
Скъса ми се сърцето за тоя татко. Нещо ми е ревливо тая вечер Confused
Как ще му помогнем? Искам и аз да помогна с нещо, ама с какво? Пари?

# 982
дайте да му намерим работа така че да може да си гледа детето - хайде пак кажете в какви часове е свободен или как да стане. абе какви са му възможностите за работа, а за детенце нека се организираме няколко майки - и той да знае че ако има нещо може ние да го гледаме той да си върши работа примерно, или да му плащаме предучилищната а той да си работи - но май най важно е да му намерим работа и то денем

# 983
  • sofia
дайте да му намерим работа така че да може да си гледа детето - хайде пак кажете в какви часове е свободен или как да стане. абе какви са му възможностите за работа, а за детенце нека се организираме няколко майки - и той да знае че ако има нещо може ние да го гледаме той да си върши работа примерно, или да му плащаме предучилищната а той да си работи - но май най важно е да му намерим работа и то денем

Нека Зари говори и ще го обмислим Hug

# 984
  • София
Относно забавленията за малчовцте моя позната и мъжът и направиха клуб за забавления в кв.Иван Вазов. Имат желание всеки месец да отварят врати за деца от домовете и да го съ4етаят с акции за набиране на дрехи и игра4ки предварително. Идеята е, 4е като се каже предварително в клуба, където много майки водят собствените си де4ица, все се надяват, 4 пове4ето ще донесат по някоя дрешка, книжка, игра4ка...(би трябвало поне, нали вси4ки сме МАЙКИ). Незнам на какъв принцип ще се свързват с домовете. Кажете има ли смисъл да се свържат с вас, на кого да се обадят, дали и тук да не оповестяваме акциите им????

П.С. СТрахотни сте моми4ета!!! Базарът беше 4удесен, много съм доволна от придобивките си и още пове4еот това, 4е ще зарадвам и аз някое детско сър4ице!

# 985
  • София
Не знам ние ли сме криви, как по-ясно и къде по-точно да пишем за акциите?
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=92528.0

# 986
http://www.darik.net/index.php?p=article&tid=4&id=58256
Извадка от статията:"Под заглавие: "Тежкото положение на изгубените деца на България", британският в. Сънди таймс публикува голяма статия на Никола Смит, посетил специализирания дом в Медвен - едно от многобройните изолирани места, както казва авторът, където България крие увредени и изоставени деца...
Според баронеса Никълсън, евродепутатката, която поде кампания реформите в детските заведения в Румъния да бъдат поставени като условие за членството на страната в ЕС, "същото послание е трябвало да бъде отправено и на България". Джефри Ван Орден, докладчик за напредъка на България в Европарламента, заявил, че многократно поставял въпроса през правителството, добавя авторът на статията в Сънди таймс. "

Bulgaria, with 7.4m people, now has the highest proportion of institutionalised children in Europe. Government statistics suggest there are 10,500 but charities say the true number is between 20,000 and 29,000.

България,със своето 7,4 млн. население, е с най-високия процент на деца в домове/институции измежду държавите в цяла Европа.Правителството цитира статистика за 10 500 такива деца,но неправителствените организации твърдят ,че са между 20 000 и 29 хиляди.

Цитирана е и  Славка Кукова от българсия Хелзинкски комитет по темите за условията в Домовете и смъртните случаи на деца,за които вече се писа във форума...
http://www.timesonline.co.uk/article/0,,2089-2136163.html
Статията в оригинал е 2 страници(в и-нет изданието,в печатното може и да е по-обширна)и е от тази неделя... ,уморена съм и ще лягам,ако искате утре ще я преведа и ще направим нова тема "международна"-за отзивите в чужди медии и други публични трибуни,за потенциални партньорски организации.

Трябва да се помисли за превод  и отпечатване на английски език на всички презентационни материали на ДБМ,тези два дни пред ЦУМ ни убедиха в това(имаше няколко туристически групи,не от гърци Mr. Green , които можеха да бъдат спечелени за каузата,в случая за Базара,но нямахме никикво доказателство,което да обори представите им- създадени и на основа полезната информация в турист.справочници-че в центъра на София не трябва да спират и да дават пари на някакви непознати...)

Последна редакция: пн, 17 апр 2006, 10:58 от March

# 987
  • sofia
Относно забавленията за малчовцте моя позната и мъжът и направиха клуб за забавления в кв.Иван Вазов. Имат желание всеки месец да отварят врати за деца от домовете и да го съ4етаят с акции за набиране на дрехи и игра4ки предварително. Идеята е, 4е като се каже предварително в клуба, където много майки водят собствените си де4ица, все се надяват, 4 пове4ето ще донесат по някоя дрешка, книжка, игра4ка...(би трябвало поне, нали вси4ки сме МАЙКИ). Незнам на какъв принцип ще се свързват с домовете. Кажете има ли смисъл да се свържат с вас, на кого да се обадят, дали и тук да не оповестяваме акциите им????

П.С. СТрахотни сте моми4ета!!! Базарът беше 4удесен, много съм доволна от придобивките си и още пове4еот това, 4е ще зарадвам и аз някое детско сър4ице!

Нека се обадят на Мария или Роси WinkТел. са в сайта Simple Smile

Марч,моля те,почини и давайда се превежда и готвят презентации Praynig
Мерси за материалите  bouquet

# 988
Последно кога ще се ходи в Перник?! Blush Ох, дано е в четвъртък или петък! Praynig
Заради онази снимка, дето Мери ми я даде, сърцето ми бие по-особено за едно детенце там! Sick А дори не му знам името! ooooh!

# 989
Последно кога ще се ходи в Перник?! Blush Ох, дано е в четвъртък или петък! Praynig
Заради онази снимка, дето Мери ми я даде, сърцето ми бие по-особено за едно детенце там! Sick А дори не му знам името! ooooh!

Нещо съм изпуснала Thinking Crazy Каква снимка?

Иначе, може да отидем в сряда-четвъртък (ако ти се пътува с мен Hug), понеже, както се оказа, във вторник ще имаме други ангажименти с Роси. В петък също ще се ходи, за да се карат памперсите, но аз тогава няма да съм в София. Ще го мислим Naughty

Общи условия

Активация на акаунт