Смяна на име на бебе

• 21 844
  • 131
  •   1
Отговори
# 15
ами дай да утрепем детето сега,че баща му е боклук #2gunfire
 Joy Joy Joy

# 16
Нищо не можеш да направиш юридически, защото си се подписала, уви....
Почни да му казваш Влади  Grinning

# 17
... бях заплашена от мъжа ми, цитирам, че "ще бъда лишена от много неща",  та дори не сме обсъждали друга опция.
Значи -кръщаваш двете деца на свекърите ,но пак си лишена от много неща .
И предприемаш смяна на името на малкото ,тъй като с нехаресваното име на голямото си свикнала вече.
Ще свикнеш и с Иван ,не се коси  Laughing

# 18
Момиче, гледай си детето,Иван,Драган няма значение.Да си мислела когато си се съгласила,едва ли са ти опрели пистолет в главата за да го кръстиш Иван.

# 19
Името на голямото го харесвам, въпреки че е компромис.
Иван не е лошо име, но не беше редно да ме изнудват и двете деца да са кръстени на тях, а не както аз пожелая /поне едното/. И не е в това въпроса, а че е от твърде скоро, още даже не съм свикнала да му казвам така, на три месеца бебе, за мен е още "бебчо", а не "иване".... но името ми предизвика диария, непоносимост, не се чувствам добре от това.... вече разбрах, че не мога да го сменя юридически, освен със съдебно дело и то когато навърши пълнолетие. ще обмисля варианта да го наричам както на мен ми харесва, въпреки акта му за раждане.

# 20
  • Tам през Атлантическия океан
Нищо не можеш да направиш юридически, защото си се подписала, уви....
Почни да му казваш Влади  Grinning
Peace

Казвам се Влади по паспорт Иван  Wink

Че к'во  Laughing

# 21
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Има един много  колоритен  български израз  за случаи като твоя: "Сетила  се Мара да се  побара.."

Да не  си  се  оставяла  да те изнудват.

Изумява  ме човешката  глупост. Със  всеки изминал ден- все  повече.

# 22
За собствено успокоение  го наричай  вкъщи с някое име, което е близко до Иван, например Йоан или Яни. Имам приятелка, на която  синът й  се казва Кристиян, а тя го нарича Анди.  Разбирам  как се че чувстваш, че свекърът не заслужава това внимание, но пък Иван е хубаво име и няма лошо да се представя с него в обществото.

# 23
Мъжът иска детето да се казва като него и дядото, а жената иска да го кръсти на първата си любов, която не е бащата на детето  ooooh! вие на колко години сте, че да не можете да постигнете разбирателство по тези въпроси.
Когато разбрах че ще имам второ дете, реших че ще го кръстя на баща му, той пък искаше да е на баба му - ми хубаво, като знам какво му е отношението към нея. В крайна сметка детето само реши кога да излезе на бял свят и си дойде с името - 25.12. нито на мойто нито на неговото.

# 24
Aз пък имам позната,чието дете се казва Гавраил, ама тя му вика Джеймс, защото е фенка на Джеймс Бонд.
Няма лъжа, няма измама Laughing Mr. Green

# 25
Големият  ми син е кръстен на свекъра.  Разбрах, че човекът очаква да  го кръстим така и исках да го зарадвам (благини не съм очаквала, нито някой ме е заплашвал, че ще ме лишава от нещо) Името обаче не ми харесваше, защото го свързвах с други хора, а и подозирах, че ще наричат детето ми "чушката" след време. Не само, че подозирах, ами и сама започнах да го наричам така като го гледах как изглежда  в пелени. Взех се в ръце   и с усилие на волята смених нарицателното на "чушкопек", някак повече достойнство имаше като че ли Thinking. Е, чушкопекът после беше "мишоранчо", "Шушка" и подобни. С растежа много имена му смених, но  се спрях, когато взе да се обръща на "Ох, Млъкни Малко" Laughing. От истината, че той възприема това като трите си имена ме заболя и  започнах да си го наричам така, както си е кръстен - Ангел. Ами ,че той  си беше точно такъв  - Моят Ангел. Шегата на страна - ще видиш след време, особено като ти минат бесовете и горчивините ( а те ще минат със сигурност), че ще възприемаш  детето си не като кръстено на някого, а като  - Твоят Иван!  Hug

# 26
Владимир е много по-хубаво име, превежда се като "владее света". Не е в това въпросът. Незнам в църквата поне дали ще допуснат да го кръстя с друго име, а не с това от акта му за раждане. Просто съм влюбена в името, не в онзи притежател от преди има няма 20 години, толкова вода е изтекла, че даже съм забравила как изглеждаше. Но ще видим... не името е важно в крайна сметка, а какъв човек ще бъде.

# 27
Иван пък е "божа благодат". И да, права си - не името е важно, а как ще отгледаме  детето си  и до колкото ни е важно това извън името, което вече сме дали. Ориентирай се към важността, колкото и  да си се засегнала от някой.  Ако свекърът ти се казваше Калдъръм, щях да ти съчувствам, но сега реваншизмът ти е леко...глуповат. Извинявай за откровеността!

# 28
Aз пък имам позната,чието дете се казва Гавраил, ама тя му вика Джеймс, защото е фенка на Джеймс Бонд.
Няма лъжа, няма измама Laughing Mr. Green
Joy

По темата нямам представа как стоят юридически нещата. Разбирам, че не ти е приятно детето да се казва така. И аз сигурно щях да искам да му сменя името ако бях в такава сутиация. Но не разбирам защо държиш да го кръстиш на твоя стара любов Tired Ами ако този човек те разочарова, ако се окаже, че и той е кретен.

Нашето дете не го кръстихме на никой. Избрахме име, което на мен поне не ми напомня за абсолютно никой, нямах познати дори с такова име. Според мен е най-добре нещо неутрално.

# 29
Elu, провери къде се подава молба за смяна на името и я подай. Ако я уважат - уважат. Поне ще знаеш, че си направила каквото е твоето желание. Напиши, че си кръстила детето си под натиск и т.н. Успех ти пожелавам.

Общи условия

Активация на акаунт