Смяна на име на бебе

• 21 844
  • 131
  •   1
Отговори
# 30
не знам дали ще вземеш думите ми под внимание, но има поверие, че ако смениш името на детето то ще страда цял живот - някак си с името е свързана съдбата на човек, същото е и ако не харесваш името на детето си, както и ако някой се сърди, че детето не е кръстено на него. Знам за два такива случая и на тези хора все неудачи им се случват в живота. Разбира се това са суеверия, но все пак.
Голямото ми дете е кръстено на свекървата. Името си ми харесва, но когато беше малък исках да го гледа, защото аз трябваше да завърша образованието си, а тя не искаше и аз много се ядосвах на нея и съжалявах, че съм го кръстила на нея. Защото очаквах, тя да се радва на този факт и да го гледа.
За второто ми дете сама си избрах името. Всички ме питаха ама няма ли да е на майка ми, но аз твърдо смятам, че с името наследяваш и характера, а тя все грешки прави в живота и не искам и детето ми да е лузър като нея. Малко преди да родя ми се искаше да кръстя детото на гинеколога си защото беше много внимателен с мен и някак си ми се искадетето ми да стане успял човек като него, обаче мъжът ми нещо се разлюти на тая идея и категорично ми отказа. Така че остана с първоначалният вариант - на никой.
Разбира се съветът да подадеш молба е удачен и не е невъзможно да я уважат, зависи кой ще я разгледа и особено ако опишеш по сърцераздирателно обстоятелствата около натиска да избереш това име.
Ама ти не се трови толкова много - личи че си наранена, ама няма смисъл.

# 31
не знам дали ще вземеш думите ми под внимание, но има поверие, че ако смениш името на детето то ще страда цял живот - някак си с името е свързана съдбата на човек, същото е и ако не харесваш името на детето си, както и ако някой се сърди, че детето не е кръстено на него. Знам за два такива случая и на тези хора все неудачи им се случват в живота. Разбира се това са суеверия, но все пак.

Няма такова нещо. Това, че на някой му се случват лоши неща не означава, че е от смяна на името.
Кармата на всеки човек е свързано с датата на раждане и с името, но това не означава, че сменяйки го ще се случват лоши неща. Дори напротив.

Жената вече си е решила какво иска и дали за нас е правилно или не, няма никакво значение. Щом се измъчва от името на детето си да направи каквото трябва.

# 32
Не може ли съдът просто да добави още едно име Иван - Владимир, пък човекът да реши как ще се казва, когато порасне.

# 33
но и е факт, че вече на три месеца не са му дали никакъв подарък на бебока, даже за левче, НИЩО!

Хехе, моите пък за 11 години нищо, ти за 3 месеца  Joy

# 34
А после таткото ако подаде молба пак за смяна на името?  ooooh!

# 35
Тя тази молба не трябва ли да е обща, т.е. и бащата да иска промяна на името?

# 36
  • В един копнеж!
Моето име е производно на името Иван.   Crazy Много си го харесвам.
Някой оттук написа, че името определя съдбата. Детето вече си има име. Не се подигравай, само защото не си пораснала на акъл...
П.С. АКО ИМАХ СПОСОБНОСТТА И ПРАВОМОЩИЯТА, ЩЯХ ДА СТИГНА ДО ТЕБ ПО ЗАКОНОВ РЕД И БИХ ТЕ ЛИШИЛА ОТ РОДИТЕЛСКИ ПРАВА. Това твоето не е нормално. Малко си била бита като дете...
/ Хич да не ми се нахвърлят останалите.  Laughing  Аз съм крайна в изказванията си. Хайде, да не отбиваме проблема с "това е нейно дете, тя е майката, може да прави каквото си иска с него" и т.н. Защото де факто не може да прави с него каквото си иска./

# 37
И с какво основание ще я лишаваш от права? Че и по законен ред Laughing Чак пък толкова..

# 38
  • В един копнеж!
Е, ТЕ, те толкова!

# 39
Оф, ти сериозно ли?
Скарала се си със мъжът си и ще сменяш името на детето, ми да не си го кръщавала така бе момиче.
Била си под натиск, и за това .... и от какво е щял да те лиши мъжът ти?
Леле не мога да повярвам , че има такива хора....няма да харесвам името , но ще го кръстя така , щото някой ме е накарал Whistling
И сега защото не може, след 18 години ще го накараш да го смени. 18 години ,ще се обръщат към него със '' Иван'' и след това ще очакваш да си смени името и всички да му викат - Влади...
Пък и едва ли на 18 години ще му пука на кой е кръстен и че майка му не харесва името... та да го сменя

# 40
Съда няма да ти уважи молбата, която на всичкото отгоре трябва да е подписана и от двама ви със съпруга ти. Simple Smile
Наричай сина си както ти харесва и толкова.

# 41
  • Be realistic - plan for a miracle.

Исках да го кръстя Владимир, Влади, това ми е първата истинска любов от училище и още оттогава се бях зарекла, че ако имам син ще го кръстя така.

ooooh! ooooh! ooooh! Нимоа...

# 42
Моиш, нИ моиш - тва е  Crazy

# 43
  • Tам през Атлантическия океан

Исках да го кръстя Владимир, Влади, това ми е първата истинска любов от училище и още оттогава се бях зарекла, че ако имам син ще го кръстя така.

ooooh! ooooh! ooooh! Нимоа...
Мухахахахах  Joy

# 44
Ами бясна е ! Докато и мине да вика на малкото дете Влади, а на голямото Владанка .

Общи условия

Активация на акаунт