Прага

• 98 417
  • 725
  •   1
Отговори
# 360
  • Пловдив
Ясно... Peace

# 361
Привет момичета и Честита Баба Марта
Имам следното питане, латото заминаваме за седмица за Прага с един фотографски проект и може би ще се наложи да отскочим ден / два до Пилзен.

Как е по-удобно да се стигне с влак или рейс (кола нямаме)? Ходили сме преди но беше организирано и не съм си правила труда да проучвам- Сега го правя но ако в групата има хора които са ходили сами нека да споделят, ще ми е полезно.

Порових се и форума дап отърся, но май се е обсъждало много това и не намерих нещо подходящо.

Мерси предварително. bouquet bouquet bouquet

# 362
mamaSunshine, удобен вариант е с автобус. Тръгва на всеки кръгъл час от автогара Zličin ( последната спирка на метро В). Това са жълтите автобуси на Student agency, сега RegioJet. В Пилзен спират на Централната автогара. На връщане са също на всеки кръгъл час. Цената на билета в едната посока е 100 крони (около 7-8 лв). В автобуса се предлагат списания и безплатна гореща напитка, както и таблети на седалките за музика, тв, игри и т.нат.

# 363
mamaSunshine, удобен вариант е с автобус. Тръгва на всеки кръгъл час от автогара Zličin ( последната спирка на метро В). Това са жълтите автобуси на Student agency, сега RegioJet. В Пилзен спират на Централната автогара. На връщане са също на всеки кръгъл час. Цената на билета в едната посока е 100 крони (около 7-8 лв). В автобуса се предлагат списания и безплатна гореща напитка, както и таблети на седалките за музика, тв, игри и т.нат.

Благодаря ти, аз вече проверих и видях че на тази фирма тръгват и от автогара Флоренц. А видях и удобни влакове на същата цена пак на всеки час, така че с каквото и да е все ни е удобно.  bouquet bouquet

# 364
Имам въпрос. Не съм била в Прага преди и се чудя.  При планирани пълни три дни там, струва ли си да отделя един ден за Карлови Вари или и трите дни да са в Прага?

# 365
  • София
Ние останахме очаровани от Карлови вари. Ако отидете може да се качите с фуникуляра до върха Диана. За мен си струва да се отиде. Но все пак вие си решавате. Аз ги обичам и двата града  Heart Eyes

# 366
Ако отивате за пръв път в Прага - не. (Била съм в Карлови Вари и е приятно местенце, но да късате от оскъдното си време за Прага, не бих препоръчала, тя го превъзхожда многократно във всяко едно отношение.)

# 367
Благодаря и на двете за отговорите! За сега клоня към три дни само в Прага.

# 368
  • София
Ние също бяхме за 3 дни само в Прага  Simple Smile

# 369
  • Пловдив
С автобуси ли ви бяха офертите?
Ще ми се и на мен пътешествие и се оглеждам за оферта.

# 370
  • София
Специално до Прага пътувахме сами ( със самолет) , иначе мисля, че с организирана екскурзия сигурно би било по-изгодно.

# 371
Вече има маршрут на "Уиз" до Братислава (май лятото стартират полетите) и това доближава Прага към евтините дестинации, иначе редовните билети са ужас цени.
С автобус пък е девет дни с камили. Така се стекоха нещата при мен, че съм пътувала многократно до Чехия, и с автобус, и със самолет, не препоръчвам на хора извън тийнейджърска и младежка възраст автобуса, изобщо, той е почти 24 часа.

# 372
  • Пловдив
Вярно е това Параход... Peace И аз искам самолет,ама верно цените са   Money Дано стартира тая линия.А от там до Прага с какво Thinking

# 373
3 ч 50 мин е с влака Братислава-Прага. Има сигурно и автобус. Не е съвсем близо, но е друго нещо спрямо 24-те ч. от България Simple Smile

# 374
Карлови Вари е уникално красиво градче. Ние го посетихме когато ходихме в Прага още първият път и пак успяхме да разгледаме града доста добре. Така че всичко е въпрос на добро планиране и организация.
Пътували сме и с автобус и със самолет, е определено предпочитам самолет разбира се - спестява доста време от планираното.

Карлови Вари определено е по-красив пролет-лято тъй като е по-планинско градче и времето е чудесно. НО е градче което един път му стига
Ако Прага ви харесва и пак се върнете може да го оставите за следващи пъти. Сега си наблегнете на Прага - опознайте града добре и тогава други места. 3 дни принципно никога не стигат.

Общи условия

Активация на акаунт