Прага

• 98 396
  • 725
  •   1
Отговори
# 390
Потвърждавам за Руал с тях сме пътували по подобен начин за Корфу.
Ползвахме пакета им само за хотел, но си бяхме срнаш транспорт.. bouquet

Сега за Прага пак сме сптях пре лятото

# 391
Между другото да ви препоръчам едн от новите пътеводители на Нешънъл който ей така реших да се взема от любопитство. Обаче много ми хареса как е организиран.
 Пеш из Прага
https://egmontbulgaria.com/knigi-3/patevoditeli-148/pesha-iz-praga-2607.html

Има го в почти всички книжарници.
В началото е опрганизиран в съвети за пешеходни разходки според времето. Прага за едн ден - най - доброто от най- доброто. Прага за едн уикенд по дни, Прага за един уикенд с деца, Прага за забавления,.. за любители на архитектурата , историятя... Във всяка една от главите са описани карти с маршрути и забележителности
Втората част на пътеводителя разглежда подробно централните квартали с карти, забележителности, заведения, шопинг , описани са часове за посещение, ценови клас на заведението или на музей и т.н.

Доста добро джобно пътеводителче, и макар че доста добре познавам Прага пак открих нови неща.

# 392
  • о`майна лунна нощ е
Това е много полезно! Благодаря!

# 393
Момичета,страхотни сте HugНай-топлосърдечно Ви благодаря!
Веднага се мятам в  сайта на Руал Травел Laughing
Ще Ви държа в течение....Хубава неделя!

# 394
Здравейте,имам въпрос.Ако из Прага се движиш само с копие от лична карта  и те спрат за проверка,ще имам ли проблем?Ще отседнем в частен апартамент ,а не в хотел,но от съображения за сигурност предпочитам да не са в нас истинските л.к..Как стоят нещата с джебчиите?
Благодаря, предварително.

# 395
  • There I was on a July morning
дунапренка, мен не са ме спирали за проверка, но за легитимация се използва оригинална лична карта. Мисля, че навсякъде по света е така. За джебчиите - не знам каква е статистиката, но взимайте обичайните предпазни мерки, както и в БГ.

# 396
Копието на ЛК не е документ.. вариант е ако толкова се притеснявате да си носите и паспортите, и да ги оставите  в апартамента като застраховка, но ако ви спрат за проверка и нямате оригинални документи вероятноста да си имате проблеми ви е сигурна. То в БГ е така камоли в чужбина където хората уважават закона в пъти от нас..

Просто си пазете вещите.и може да си направите копие на паспорта, че по-лесно се вади пасаван.. да не се налага де
 bouquet bouquet

# 397
Несериозно е да се легитимираш с копие на документ за самоличност. Stop
С джебчии досега не сме имали проблеми, но и не се бутаме в тълпите по туристическите обекти.

# 398
  • София
Особено, ако пушиш под табелата "Забранено пушенето", както направи моя мъж на автогара Флоренц  Joy Не я бил видял, тя наистина, че беше много малка табелчица. И го спряха за проверка и поискаха документ за самоличност, разбира се.

# 399
Благодаря на всички за споделеното относно документите!
Тъй като съпругът ми е пушач,къде е позволено пушенето?Ясно е, че е забранено на закрито,но на открито,на обществени места ,как стои въпроса?

# 400
  • There I was on a July morning
Впечатленията ми са, че режимът за тютюнопушене е малко по-либерален отколкото у нас. Може да се пуши на открито, в заведенията - на масите отвън, а в някои разрешаваха и вътре - примерно на маси до прозоците. А в хотела, в който бяхме отседнали, беше забранено пушенето.

# 401
Благодаря Скубиду.

# 402
  • София
Да, има заведения където се пуши. Но следят за спирки и такива неща.

# 403
В моловете, в определени заведения, също се пуши.

# 404
Здравейте, искам да попитам ходилите в Прага през празнични дни как работят музеи, магазини и заведения. Притеснява ме посещението по време на великденските празници в Прага да не е само улични обиколки.

Общи условия

Активация на акаунт