Прага

• 98 457
  • 725
  •   1
Отговори
# 105
  • СОФИЯ
Вярно ли е, че и в Прага в неделя магазините не работят, дори супермаркетите?

# 106
Не е вярно.  Peace
В Австрия не работят.

# 107
  • СОФИЯ
Не е вярно.  Peace
В Австрия не работят.
Мерси! Ще бъда там от петък на обяд до неделя следобяд и ми се ще да разчитам, че ще мога да понапазарувам в неделя.

# 108
И ние бяхме от петък до неделя иповечето магазини и заведения работят.А тези които се намират по основните туристически места работят на 100%.На Намести република има МОЛ от където също може да купите подаръци

# 109
  • СОФИЯ
И ние бяхме от петък до неделя иповечето магазини и заведения работят.А тези които се намират по основните туристически места работят на 100%.На Намести република има МОЛ от където също може да купите подаръци
Х-лът е до Вацлавски площад. Не познавам града и се опитвам да се ориентирам. В неделя 13.30 ч. ни е шатълът до летището.

# 110
Като стана въпрос за подаръци и за мола на Намести Републику.. Паладиум е ужас фраш е защото това е любимия мол на пражани , но там има заведение от веригата Пол препоръчвам го ..едба от най-хубавите сладкарски пекарни кафетерии в града.

Срещу Паладиум има един по-малък търговски център не е точно мол но е с много голям избор на стоки. Ние успяхме от там да си вземем подаръци.

# 111
  • СОФИЯ
Много добре беше в Прага! За краткото време, с което разполагахме мисля, че направихме програма максимум. В петък 13 ч. бяхме в х-ла. Настаняването беше от 14 ч., оставихме багажа и обиколихме Вацлавския площад. Разстоянията ми се видяха по-малки, отколкото изглеждаха на картата Simple Smile Намерихме Новоместки пивовар и хапнахме набързо. После се настанихме. По съвет на mamaSunshine , на която много благодаря за предварителните насоки  Hug , взехме трамвай № 22 и отидохме в Мала страна, пихме кафе, разходихме се до средата на Карловия мост и се върнахме да се катерим по Нерудова. Пътьом влязохме в една Манифактура, обонянието ми се сбърка  Simple Smile На Нерудова вечеряхме в едно заведение U някаква подкова. Много ми хареса това колено, отделно опитахме някакви гарнитури, зеле с нещо си и много интересни като картофени крокети, но хрупкави. Като цяло кухнята им много ми допадна. Беше хладничко и само на бира нямаше как да се изкара, та така напипах тази бехеровка или както там точно се нарича. Много ми хареса този билков привкус, донесох си и за домашна употреба. Навръщане по Нерудова взехме и от козуначените коминчета и греяно вино. Църквата св. Николай не беше отворена. Валеше, взехме трамвая и се прибрахме в х-ла. За следващия ден /единственият цял за нас в Прага/, беше предвидена включената в програмата пешеходна екскурзия, продължи повече от 3 ч. Екскурзоводките бяха две, мисля че се справиха повече от добре, пък и си допаднахме, после ходихме заедно на кръчма. С трамвая се качихме до Страховски манастир и от там надолу. Златната уличка беше с вход 10 евро и от групата не искаха, та така и не я видях, нищо, за следващия път. Карловият мост беше адско гъмжило, за разлика от предишната вечер, но явно през деня е така. Организираното мероприятие приключи пред часовника на Старое место. Следваше кръчма в една от страничните улички. Там хапнахме патица, пак бира и бехеровка Simple Smile  После стигнахме до това пазарче със сувенири, на което има много българи. Купих магнити и разни други боклучета за детето. Вече беше време за малко терапевтичен шопинг. Улицата, която свързва долната част на Вацлавски площад с Площада на републиката определено става за тази работа! Влязох и в Паладиум. За тази Котва отсреща не ми останаха сили, тръгнахме обратно да търсим кафене Лувър. Почти бях на път да се откажа, че краченцата ми вече се бунтуваха, но го намерихме. Имахме късмет да намерим свободна маса, сладкиши, бяло вино и джинджифилов чай, супер! Последният ден имахме време до 13 ч. Пак взехме трамвай № 22 и слязохме преди да пресече реката, с картата в ръка по уличките и излязохме на Старое место. Тогава видях и часовника, з предишният ден не бяхме там на кръгъл час. Пак мотане по улиците и малко магазини. Този път обядвахме в р-т на х-л, цените отново повече от прилични. 13 ч. тръгнахме за летището, чекирането още не беше отворено, та се наложи да хапнем по един гулаш  Grinning На летището най-накрая опитахме и по нещо от тази пекарна Пол, от утре минавам на диета.
За следващия път бих предвидила 3 нощувки в Прага, освен в св. Вит вътре никъде не съм влизала. Градът ми се видя много чист, направо се чудя как успяват да поддържат при този наплив от туристи.

# 112
Еха супер много се радвам че сте си изкарали супер .. и че съм била полезна с нещо Simple Smile

# 113
  • София
Здравейте,

Моля да ми препоръчате добро заведение, в което има и вкусна вегетарианска храна. Ходила съм в Прага преди година и половина, но тогава все още хапвах месо и не съм обръщала внимание на менютата. Благодаря предварително.

# 114
  • СОФИЯ
Еха супер много се радвам че сте си изкарали супер .. и че съм била полезна с нещо Simple Smile
Изключително много ми помогнаха отговорите ти на въпросите ми на ЛС, за които беше така любезна да отделиш време  bouquet

# 115
Не знам дали ще съм ти полезна но ето линк къмтрипадвайзор с класация на веган ресторантите. Аз лично понеже също не съм месоядна залагах на салати и имат една гъбена полевка много вкусна

http://www.tripadvisor.com/Restaurants-g274707-c40-Prague_Bohemia.html

# 116
  • София
mamaSunshine Благодаря ти. Още сега ще разгледам заведенията от линка и тези, в предходните постове. Аз предпочитам заведение, в което има месни и без месни ястия. Половинката си хапва месо и предпочитам да има нещо хубаво за хапване и за двамата.

Предходният път си спомням, че поръчахме една свежа салата и ни донесоха някакви листа (приличаха на обрани от някакво дърво ) със сладка вода  Party За това сега не знам дали да рискувам със салати Grinning А и обичам да похапвам не само салати.

# 117
Тогава в която и пивница да седнете ще има нещо и за двама ви. Обикновено винаги има салати и картофени ястия така че все ще  се оправиш. Но чисто ценово препоръчвам ресторантчетата по Нерудова - хем са в чаровен район, хем са на доста по-приемливи цени от тези в централната част на Старо Место Simple Smile а иначе на Мама  Саня и бях препоръчала едно заведение в центъра ( и гледам че са го посетили) Новоместки пивовар - там ядох най-вкусната гъбена супа .. а иначе менюто е доста богато а бирата е супер че и там си я правят Simple Smile

http://www.npivovar.cz/en/

# 118
  • София
mamaSunshine Много благодаря  bouquet  Hug . Задължително ще се посети Новоместки пивовар.

# 119
  • СОФИЯ
Честно казано този Новоместки пивовар не ми хареса особено. Сравнявам само с посетените след това. Супите бяха добри, с изключение на чесновата, от която ти падат подметките още преди да си вкусил, бира има възможност да опиташ напр. няколко различни в по-малък грамаж и го сервират интересно, но до там. Сервизът е лош и настроението на сервитьора беше същото и към съседните маси. Накрая му било трудно да развали 2000 крони, предложих карта, той се нацупи и чаках с-ката повече от 7 мин. Не получи бакшиш естествено.
Само на Нерудова в с-ката си имаше 10% сервиз, но човекът така се постара, че си получи и отгоре съвсем заслужено.

Общи условия

Активация на акаунт