Прага

• 98 562
  • 725
  •   1
Отговори
# 225
Ясно, благодаря. Ще го имам предвид. А дали помниш пътните такси в посока горе-долу какъв размер са били?

# 226
  • Пловдив
Ние бяхме с автобус. В Словакия и Чехия даваха кутия за засичане на километрите и на излизане от страните се плащаше по нея.

# 227
Ясно, благодаря. Ще го имам предвид. А дали помниш пътните такси в посока горе-долу какъв размер са били?
http://www.vinetki.eu/

# 228
Не си падам по организираните екскурзии, но когато се отнася за ходене на родителите ми съм 100 % за. Сега са се насочили към Прага и по-точно към това:
http://www.bohemia.bg/p/%D0%9F%D1%80%D0%B0%D0%B3%D0%B0-%D0%B2%D1 … c0CFVYo0wod8GkFFA

Искам да ви попитам, какво бихте препоръчали, защото виждам, че има пътували с Бохемия, от допълнителните екскурзии. Аз лично мислех в 3-я ден да им препоръчам-зоологическата градина, вместо и двете препоръчани, тъй като не са ходили в хубава такава.
Струва ли си тази разходка с обяд /42лв./ по река Вълтава, защото аз изобщо нямам добри спомени от такава ,макар, че нашата нямаше обяд и беше мн кратка-нямаше и 1/2 час.

В пешеходната разходка дали е включено влизане в Храдчани или трябва да ходят отделно.

Ако се сещате нещо друго, бих била благодарна.

# 229
Лично аз с корабчето нямах проблеми, обилен обяд, 2 часа разходка и хубаво време.
За храдчани трябва да се пита дали е включен билета, защото той е 350 крони (ако искате да снимате в катедралата и замъка е 400). Когато ние ходихме станахме сами и отидохме в замъка по изгрев. Влязохме през задния вход и не сме плащали вход, но в самия замък вътре не ни пуснаха. Не съжалявам много защото опашката иначе е километрична и се чака на главния вход. Ние излязохме от там някъде около 8:30 и само се усмихнах е на тълпата. Замъка сутринта беше празен та отвън поне си снимах на воля. После седнахме да пием кафе в Старбъкс който има чудесна гледка.

От доп. екскурзии сме ходили до Карлови Вари, като при нас след това имаше посещение на пивоварната в Пилзен, та Карлови Вари е красив. Другата не сме я ходили, но и вече не смятам да ползвам услугите на агенция за този град, защото доста добре го опознахме и си намираме по-изгодни цени. А иначе точно този хотел си бяхме харесали единия път. Пред него има спирка на трамвая, и е на супер близко разстояние до ТВ кулата.

# 230
  • Майничка
Храдчани е включен. Вероятно е залегнал тур В - катедралата "Св.Вит", замъка, църквата "Св.Иржи" и Златната уличка с кулата Далибор. Експозицията в катедралата и картинната галерия не са включени, доколкото виждам.
Лично аз не намирам смисъл в корабчето, особено през деня през август.
Като гледам, в обиколката не е включена църквата "Св.Богородица от Лорето" (Лорета), а си струва, дори само заради реликвария с диаманти "Слънцето на Прага". Тя обаче е в противоположна на Карловия мост посока, считано от дворцовия комплекс.
През август в Прага не е жега като в Бг, обаче си е топло, а зоологическата градина е на хълм и си е бая разстояние. Зависи доколко родителите ти ще са склонни да трамбоват.

# 231
Благодаря и на двете!  bouquet
Всъщност родителите ми ще ходят от 15.09. и ако отидат в зоо-то ще отделят един цял ден.

# 232
Да, Лорета е чудесна а в ляво от нея надолу се стига до възможно най-закътаната, тиха и поне за мен чаровна уличка в цяло Храдчани - Нови Свет. Разходихме се по нея като ходихме по Коледа. Студено си е зимата, но пък е уютно и красиво. Вместо зоото бих препоръчала да се кат на Петринската кула от която могат пеш през горичкт д се смъкнат до Стрховския манастир и влизат надолу в Мала Страна. Понеже Прага не изобилства с паркове в центъра (за разлика от Виена), горе на кулата е много приятно. Изкачването не е много, има и асансьор а гледката си струва. До самата кула се стига с фунилуляр, който е на цената на единичен билет за транспорта. Ако човек е с карта дже ням и д си взима билет.

# 233
На някаква промоция на самолетни билети да се попадали за юли, август newsm78

# 234
Някой ползвал ли е такива карти? https://www.getyourguide.com/prague-l10/prague-card-for-2-3-or-4 … NyPwJFRoCYx3w_wcB
Доста забележителности са включени сякаш, какво мислите?

# 235
Такива карти си има всеки град и в общи линии е изчислено да излизат изгодно ако супер много обикаляш по музеите и обектите и реално никой не успява да си изплати инвестицията, тъй като хората се опитват да разгледат и града, та в общи линии обиколиш  3-4 и до там.

Гледахме и за Виена такива, че там по-често ходим, и пак сметката не ни излезе. Но си зависи до хората се, някой я ползват. Реално обаче човек трябва да си направи сметката с какво време разполага и в това време да си разпредели програмата за разглеждане и атракции, да сметне за периода колко би му струвало карта за градски транспорт плюс билетите за заплануваните забележителности и да сравни цените.

На нас обикновено не ни излиза изгодно такава карта тъй като не обикаляме много музеи, а по-скоро се качваме на кулите .

Въпрос на сметки, иначе картите са хубави, добре е измислено,но както казах направили са си сметката в какъв случай излиза изгодно, иначе няма от какво да печелят  Joy

# 236
Честно казано, аз ползвах такава във Виена и в Копенхаген и бях доволна, но тогава имах и време да планирам обстойно. Сега до последно си мислех, че няма да ходим, но в сряда ММ каза да стягам багажа и чета в движение Mr. Green

# 237
  • София
Някой ходил ли е в Ботаническата градина? Заслужава ли си?

# 238
  • Пловдив
Дали някой е мяркал изгодни екскурзии за септември?

# 239
  • София
Дали някой е мяркал изгодни екскурзии за септември?

Какво за теб е изгодно  Laughing Със самолет или автобус?

Общи условия

Активация на акаунт