Прага

• 98 454
  • 725
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Здравейте, някой ползвал ли е http://www.yourapartments.com/ за резервация за Прага? Интересуваме сигурността на сайта най- вече.

# 316
Вече сме в Прага и бързам да споделя инфо.
Вера бел,  аз резервирах през airbn.  Даде ми 6th в намаление като ново регистриран потребител. Получих покана от едно момиче в темата за сайта. Ето го и апартамента http://www.airbnb.com/rooms/5407989. Много е близо до центъра и не е необходимо да се ползва градски транспорт.

Билети за автобуса взехме от летището. Като излезете от зоната за получаване на багаж тръгвате наляво. Почти в дъното на залата ще видите будка, на която пише bus tram metro. Билети може да закупите в брой или с карта. Имаше билети за 30, 90 минути, 24 часа и т.н. Ние си закупихме за 90минути - 32 крони. Малкият пътува безплатно, тъй като няма навършени 6 години. Билетът се валидира само при първото качване. След това не е необходимо да го сканирате повече при сменяне на транспорта. Малкият забрави картата, иначе щях да снимам и цените на другите карти/билети.

# 317
Ох добре че си писала и тук.. мерси за инфо то.  Отдавна оглеждаме апартаменти за Прага че свикнахме на този тип настаняване, ама все не попадам на добър. Кажи на този как са хазяите  bouquet bouquet bouquet видях че е някъде в Живков,  не видях точен адрес но това предполагам допълнително се уговаря. Другото за Прага си го знам  bouquet

# 318
  • София
besyto, кажи моля, и как стигнахте до Прага? С директен полет или с прикачване? С коя авиокомпания летяхте?

# 319
  • София
besyto, кажи моля, и как стигнахте до Прага? С директен полет или с прикачване? С коя авиокомпания летяхте?

Не съм besyto,но ние пътувахме миналата година с Bulgaria air -директен полет. Peace

# 320
Да, те имат директни при това редовни. По Коледа и ние сме летяли с тях... bouquet

# 321
Апартаментът е на 5 минути от телевизионната кула. Местоположението е супер. Самият апартамент е много мъничък, но уютен. Има си всичко - посуда, ютия, дъска за гладене, сешоар  Laughing. Все неща, които са ми необходими, но няма как да вмъкна със себе си. Излезе ни 319лв за 5 нощувки. Пишете ЛС да ви пратя покана и ще получим по 20лв ваучер. Аз използвах за 60лв, затова и толкова ниска цена платихме.
Минуси - намира се в приземен етаж и се усеща влага.

Пътувахме с уиз еър през Милано. На връщане ще спим в Бергамо, но доколкото знам вече и Райън пътуват до Милано, така че може и с тях да се ходи дотам. Билетите ни излязоха 240лв за трима.

# 322
  • София
besyto, благодаря!

# 323
Да споделя и аз нашето преживяване в Прага. Ние минахме през Берлин с Райанеър. Два двупосочни билета до Берлин 85€. От Берлин си взехме споделено пътуване - един чех ни закара до Прага за 34€ общо. Хотел: 3 нощувки за 81€ общо. Тъй като имахме билети за концерт в О2 Арена, търсихме хотел до залата. Намерихме Hotel Arlington, на 200 м от метрото на линия Б, на толкова и от залата. За 7 минути се стига до станция Mustek в центъра. Около хотела има няколко ресторанта и бара, посещавани основно от местни. Цените са по-ниски - например бирата е 26 крони, а в центъра -40-46.
На връщане си взехме рейс от Florenc до Sudkreucbahnhof - билета е 19€ на човек.
Общо за път до Прага и обратно: около 160€ за двамата. В метрото ползвахме билети за 30 минути/24 крони - влаковете се движат много бързо, не сме ходили до по-далечни места.
За първи път пътувам из Европа като бял човек - рейс с работеща тоалетна, монитор на всяка седалка, кафе и чай безплатни...
Иначе Прага е невероятна, хареса ми повече отколкото предполагах, дано някой ден отново я посетим!

Последна редакция: пт, 28 окт 2016, 22:08 от didanka

# 324
  • Варна
Другата седмица планираме да отидем от Виена до Прага за 1 нощувка с кола. Била съм 5 дни в Прага преди 2 години и нямам много въпроси, освен ... паркирането. Затова избрах хотел извън старо место, но близо до центъра. Писах на един приятел на нашите за съвет - има ли възможност и къде да паркираме безплатно, дори да не е непосредствено до хотела, а той започна да ми обяснява колко е трудно в Прага с кола. Това е ясно, но ние така или иначе сме във Виена с кола и така сме решили. През уикенда знам , че има улици с безплатно паркиране, но тогава си тръгваме за БГ заради ученика.
Давам линк към хотела и ще съм много благодарна, ако някой ми даде конкретен отговор:
http://www.booking.com/hotel/cz/petr.bg.html?label=gen173nr-1DCA … total;ucfs=1&

Сега се връщам да ви чета Simple Smile

# 325
  • There I was on a July morning
Давам линк към хотела и ще съм много благодарна, ако някой ми даде конкретен отговор:
http://www.booking.com/hotel/cz/petr.bg.html?label=gen173nr-1DCA … total;ucfs=1&

Сега се връщам да ви чета Simple Smile
Там е платена зона и се отнася за целия квартал. Валидно е за часовете от 8 сутринта до 8 вечерта, а цената е 1,2 Евро на час. За денонощие излиза 14-15 Евро.
Бяхме в друг хотел наблизо, минавали сме от там и не видяхме безплатни паркоместа, а не е като да не сме търсили   Mr. Green.
Информацията ми е от м. септември тази година.
За безплатно паркиране - трябва да изберете хотел в по-крайните квартали. Другият вариант са P & R паркингите около някои метростанции http://www.prague.net/park-and-ride. Те са със символично заплащане/, но не са в централните райони, а в по-отдалечени такива.  Peace

Последна редакция: пн, 28 ное 2016, 01:05 от Скубиду

# 326
  • Варна
Благодаря Скубиду! Ако сте доволни от вашия хотел,би ли дала линк?
Не бих искала да търся хотел по-далече. По-скоро още по-централно. Знаеш ли там по-скъпо ли е паркирането и дали въобще има места? Ако пристигнем примерно в 11, можем ли да си платим до 20 ч.? Как става заплащането? За района, който съм избрала питам.
Благодаря предварително!

# 327
  • There I was on a July morning
Навсякъде има паркомати и се пускат монети в тях според желаните часове за престой.
В по-централните райони, мисля че беше малко по-скъпо паркирането, но не е само в това проблемът. Там има разрешен престой до 6 часа, така че евентуално трябва да се търси хотел с частен паркинг, за по-продължително пребиваване. А в идеалният център могат да влизат коли само на живущи в района.
Нашият хотел мога да го препоръчам с чиста съвест, тъй като съм доволна - Arbes. http://www.booking.com/hotel/cz/arbes.bg.html.
Намира се в същият район и е на комуникативно място. Има платен частен паркинг в двора - 15 Е/ден, както и паркоместа на улицата, които се заплащат чрез паркомат.

# 328
  • Варна
Аз ще остана на варианта с хотел Петр, а по-късно ще споделя как е. Оглеждах и обмислях всички ваши предложения, но макар и по-изгодни като цена няма да ги избера, защото за  нощувка ни е важно малка загуба на време за пътуване.
По-назад споменавате хотел Yasmin. Бях в него служебно за 4-5 дни през 2014. Доста е приятен, а локацията - ПЕРФЕКТНА. Но... със семейството ми идва скъп.
От ресторантите харесвам и Kolkovna http://www.kolkovna.cz/en, макар че са чисто туристически места. Сега се мъча да се сетя кой от тях ми хареса повече - Savarin или Celinice. Като се върнем ще споделя.
Разкажете ми моля за Клементина. Нали така се наричаше библиотеката? Това не съм посетила в Прага досега. Струва ли си?

# 329
Да чета кои места си заслужава да посетим.

Общи условия

Активация на акаунт