Изследване на ХОРМОНИ – 9 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 88 688
  • 805
  •   1
Отговори
# 45
Здравей Денис,
миналата тема писах, но сега се завръщам с нови изследвания.
След миналите изследвания ходих на доктор и следихме целия месец за овулация , но такава не се появи.Затова сега на 3ти ден пуснах допълнителни изследвания, ето ги и тях:
Естрадиол        131.3       pmol/l     46 - 607     ECLIA

Тестостерон        0.310       nmol/l     0,29 - 1,67     ECLIA

DHEA-S        6.69       umol/l     4 - 11     ECLIA

Андростендион        2.5       ng/ml     0,75 - 3,10     ELISA

17-алфа-ОН-прогестерон  1.6       ng/ml     0,2 - 1,3     ELISA

Ето и  други , които направих на 28 ден:

Хормони
Име на теста(изследване)       Резултат      Единици   Референтна стойност   Метод
FT4        14.71       pmol/l     12.0-22.0     ECLIA

TAT        16       IU/ml     < 115     ECLIA

MAT        15       IU/ml     < 34      ECLIA

Прогестерон    6.13       nmol/l     0,60 - 4,70     ECLIA

А това са и последните за инсулинова обремененост:

Биохимия
Име на теста(изследване)       Резултат      Единици   Референтна стойност   Метод
ОГТТ-0,120                        
     Глюкоза        5.55       mmol/l    2.8 - 6.1    
     материалът е:         венозна кръв               
     Глюкоза        6.42       mmol/l    3.5 -7.8    
     материалът е:         венозна кръв               

Хормони   
ОГТТ-0,120                        
     Инсулин        18.98       uIU/ml    2.6 - 24.9    
     Инсулин        64.58       uIU/ml    2.6 - 24.9    

Моля те кажи си мнението.Много съм притеснена с този висок инсулин. А и естрадиола май е по-нисък...
Благодаря ти предварително!

# 46
  • София
sunny_smile.
Това не е ли ТСХ?
Прогестерон    6.13       nmol/l     0,60 - 4,70     ECLIA
Ако да- показва Хипофункция на ЩЖ - трябва да е под 2,0
Нямаш Хашимото, което е супер
17ОН Прогестерон е завишен, но според мен не е проблем - лекар трябва да прецени / не мисля че е показател за ВНХ/
Имаш ИР - с диета, спорт и медикаменти се овладява и регулира  - не е страшно
Др. са добре
Проблемът е само ЩЖ
Ще чакам да пишеш какъв е коментара на лекаря и какво ти е назначил

ПП. Не видях Пролактин - трябва и него да изследваш / защото е свързан с ЩЖ и Панкреаса -ИР /

# 47
Здравей Денис, благодаря предварително за отговора. Та при мен е следната ситуация. Септември забременях и октомври в 6 г.с. направих спонтанен аборт. Сега ме гложди каква ли може да е причината. Засега всички изследвания са ок.
Днес на 3-ти ден от цикъла си пуснах следните хормони:
TSH- 2.620     реф. стойности- 0,27-4,20
LH- 6.99                                     1.5- 12.6
FSH- 5.91                                    3.5-12.5
Estradiol-  110                            12.5-166
Testosteron- 0.26                        0.06-0.476
За всеки случай си пуснах и антимюлеров хормон, че съм на 33. Чак в понеделник ще стане обаче.Чуденката ми е какво може да означава че LH е повече от FSH ? Естрадиола висок ли е?
Последните 4 цикъла проследявах овулацията и бяха: първия имах, два цикъла нямах и после имах при който и забременях. Не знам може ли ако има някакъв задържан фуликул да доведе до некачествена яйцеклетка? Могат ли тези резултати нещо да подскажат? Чудя се пък да не би в крайна сметка да съм имала по-ранна овулация и в крайна сметка да не съм разбрала, защото първия цикъл сега след аборта ранко дойде?
Благодаря отново за всяка информация.                               

# 48
Здравей, Денис!
Много ти благодаря за отговора! Изследвала съм и ТСХ и пролактин.
Това са резултатите на 5ти ден:
Хормони

TSH        1.58       uIU/ml     0.27 - 4.2     ECLIA

LH        4.2       U/l     2.4 - 12.6     ECLIA

FSH        5.7       U/l     3.5 - 12.5     ECLIA

Пролактин        386       mIU/l     102 - 496     ECLIA

А прогестерона е този, които се прави на 21 ден, но поради липсата на овулация тя искаше да изчака да не би пък да е много късна , но уви нямаше такава.
Днес съм на доктор и ще напиша какво ми каза!
ИР е причината за липсата на овулация нали?
Благодаря ти още веднъж!
Хубав ден!

# 49
  • София/Стара Загора
Колко време след дълъг протокол на стимулация и неуспешен резултат след трансфера мога да си пусна хормони, за да видя какво се случва с организма ми?

# 50
Здравейте,днес си правих кръвни изследвания и понеже имам известни съмнения на своя глава си пуснах  и прогестерон.Знам че не се прави така,но така и така давах кръв реших да си направя едно замерване.Искам да попитам какво според вас значи стойност 3.27 на 16 ден от цикъла при минала (според мен)овулация.Имам предвид че е недоказана,изследванията ми бяха за друго.Смятам да се занимая с нея по сериозно,но имам час при лекар другата седмица.

# 51
  • София
Здравей Денис, благодаря предварително за отговора. Та при мен е следната ситуация. Септември забременях и октомври в 6 г.с. направих спонтанен аборт. Сега ме гложди каква ли може да е причината. Засега всички изследвания са ок.
Днес на 3-ти ден от цикъла си пуснах следните хормони:
TSH- 2.620     реф. стойности- 0,27-4,20
LH- 6.99                                     1.5- 12.6
FSH- 5.91                                    3.5-12.5
Estradiol-  110                            12.5-166
Testosteron- 0.26                        0.06-0.476
За всеки случай си пуснах и антимюлеров хормон, че съм на 33. Чак в понеделник ще стане обаче.Чуденката ми е какво може да означава че LH е повече от FSH ? Естрадиола висок ли е?
Последните 4 цикъла проследявах овулацията и бяха: първия имах, два цикъла нямах и после имах при който и забременях. Не знам може ли ако има някакъв задържан фуликул да доведе до некачествена яйцеклетка? Могат ли тези резултати нещо да подскажат? Чудя се пък да не би в крайна сметка да съм имала по-ранна овулация и в крайна сметка да не съм разбрала, защото първия цикъл сега след аборта ранко дойде?
Благодаря отново за всяка информация.                               

ТСХ е висок, трябва да е под 2.0
Изследвай /ако не си / ТАТ и МАТ
ЛХ е завишен, показва ПКЯ
Тези стойности не може да са причина за аборт

# 52
  • София
Здравей, Денис!
Много ти благодаря за отговора! Изследвала съм и ТСХ и пролактин.
Това са резултатите на 5ти ден:
Хормони
Име на теста(изследване)       Резултат      Единици   Референтна стойност   Метод
TSH        1.58       uIU/ml     0.27 - 4.2     ECLIA
LH        4.2       U/l     2.4 - 12.6     ECLIA
FSH        5.7       U/l     3.5 - 12.5     ECLIA
Пролактин        386       mIU/l     102 - 496     ECLIA
А прогестерона е този, които се прави на 21 ден, но поради липсата на овулация тя искаше да изчака да не би пък да е много късна , но уви нямаше такава.
Днес съм на доктор и ще напиша какво ми каза!
ИР е причината за липсата на овулация нали?
Благодаря ти още веднъж!
Хубав ден!  
Добре са  Peace

За ИР - донякъде, по-скоро влияе на кач-вото на яйцеклетките

# 53
  • София
Колко време след дълъг протокол на стимулация и неуспешен резултат след трансфера мога да си пусна хормони, за да видя какво се случва с организма ми?
Поне след 2-3 МЦ

# 54
  • София
Здравейте,днес си правих кръвни изследвания и понеже имам известни съмнения на своя глава си пуснах  и прогестерон.Знам че не се прави така,но така и така давах кръв реших да си направя едно замерване.Искам да попитам какво според вас значи стойност 3.27 на 16 ден от цикъла при минала (според мен)овулация.Имам предвид че е недоказана,изследванията ми бяха за друго.Смятам да се занимая с нея по сериозно,но имам час при лекар другата седмица.

Дай рефер. граници

# 55
Денис благодаря много.
Все пак да попитам нали ТСХ ми е в референтниите граници, защо да е високо?
За ПКЯ не трябваше ли да се види на вагинален ехограф и да ми каже лекарката?

# 56
  • София
Денис благодаря много.
Все пак да попитам нали ТСХ ми е в референтниите граници, защо да е високо?
За ПКЯ не трябваше ли да се види на вагинален ехограф и да ми каже лекарката?

ТСХ трябва да е под 2,0, дори идеалните граници са 0,5 до 1,5 когато се цели зачеване, защото при бременност се повишава, а това е опасно за плода
Да, ако има ПКЯ се вижда на УЗ
На кой ден от МЦ беше УЗ?

# 57
  • София/Стара Загора
Поне след 2-3 МЦ

Благодаря, Денис

# 58
Амиии,
Преди две седмици ме глада на вагинален ехограф и аз точно тогава я питах дали ако има някакви кисти и т.н. ще се види и тя каза че би видяла ако има.
Значи за ТАТ и МАТ ще направя- доколкото разбрах на чист ден и без да съм пила кафе?

# 59
  • София
Амиии,
Преди две седмици ме глада на вагинален ехограф и аз точно тогава я питах дали ако има някакви кисти и т.н. ще се види и тя каза че би видяла ако има.
Значи за ТАТ и МАТ ще направя- доколкото разбрах на чист ден и без да съм пила кафе?
ЛХ, ФСХ и Е2 показват какво ще се случи през настоящия МЦ - за който са направени
Те не са константи и може да варират през различните МЦ

Общи условия

Активация на акаунт