Мароко - мнения и препоръки относно държавата, хотели и забележителности

• 123 729
  • 581
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, от София до Маракеш задължително ли трябва да си отпечатаме бордните карти? На връщане също дали може да го направят в хотела? Колко дирхама препоръчвате да си носим? Четох, че могло и с евро. И как се оправяте в Маракеш без street view? Полетът каца след 18:00ч и ще е тъмно, направо не знам как ще намерим хотела.

Хотелите обикновено предлагат трансфер в предварителната комуникация, можете да го приемете.
Носете си евро, там ще ги обмените в дирхами. Може и дирхами оттук, ако ви се занимава.
За никъде не гледам street view и се оправям без. В Маракеш специално в медината с гугъл навигация без проблем.

# 571
Благодаря! А някакви карти с интернет ще можем ли да си купим от летището вечерта?

# 572
Може да си купите сим карти от revolut или някакво приложение, което предлага такива. Ние ползвахме MobbiMatter. Сз и детето си пуснахме за по 16 долара интернет 10GB, като на мен повече от половината ми остана. Съпруга ми имаше и предварително пуснат пакет от Yettel за разговори. В Мароко навсякъде има убийствено 5G, безплатно. Реално сме ползвали нашия интернет по пътищата само.
Зс дирхамите - купихме си от Тавекс за 1000 лв, там плащахме с карти и веднъж теглихме на банкомат на тяхната поща за още 400 лв( не помня в дирхами коя сума колко беше). Стигна но кеша, даже 100 дирхама ни останаха и нямаше къде да ги изхарчим. В Маракеш на медината може с карта навсякъде да се плаща, на летището кеш не приемат.
Инфото е от май тази година. Приказно си изкарахме. Навъртяхме много километри, но всеки един си заслужаваше.

# 573
  • София
здравейте,

края на декември летим за Маракеш и искаме да си направим 4 дневен тур в пустинята, моля, да дадете препоръки за агенция , която сте ползвали и сте доволни.

# 574
Здравейте!
Бих искала да попитам в Мароко може ли да се плаща с карта Revolut и с евро в кеш или само с мароканска валута в кеш ? Кой вид плащане е по-изгоден?

Благодаря предварително на всички, които ми отговорят!

# 575
  • España
Може с карта Revolut и въобще с всякаква банкова карта. В отделни магазини може и в евро , но препоръчвам да имате в себе си някакви марокански дирхами ( за бакшиши, за дребни покупки по пазарите) . Евро най-добре е да обмените в хотела евентуално

здравейте,

края на декември летим за Маракеш и искаме да си направим 4 дневен тур в пустинята, моля, да дадете препоръки за агенция , която сте ползвали и сте доволни.
Лично аз бих ви препоръчала да се обърнете към туристическото бюро на хотела , в който сте се настанили . Те работят  с агенции , които организират екскурзиите . Така ще ви бъде най-сигурно и спокойно . Цените са почти еднакви навсякъде .

Последна редакция: пн, 10 ное 2025, 19:42 от Воден пъпеш

# 576
Ние ходихме самоорганизирано с рент а Кар. Нямахме никакви проблеми. Беше страхотно. Екскурзии има навсякъде, може и през букинг да си ги купите. За парите, препоръчвам да си купите дирхами от тук. Може да плащате с евро, но в магазините ги смятат по дървен курс. Не сме обменяли там, но теглих е от банкомат на тяхната поща. Имаше малка комисионна. С карта даже и на пазара в Маракеш плащахме. Доста са напред мароканците технологично, интернета им е убийствен навсякъде.

# 577
  • София
Благодаря за споделеният опит. Simple Smile

# 578
Здравейте, някой знае ли дали в Тавекс имат скрити такси понеже ми взеха 200 лв за 1000 дирхама. Уж казаха 180 лв, но накрая взеха 200 лв. А за 200 лв на сайта са поне 1100 дирхама...
Друг въпрос - в риада искат да се плати кеш за престоя и трябва да плащаме в евро, резервиран е през букинг, но ме съмнява, че ще сложат някакъв техен си курс, има ли начин да разберем какъв е той?

# 579
Здравейте! Ще бъдем 3 дни в Маракеш, какви екскурзии можем да направим оттам и до къде си струва да се отиде за това време? И какво да не пропуснем в Маракеш?

# 580
Непременно отидете до Уарзазат/ Ат Бен Хадду и Есауира. В Маракеш Градините Мажорел, билети вземете онлайн предварително за деня, Палатите Бахия, Саадинските гробници, Мадрасата Бен Юсеф, пазарът.... Няма да има време за всичко, изберете си. Оставете Есауира за друг път.
Така ми се ходи пак....

# 581
Здравейте! На бордните карти пише, че трябва да се разпечатат /полет Маракеш - София с уиз еър/, тъй като не приемат мобилни? Така ли е?

Общи условия

Активация на акаунт