Лъскаме баня без сифон с моп от Амазон! 186-та НЕМСКА тема

• 56 333
  • 758
  •   1
Отговори
# 45
celevra, не знам защо си останала с впечатление, че тук няма лични лекари, но ние си имаме. Аз и мъжът ми - общопрактикуващ , а децата - педиатър.

veni-b, синът ми пишка седнал вкъщи, но сме го научили да пишка и прав, ако посещава обществена тоалетна.  Wink

# 46
  • Germany
И двете ми момчета пишкат прави  Peace

# 47
Коледата тук много ми харесва, цял месец обикаляме коледните базари наблизо и далеч.
Вкъщи готвя празничен постен боб,  а иначе си хапваме каквото ни се яде на момента. В представата ми за празник не се включва да вися над печката с часове и да сервирам 5 степенно меню, мързелива съм и предпочитам да пия яйчен пунш и да хапвам меденки на коледния базар.
Само че цялата веселба свършва на Коледа, и после от Коледа до Нова Година нищо ама нищичко не се случва. Точно когато имам най-много свободно време има най-малко забавления.

Аз не вярвам много на био-то по супермаркетите, поредния успешен рекламен трик. Самите производители  не знаят със сигурност, откъде им идват суровините и как са произведени, та какво остава за крайния потребител. Да не говорим какви са изискванията и какъв е контролът върху производителите на био-зеленчуци например. Но и аз поддавам, ако в магазина има няколко вида нещо-си с иначе съвсем еднакъв състав, често избирам био.

Дането, благодаря за хитринката! Ще сложа окото в торбичка, дано да подейства  Joy ама как звучи само

Синьо, ако намеря утре такава мелничка, ще черпя колективно форума с мнооого вкусни орехови сладки.

Вечерница, момичето ти е като горска фея  Heart Eyes

# 48

Синьо, ако намеря утре такава мелничка, ще черпя колективно форума с мнооого вкусни орехови сладки.

Може да ги смелиш в чопър , кух. робот , мелничка за твърдо сирене и т.н. кухненски уреди и приспособления.
Може ли рецептата ?
Обожавам десерти с много орехи /натрошени предпочитам, но това не е важно/ , важното е просто да са с орехи. Heart Eyes

# 49
И аз много обичам орехи във всякакъв вид, и просто изпечени със сол мога да ям до пръсване.

Пиша ти рецептите, които планирам за утре:

Кексчета с орехи (може да се изпече и на голям кекс):
2 яйца
1 ч.ч. захар (не от големите чаши, около 250 милилитра)
щипка сол
1/2 ч.ч. олио
2/3 кофичка бутермилх
1 ч.л.бакпулвер
брашно до кексово тесто (мразя да чета рецепти без точни мерки, но рецептата я имам така от мама, и аз досега не съм мерила колко брашно слагам)
1ч.ч. натрошени орехи
1/2 ч.ч шоколадов чипс или нарязан шоколад
Всичко се разбърква в посочената последователност, и се пече в намаслени формички.

Шоколад с орехи
Орехите се запичат леко.  Оставят се да истинат и се натрошават.
На водна баня се разтопява шоколад и се смесва орехите, по желание и малко настъргана портокалова кора. Бърка се за кратко на водна баня, за да излязат мехурчетата въздух. Сместа се изсипва във формички за бонбони, или на пекарска хартия с лъжичка се оформят купчинки.

Любимите ми мамини пурички:
1 кафена чашка олио, 1 чашка бира или бяло вино, 1 суп.лъжица пудра захар, щипка сол и брашно, докато стане тесто за разточване  Mr. Green Разточва се възможно най-тънко, реже се на квадратчета, слага се парче орех и парченце плод от сладко, завива се на пуричка и се пече до порозовяване. Ако обичаш по-сладичко, после се поръсват с пудра захар, или в тестото се добавя още една лъжица захар.

Другите ми любими са маслени сладки със смлени орехи. Ето две много сполучливи рецепти-сами си стават  Laughing
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=626759.msg … 461692#msg2046169
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,249.msg8820.html#msg8820

А най-вкусни са линцери със смлени орехи. Много време се губи с тях, но си заслужава. Горепосоченото или друго маслено тесто се разточва върху хартия, режат се формички, пече се до порозовяване и се слепва със сладко. След два-три дни (ако оцелеят дотогава) са най-вкусни, защото тестото омеква от сладкото. Ако не обичаш сладко, ги слепваш с течен шоколад и ги оставяш да престоят и омекнат (една-две седмици в кутия на студено).

И торта с орехи много обичам, с крем от Schmand. Спирам да пиша, защото много огладнях  Grinning Скоро ще мигрирам към топлата коледна тема...

# 50
Мммммммммммм Йойо, благодаря и аз за рецептите  Hug
Е как така пишкали седнали момчетата  Shocked за първи път го чувам това. И моя малкия опикава на всякъде, но слагам ръкавиците, парцала и всичко изчезва. След това пода с немски моп си го чистя  Wink Днес по повод темата, във всички магазини търсих въпросния моп  Mr. Green Като мания ми стана тия дни  Joy
Вечерница, честито и следващия път още по-високо оценяване  Hug

# 51

йойо, и от мен Мерси! мятай и тортата, моля те!

Да, седнали ги учат - в градините няма кой да запрята ръкави с ръкавици.

и като сме и на тема студентски общежития, да спомена: при нас на едно събрание на етажа момчетата (!) разделиха тоалетните за "стоящи" и "седящи"  Crazy

мацки, има ли някоя от вас рецепта за вкусни успешни сладки с пълнозърнесто брашно?

# 52
stefiss_1978, не само момчетата, а и мъжете пишкат седнали. Wink

Орехи и аз много обичам, но сурови.

Който не вярва на био-то, да отиде до някой Bio-Hof и сам да се увери как се отглеждат растенията/животните. Wink

Личният лекар е по желание. Децата също не е задължително да са при педиатър.

asyalein, за печати ти трябват Schnitzgummi (дебела е и няма нужда от дръжка за печата по принцип) и инструменти за линолеум. Рисуваш си мотива на лист хартия с обикновен черен молив, отпечатваш го върху гумата и издълбаваш около контурите. След това изрязваш излишната гума отстрани с макетно ножче и готово. Ето наслуки един линк: http://epherielldesigns.com/diy-stamp-carving-tutorial-by-ishtar-olivera. Магнити купувах съвсем обикновени, още не съм намерила някакви интересни.

knick_knack, аз съм на 50 км от Баден-Баден. Имам си моите наблюдения над региона, но на въпроси от рода на "Кой квартал е добър за живеене?" не мога да отговоря.

Ида, 'що с пълнозърнесто? То все толкова вредно. Поне на вкус да е добре. Laughing Аз лично за по-малко вредно бих взела Dinkel 1050.
При нас тоалетните бяха разделени на мъжки и женски. Обаче жена не е равно на добра хигиена, мдам...

Ама колко се радвам, че не обичам сладко и никакви коледни сладкиши не ме изкушават.

# 53
пълнозърнесто - поне да не се тъпчем със съвсем празни калории. ох, блазе ти за последното изречение.
аз толкова си падам по сладко, че се научих и да пека по 3 вида за К. празници. Ядем ги тайно с мъжа ми  Mr. Green Децата, докато мога, ограничавам. В градините ги тъпчат достатъчно. Встрани от темата - даже вече не е срам да им слагам по малко пълнозърнест домашен кекс към закуските. особено като хванах едното веднъж да проси от бисквитките на Ерик  Twisted Evil

# 54
Синьо, кефиш ме тотално  Mr. Green Hug
Поздравления за идеите и сръчноста ти   bouquet
Аз също не ям и не обичам сладко, но заради домашните любимци ще направя една доза  Mr. Green
Знам, че е вредно, но няма как да им променя хранителните навици от раз. Сигурно с времето ще стане и това Wink
И един супер тъп въпрос  Embarassed някой да ми обясни какво точно означава Gutschein. Като значение го разбирам, но не и като принцип

# 55
като ваучер - стойността му е написана; за магазини,ресторанти, онлайн - често е решение на въпроса с подаръците.

# 56
stefiss_1978, не само момчетата, а и мъжете пишкат седнали. Wink

И аз като stefiss_1978 бях изумена, явно това е културно различие между народите ни.

и като сме и на тема студентски общежития, да спомена: при нас на едно събрание на етажа момчетата (!) разделиха тоалетните за "стоящи" и "седящи"  Crazy

Joy

# 57
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

asyalein, за печати ти трябват Schnitzgummi (дебела е и няма нужда от дръжка за печата по принцип) и инструменти за линолеум.

аааууу мерси за подсказката. скоро търсих в нета как се правят, ама намерих само от картоф, а аз исках да са по-трайни Mr. Green
това е супер идея. къде да я търся тази гума? не съм виждала до сега по bastel laden...?

защо да е вредно пълн. брашно? newsm78 при някои заболявания не се препоръчва, но аз от 3-4 г. само такова ползвам. за всичко.
най-добре е току-що смелено, но още нямам мелница.

# 58
  • HH
Да се запиша да ви следя отново   bouquet

При нас от няколко дни е много есенно и мрачно. И като се сетя, че ще е така до Април сигурно и ми се  Sick

ПП. Заглавието на темата кърти мивки Grinning

# 59
като ваучер - стойността му е написана; за магазини,ресторанти, онлайн - често е решение на въпроса с подаръците.

Благодаряяя   bouquet Виждала съм много тук, а в БГ дори съм получавала, ама пусто като не се сетих  ooooh!
Като новодошли тук се сблъскваме постоянно с неща, които за нас са странни. Може би след време няма да им обръщам внимание, но сега ме карат да гледам  Shocked ей така  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт