Обилно повращане на 1 месечно бебе

• 9 517
  • 39
  •   1
Отговори
Здравейте
Бебето ми е на един месец и цял ден повръща обилно при всяко поемане на храна,вода или чай. След като повърне почва да плаче и да иска пак храна, незнам какво да правя Sad
По принцип знам, че бебетата повръщат, но дали по толкова много. Много съм притеснена дали му има нещо.
Моля някой да сподели дали има същия проблем или трябва да го водя на лекар.
Благодаря предварително  Hug

# 1
Ние започнахме 3-тия месец и си повръщаме и ние доста често след ядене. Според педи е нормално и по нататък отшумявало . На АМ сме .

# 2
До колкото си спомням (че вече минаха 5г.)имаше два вида повръщане.при единия ако е на фонтан силно , бебето не наддава може да е сериозно.ако си качва добре и повръщането е струя стичаща се по устата , то се израства с времето.щерката повръщаше до 10м.имала е и случай на силно вращане на мляко , но повечето пъти беше точно "бльок"и се стичаше по устата й.
Ако си от голям град заведи я на лекар детски гастроентеролог.аз съм от малък град и я водих до Варна при Д-р.Георгиева от Св.Марина много добра.ние имахме и колики до 10м.минахме на Нан Сенситив и всички проблеми изчезнаха след 2-3 дни.

# 3
  • София
заведи я на лекар, обаче снимай няколко клипчета как повръща, за да има лекаря представа. той ще те посъветва какво да правиш (трябва винаги да слагаш бебчо да спинка на страна, за да не се задуши от върната храна, трябва да го държиш да се уригва или да пръцка след хранене и други такива). ако сте на кърма - тя се усвоява лесно и е ок, но ако сте на АМ с този рефлукс по добре да вземеш антирефлукс АМ, то става на желе в стомахчето и не може да бъде повърнато... и други такива, които докито ще ти обясни по-добре.

# 4
Мерси за бързите отговори.
Кармя го и със сигурност надава.Вдигам го да уригва но пак повръща и точно това ме учудва  newsm78
В Германия съм и всяка седмица го тегли една сестра която идваше у дома и каза че надава доста добре. Какво може да се случи от това повращане?

# 5
  • Sofia
А защо даваш вода и чай? Сестрата и ти каза?

# 6
  • София
Щом наддава добре, не се тревожи   bouquet Само много внимавай със спането - да спинка винаги със сложено настрани телце, така че, ако върне храна по време на сън, тя да излезе, а не да попадне в дихателните пътища. има възглавнички, които пречат бебчо да се обърне по гръб, докато спи. има и специални антирефлукс възглавници, обаче аз не съм ползвала, незнам има ли ефект.
добре, че сте на кърма... не давай вода и чай, няма нужда, само товариш стомахчето на бебчо

# 7
След като повръща на всяко хранене, по-добре заведи детето на лекар. Водата и чая кога ги даваш? Ако е кратко след кърменето или непосредствено преди него, може да я прехранваш и затова да повръща. Дано се оправи скоро детето  Peace

# 8
Дъщеричката ми повръщаше така до края на 3-ия месец.На всяко хранене,а понякога и час след хранене пак връщаше,количествата изглеждаха големи.Имаше дни,в които нямаше какво да и облека,просто дрехите не смогваха да изсъхнат,а е лятно бебе  Crazy
Купих си кантар и следях дали наддава добре,качи първия месец 1200гр.,втори 1100гр.Педиатърката  ни каза,че при такова наддаване няма за какво да се притеснявам.След втория месец повръщането понамаля,а след третия почти няма  Peace

# 9
  • UK
Има рефлукс детето, щом наддава добре, значи не е проблем, освен безкрайното пране, и дъщеря ми беше така, слагай я да спи под наклон, гледай като я кърмиш да е в удобна поза, да не се дави и да гълта много въздух, дръж я по-често изправена, без да притискаш коремчето. Може да ползваш слинг в поза жабка. Като цяло няма спасение, израства се, моята дъщеря спря да повръща след 7-мия месец, когато започна да стои предимно седнала и започна да поема и твърди храни. Ако започне да отказва храна, поради болки и киселини, ако спре да наддава, тогава задължително детски гастроентеролог.

# 10
Чая ми каза да го давам сестрата било хубаво за корема.Трудно ми е да го кърмя през 3 часа защото той не издържа реве та се каса за мляко.Кърмя го с изкуствени зърна може ли да е от това? Мляко имам много и щом надава значи е хранително незнам защо иска постоянно да яде  newsm78

# 11
Чая ми каза да го давам сестрата било хубаво за корема.Трудно ми е да го кърмя през 3 часа защото той не издържа реве та се каса за мляко.Кърмя го с изкуствени зърна може ли да е от това? Мляко имам много и щом надава значи е хранително незнам защо иска постоянно да яде  newsm78
Кърми, когато бебето е гладно и денем и нощем. Зарежи тези 3 часа. Това е отживелица. Не си мъчи детето. 

# 12
  • UK
Защото обикновено кърмените бебета се хранят на около два часа, не три. Не си мъчи детето, спри чая и му давай, когато си иска, нарича се "кърмене на поискване". Възможно е детето да е озверяло от глад, да се храни бързо и лакомо и затова  да повръща после. При рефлукс се препоръчва дори обратното - да се храни по-често, но по малко и по-спокойно, когато и гърдите не са много напрегнати и струята не дави детето.

# 13
Чая спокойно можеш да го изпуснеш и да храни бебето винаги и когато то желае,кърмачетата не издържат 3 часа.
Моята госпожица в началото сучеше през 1 час  Laughing после постепенно си изгради режим самичка на около 2,30ч

# 14
Благодаря ви много момичета  Hug

Общи условия

Активация на акаунт