Обилно повращане на 1 месечно бебе

• 9 521
  • 39
  •   1
Отговори
# 30
Мацка, това че яде много и наддава много, не значи, че всичко е ок. Фактът, че повръща толкова много, е тревожен. За сведение моето дете до 6 месеца нямаше никакви проблеми - ядеше нормално, наддаваше нормално, никога не беше имало температура, хрема, дори колики нямаше. На 6 месеца тръгна на ясла и две седмици по-късно се започна едно ходене по мъките - непрестанни бронхити и бронхиолити, лечения, които не дават задоволителен резултат, и една камара изследвания. Трябваха ни девет месеца, за да разберем какво му е точно и какви лекарства трябва да му даваме. Детето нито веднъж не спря да се храни - яденето не му е приоритет, но пък и не е безкрайно злояд.

Така че заведи детето на специалист.

# 31
  • Sofia
Beiza, какво стана с вас?

# 32
Здравейте,
Искам да се извиня,че не съм писала, но бебето ми е доста ревливо и просто не можах. Спря да повраща,защото го сложих на режим през 3 часа. Сега е вече на 3 месеца и почнахме с плодови пюрета отново с режим го храня. Да допалня прегледаха го на ехограф нямаше му нищо,просто преяждаше. Peace

# 33
С това темпо до лятото ще сте на пържоли с пържени картофи

# 34
  • Sofia
Да захраниш толкова рано същата педиатърка ли те посъветва, която ти казваше да даваш чай вместо кърма newsm78

# 35
На 3 месеца плодови пюрета?! ooooh!

# 36
Да, но ние така сме били отгледани от наште майки и аз така правя. Детето ми си е едно доста палаво бебе  и не мисля че му пречи половинка пюренце на ден Simple Smile

# 37
  • София
Beiza, щом сте започнали с ранната схема - продължавайте.
"и не мисля че му пречи половинка пюренце на ден" не е повод за захранване, не е и схема за захранване.
Аз лично не намирам ползи от тази схема. Захраних дъщеря ми по нея просто защото педиатърката ми каза, а аз като "зелена" майка слушах.
Има теми във форума за ранната схема на захранване. Прочетете кога и по колко да давате.

# 38
Да, но ние така сме били отгледани от наште майки и аз така правя. Детето ми си е едно доста палаво бебе  и не мисля че му пречи половинка пюренце на ден Simple Smile

А това наистина е сериозен аргумент - щом майка ти така е правила, прави и ти така!  ooooh!

# 39
  • София
Nedinka, все още има педиатри, които предпочитат и препоръчват тази схема.

1вата педиатърка на дъщеря ми беше за ранната схема на захранване. Смених педиатърката когато дъщеря ми беше на 8 месеца или малко по-голяма.
На тази възраст щерката ядеше почти всичко. На кухня не е ходила, аз ѝ готвех.
На 6м имаше проблем с хемоглобина. Не се наложи да пие медикаменти. Педиатърката (1вата) ми препоръча изцяло зелена диета.

Синът ми записах при 2рата педиатърка. Тя е за кърменето и късно захранване. Синът ми захраних на 8м (7 коригирани). На 6м беше с "идеален" хемоглобин.
Тогава педиатърката направи сравнение м/у двете схеми на захранване.

Дъщеря ми до момента е страшно капризна на тема ядене. Месо яде изключително рядко и то само пилешко (бяло месо).

Като минала през двете схеми - минусите на ранната са повече (лично за мен).

Общи условия

Активация на акаунт