Обилно повращане на 1 месечно бебе

• 9 525
  • 39
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Beiza, кърмете на поискване.
Моя син след раждането се хранеше на час, час и половина. Мина на 3 часа, но доста късно.
Можете да го изправяте и по време на кърмене. Т.е. прекъсвате, повдигате да се уригне, продължавате с кърменето.

Дъщеря ми повръщаше на фонтан след всяко хранене. Имаше лек рефлукс, но и беше доста лакома. На измерванията в родилното винаги беше в + на изпитата кърма. Акушерките мрънкаха.

# 16
А какво е това Рефлукс? Опасно ли е?

# 17
Рефлуксът и въобще повръщането при бебето не е съвсем безобидно нещо. Моето дете имаше рефлукс, макар че наддаваше добре, даже наддаваше много. Симптомите бяха: често повръщане, понякога и 2-3 часа след хранене, често оригване (до 15 пъти след едно хранене), газове, нарушен сън и др. Оправи се с точно обратното на това, което съветва AnMary: въведох режим на хранене, оригвах го след края на кърменето и въобще по всякакъв начин гледах да не се прекъсва кърменето, за да не нагълтва повече въздух, спеше на повдигнато матраче. Спазвах и диета заради съмнения, че рефлуксът е на алергична основа. Детето ми беше от тези, които поради дискомфорта, който усещат след кърмене искаха често да сучат, а това водеше до прехранване и до повръщане. Моят съвет е да се обърнеш към добър гастроентеролог, който да прецени състоянието на детето и да ти даде насоки как да го преодолеете по-лесно. Аз направих грешката да чета съвети в интернет и започнах терапията едва на 7 месеца, а до тогава се измъчихме и двамата. Освен това според лекарката, която го излекува, състоянието може да се влоши и да стигне до рефлукс езофагит, който се лекува оперативно.
Относно оригването: гледай да се оригва винаги изправен, а не по корем, за да може да не се задържа в хранопровода му храната и стомашния сок, които се връщат.

# 18
Рефлукса може да има различна тежест,Ако детето наддава добре и няма видим дискомфорт няма нищо притеснително.
D23 вашия случай явно е бил по - тежък.Около мен имаше поне 3 бебета с рефлукс и всички го израстнха без особени проблеми
Ето една полезна статия на Хедра за рефлукса

https://xedra.wordpress.com/articles/livingwithbaby/ger_or_colic/

# 19
Съвет от мен заведи го на преглед при гастроентеролог задължително.

# 20
Заведох го на лекар каза, че щом наддава и не отказва да се храни е било нормално.Продължава да повръща и сигурно ще е така докато не почне да яде и други храни

# 21
Заведох го на лекар каза, че щом наддава и не отказва да се храни е било нормално.Продължава да повръща и сигурно ще е така докато не почне да яде и други храни

Същите бяха думите и на нашия педиатър.
Така и стана.  Седналото  положение и
захранването стопираха всичко.

Просто следи дали наддава на кг. Peace

# 22
И нашето ДжиПи и Педиатърката ни казаха че всичко е наред щом наддава и е жизнено детенцето  ще го израсне.Но като посетихме гастроентеролог  направиха му изследвания и екограф и се оказа че има пилорна стеноза проявена в по късен етап без симптоми като обичайните.Затова ти казвам че един профилатичен преглед при специалист нищо няма да навреди.

# 23
  • MUC
Заведи детето на лекар и поискай да изключат пилорна стеноза като диагноза (Pylorusstenose е на немски). Ако не се лъжа, се прави ехографско изследване за тази цел.
Иначе по-вероятно е да е рефлукс, по-назад са ти дали добри съвети относно кърменето на поискване. Повдигнете малко горната част на матрачето и дръжте детето изправено поне 20 мин след хранене. Ако имаш слинг или ергономична раница, крято да става за новородено, можеш да го носиш вътре.
Относно спането настрани, може би знаеш вече, но в Германия то се отхвърля, поради риска детето да се претърколи по корем и да се задуши. Схващането, че може да се задуши при повръщане насън, се отхвърля като остаряло, тъй като изследвания са показали, че бебетата сами извъртат главичка настрани в такива случаи. При всички положения се консултирай с педиатъра на детето - и относно повръщането, и относно позата на спане.

# 24
На мен педиатърката ми изписа Аптамил АR то е за повръщащи бебета но са зепече много лошо от него. Акаше с рев и го спрях.Иначе и аз имам този проблем с повръщането а моето дете е на 5 месеца.Ако някои може да  препоръча АМ.

# 25
Мами бебето ми още си повръща обилно пак го заведох на лекар и ми каза да не му давам много често да яде,защото млякото ми е много и хранително. Вместо карма повече чай да му давам защото много се храни и му става тежко на корема. Но то пак повръща незнам вече какво да го правя  Confused

# 26
Заведи детето на специалист гастроентеролог. Дори да има рефлукс, подобно толкова силно повръщане и непрекъснато не е добре. Моето дете е с много тежък рефлукс и досега никога не е повръщало, плакало или отказвало храна. Откриха му го със специално изследване заради непрекъснати бронхити и бронхиолити.

# 27
И той не отказва а постоянно тарси да яде наддава доста и за това не ме пращат никъде.

# 28
  • UK
Можеш да го заведеш на частен преглед, но с изследванията, които ще ви назначат, може цената да хвръкне. Настоявай пред педиатъра.
Иначе аз писах - моето дете повръщаше непрестанно и ядеше много и качваше много. Първия месец качи 2 кг, после за втори и трети по кило и половина. От 6-ти месец нататък спря да качва много, даже по-скоро малко отколкото трябва, в момента в който започна да седи седнала на дупе, изправена, спря да повръща. Сега няма проблеми ни с ядене, ни с повръщане, на кг се изглади и вече не е шишкава каквато беше, а в норма. Аз не я заведох никъде, защото беше весела, щастлива и качваше, не съм задълбавала в мрачни сценарии за гастро проблеми, но за твое спокойствие, вървете да ви видят.

# 29
  • MUC
Заведи детето на гастроентеролог, вместо да го наливаш с чай и да го държиш гладно. Като кажеш, че е за такова малко бебе, ще ти дадат час по-бързо. Пилорната стеноза е нещо сериозно и е добре да се изключи, преди да предприемаш каквото и да било друго. Ако е рефлукс, също е добре да се вземат мерки, а те не включват заместването на кърмата с чай, категорично.  ooooh!
А, и си потърси друг педиатър дългосрочно.

Общи условия

Активация на акаунт