Коремчето личи ми вече,а АПРИЛчето все още е далече!

• 31 804
  • 809
  •   1
Отговори
# 150
... а времето е само като за чашка вино!така ми се иска,ама....не може!
Ха, че що да не може?!  Whistling Оня ден свекито имаше юбилей и си ударих една чаша беличко ... със спагетки!  Whistling Пък цяла зима без да кусам винце - няма да стане!  hahaha
Аз както ще съм двойна свекърва ... направо не ми се мисли! Дано не съм от изперкалите ...  Joy Свекитата сигурно и те се надяваха най-накрая на момиченце, ама уви - бебчо ще им е четвърти внук вече ...  ooooh!

# 151
tikvi4kata аз също не зная пола. Според ММ е мъж, 1 приятел смята някакви неща и отсече мъж ще е, разни калкулатори и таблици в нета казват мъж. Аз лично много бих се радвала на момиче, помня преди години една възрастна жена ми беше казала, "ще имаш момиче на пролет". Та, няма значение какво ще е, важното е до края всичко да е наред, а и след това.

# 152
Здравейте рядко ви пиша, но ви чета. Искам да ви попитам дали някой от вас имат коластра вече, защото забелязах днес, че аз имам и се учудих дали  не е рано. На мен ми е втора бременност и може би затова, но ми е малко странно. Благодаря предварително за отговорите.

# 153
Не съм ви чела още, слънца, но ето ме и мен най-после у дома и всичко е наред  Heart Eyes Heart Eyes
Дано всички сте прекрасно  bouquet Ще наваксвам с четенето! бъдете ми здрави и безпроблемни Hug

# 154
Добре дошла у дома Смехорани !!!
Добро утро на всички  Hug
krisch0 за коластрата все още нищо не съм чела, защото си мислех, че тя доста по-късно се появява. Даже (може и да съм много непросветена) си мислех, че чак след раждането има коластра  Thinking

# 155
СМЕХОРАНИИИИИ!чудесно е,че си се прибрала и всичко с теб и бебчетата е ок!какво се беше случило?казаха ли ти защо си прокървила така?дано повече не се повтаря Praynig

# 156
  • София
Смехорани, добре дошла !
Стискам палци да няма такива изненади занапред!  Hug

Кажете вярно за коластрата, и аз нищо не съм чела още...

# 157
Добро утро, макар и снежно. И аз незнам още пола, надявам се в сряда да ми кажат и да започвам с покупките. Усмихнат ден на всички.

# 158
Аз нямам, ама гърдите ми са огромни и много болезнени  Tired

# 159
Попрочетох малко за коластрата и се оказа, че е почти както аз си мислех- наистина по принцип коластрата се отделя след раждането и тя проправя пътя за кърмата, освен всичките и полезни действия. Освен това обаче намерих и един форум специално за нея, където момичетата пишат, че на всяка по различно време и се е появила. Ето линкче към форума: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=373355.0

# 160
По принцип коластрата започва да се отделя след раждането на плацентата /затова са ми много интересни като кажат - "аз родих секцио и още нямам коластра"  hahaha/. Може да се случи и по време на бременност, от началото на втория триместър някъде и то в съвсем минимално количество, капчици. Ако количеството е по-голямо е най-добре да се консултирате, ама не знам гинеколозите дали могат да отговорят адекватно ...  newsm78 Май е най-добре да се свържете с ЛЛЛ консултант ... Аз също имам засъхнали капчици, ама баткото го отбих преди шест-седем месеца ...  Whistling

Последна редакция: нд, 26 окт 2014, 11:33 от Vaseto29

# 161
  • София
По принцип коластрата започва да се отделя след раждането на плацентата /затова са ми много интересни като кажат - "аз родих секцио и още нямам коластра"  

След секцио няма ли коластра? А какво тръгва - направо кърмата ли?
Аз още нямам. Предния път ми се появи 1-2 дни след раждането

# 162
Хихихи....... и аз тъкмо това бях написала.....

# 163
Смехорани честито прибиране у дома, дано не се налага повече!  Hug
Преди 2-3  седмици забелязах една-две капчици на едната гърда, но реших да не се вживявам. Беше ми се мернало някъде, че може някакъв вид секрет да се отделя, но чак коластра, не знам  newsm78
Що се отнася до алкохола - като беше топло от време на време, но не повече от 1 път седмично ми се случваше по една чашка бира да изпия. Сега си позволявам, по 100-150 мл червено винце... Като знам една позната колко вино си пиеше по време на бременността, а е мед сестра, тогава каза, че за ниския хемоглобин и казали да пие червено вино. Така че съм решила зимата по 1 чаша максимум червно вино няма да навреди на човека...   fiuuuuuu

Последна редакция: нд, 26 окт 2014, 11:52 от welinity

# 164
По принцип коластрата започва да се отделя след раждането на плацентата /затова са ми много интересни като кажат - "аз родих секцио и още нямам коластра"  

След секцио няма ли коластра? А какво тръгва - направо кърмата ли?
Именно, че има! Наскоро бях чела едно изказване на Юлиана Дончева, че понеже родила секцио, коластрата й щяла да дойде по-късно ...  hahaha Както има и при нормално раждане, въпросът е да сложиш бебето на гърда възможно най-скоро, видът раждане няма абсолютно никакво значение! Кърмата слиза от няколко дни до седмица с по-учестеното сучене на бебето.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт