Коремчето личи ми вече,а АПРИЛчето все още е далече!

• 31 795
  • 809
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте момичета,

толкова много сте изписали пак... Grinning
Аз също още не съм купувала нищо за бебето, едва през уикенда разгледах списъците за мама и бебе. Мисля, че и аз ще пазарувам след Коледа, дано за поръчки от Англия да не е късно. Иначе досега съм си купила само чорапогащници за бременни и сигурно от другата седмица ще започна да ги нося.
Напоследък и аз имам проблеми със съня, станала съм много чувствителна към сухия въздух и непрекъснато ми се запушва носа. Сутрин ако не си пръсна морска вода, хич ме няма. Даже се замислям за овлажнител, някой има ли опит с подобно нещо?
Иначе утре мисля да ходя на гимнастиката за бременни (миналата сряда също ходих). Хареса ми, много от упражненията са взаимствани от йога, аз отделно ходя и на йога за бременни. Чувствам се чудесно, най-малкото заради това, че правя нещо за себе си.
Чудесна вечер на всички от мен.

# 571
Аз родих секцио преди седем години със спинална упойка и се възстанових сравнително лесно и бързо. Но ми вадиха апендесит с пълна и беше кошмар, вярно , че беше преди много години, но.... Сега пак ще бъда секцио със спинална. Надявам се отново всичко да е наред. Аз ще посетя същ бебемания.

# 572
Здравейте на всички мами и от мен.Казвам се Ели и живея в Испания,термина ми е на 13 Април,втора бременност.Моля да ме добавите Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 573
И аз съм на мнението на Мацето. Както тук може да има нереални хора, така и във ФБ. А който има време да стои пред компа няма значение дали ще е бг мама или фейса Peace. По тази причина и не пиша там, изгубих отдавна кой, кой е и от къде е дошъл.
А тази бебемания къде се организира и как така не съм чула за нея Mr. Green
Доли_дог - и аз нямах успех с помпите, смених няколко и накрая се изцеждах на ръка няколко месеца ooooh!. При помпите най-важно май е формата на гърдата и да ти пасне добре. Не се ли получи вакуум нищо не става Tired. За това си мисля, че трудно ще се орентираме по другите. Това което е добро за тях, може да не е добро за теб и обратното. Това важи и за шишешата дето се коментираха. В нашия случай бях най-доволна от Нук, но след 6 месец- до тогава всички шишета, биберони и тн бяха старателно изплювани Laughing

# 574
Ели добре дошла в нашия клуб  Hug
Момичета, аз днес дадох кръв за второ БХС, след седмица ще видим, стискайте палци моля ви всичко да е наред, че вече нерви нямам  Praynig

# 575
Аз добре че нямам фейсбук,а и не искам да имам де.Момичета,ако се уговаряте за среща там ,нали няма да забравите да споменете и тук?На бебемания и ние ще ходим,но тъй като всички ще сме с мъжете си,предлагам да се организираме да се видим по друг повод,напр.за кафенце.

# 576

Иначе за спиналната упойка - не се употребява само при секцио. Почти всички упойки на долни крайници са с нея, аз точно така съм я "хванала" и според мен е по-добре от пълна.

Имах предви ,че не се слага при нормално раждане ,а при операции! Simple Smile

С мацето не съм на 100% съгласна,защото аз тук пиша понякога, а във фейсбук доста по-често и ми е много по-удобно!

Кажете какво за Бебеманията, какво е това, къде, аз съм изтървала?  Embarassed На коя страничка да се върна да погледна!  Wink

# 577
  • Под кленовите дървета
Май само аз предпочитам тук,  затова не съм и във Фб фрупата. С първата отчетна имахме и фб група и скайп група и се добавяхме във фейса....сегй се чудя как за трия хора, дето за 4 години веднъж не са ми писали. Ама не съм ги изтрила щото нали....мами. да си призная и много се разочаровйх. Като родихме и се почна едно анти-медикаминти, изцяло кърмене и не помня другата част от историята, но се опитах да им кажа, че да се държи бебе с 40 градуса е глупост и да си слушат лекарите. Не стига, че открито нищо не ми казаха, ами не се усетиха, че съм в скайп групата и видях, какви ги пишат цветисти по повода. Доста лицемерно беше. Затова вече в никакви групи не искам.
За помпите аз ъпитах Медела....трагедия. но една приятелка успешно я ползва година. А на моите гърди пасна Томи Типи. Сега ми донесоха Лансинох и ще я видим като дойде врелето.

# 578
Добро утро Simple Smile) Като вляза в серия да ставам втри часа сутринта и е така  #Crazy
Ели, добредошла в отбора на априлките!
Тифани, от сърце стискам палчета и второто БХС да е отлично!
А на Карамел честит синичък памперс )** smile3525
Жасмин_Вени, оздравявай бързо  bouquet
Силки и аз я мисля и се упокоявам, че липсата на новини е добра новина

Дидолино беше писала за отличната идея да се съберат няколко мами и да пишат на вносителя на колички заедно- отстъпка от 22% изобщо не е за пренебрегване, браво за идеята! Отивам да навивам с перспектива Тиквичката, Карина и другите близнашки мами в близнашката очаквателна тема  Joy

А аз отново прокървих. Бебенцата са чудесно- двамата лекари (нали помните, аз съм онова, което се следи при трима:) използваха и по-позитивна дума.Тъй като съм известно перде, нямам представа кое колко е голямо, кое колко тежи и такво значи, че са чудесно - няма отлепена плацента, няма проблем в матката. И -алелуя - един от лекарите най-после ми изписа магнезий. Нали ще ми стискате палци да няма никакви проблеми   Kiss

# 579
  • Под кленовите дървета
Аз ти стискам палци, ти стискай кълки и лежи Simple Smile само мягнезий ли,имам спомен, че коктейлът беше папаварин, магнезий, бусколизин ...или спазмалгон. Поне на мен такъв ми биеха. Но можи при кървене да е различно, аз бях с контракции и бъбречна криза. Гадничко е де, но се научих при следваща бъбречна криза как да бия но-шпа в дупето.

# 580
Добро утро! Ели,добре дошла при нас!

amy_lee,отностно бебемания-та ето: http://iec.bg/bg/event/126/bebemaniya-2014

Смехорани,какво се случва с теб...? Натискай леглото и така,а палци стискаме много здраво,всичко ще е наред!!!  Hug  

За покупките...ние се сдобихме вече с две легълца,белички прекрансички,но още са разглобени и си кротуват така,докато им дойде времето,купила съм си и няколко дрешки,просто защото силно ме впечатлиха в магазина и някак дори ми проговорихи  Joy Joy Joy особено момичешките....а това,че не знаем още какви ще са,не го отчитам за кой знае какъв проблем,ако няма момиче из между тези две бройки,много лесно ще подаря дрешките на някого...   Wink

Хайде сега,кафето е от мен!   food010    Прекрасен ден желая на всички!                                                                                                                              

Последна редакция: ср, 05 ное 2014, 08:08 от Karina81

# 581
  • София
Добро утро, момичета!
Как сте днес?
Аз освен, че съм ОТНОВО със запушен нос, съм супер=)
Вчера май пак, докато си лежах, усетих бебчо как се мърдаше - онова като клокочене в корема. Но само като си сложа ръката го усещам.

Иначе утре мисля да ходя на гимнастиката за бременни (миналата сряда също ходих).
Къде ходи - на тази в Плиска ли?
Ох, аз се оказах "несериозна" - не смогвам да ходя И там всеки път и съм решила, че докато сколасвам да ходя на народните, няма да ходя на тази аеробика (правя си упражнения вкъщи), да не ми дойде множко.

amy_lee - Бебеманията ще е изложение в Интер Екпо център-а, от 21 до 23 ноември от 11 до 18ч.
Аз мисля да отида на 21 ноември, да ви кажа честно, хем да изпусна голямата лудница, а и на 22 май ще ходим на "купон" от танците и то ми е с приоритет =)

ЕЛИ, добре дошла!

Тифани, стискаме палци! Не се притеснявай излишно, всичко ще е наред!

Cvety83, аз също ще агитирам за среща тук, даже може да си направим пак тема, че "скъсах" с фейсбук. Не че съм си изтрила профила, ама не съм влизала от 2-3 седмици и нямам ни най-малко намерение да го правя.

Смехорани, радвам се, че бебетата са добре! Почивай повечко и така, добре че не е нищо сериозно. Абе на всички са ви изписали магнезии, само аз не пия нищо, чак хипохондрикът в мен се притеснява =)
Тази идея с количките и на мен много ми хареса, само да си избера нещо, че още не сме ходили... Но ако се обединим и се разделим на "марки" и говорим с вносителите, ще е супер!

# 582
Смехорани, стискаме ти палци! Аз преди ползвах шишета на Аvent, а после и на Nuk, като с последните детето по-добре се справяше. Бибероните - само на  Аvent ползвахме, а помпата за цедене ми беше на Бертони съвсем обикновена!

# 583
Относно покупките - моля препоръчайте ми помпа за кърма. Предния път бях с ръчната на авент и не знам, аз ли не се справях с нея, ама не съм впечатлена - големи мъки бяха. Та сега ще трябва да си купя, а не ми се дават много пари за нещо в чиято ефективност не съм сигурна  Thinking

Ако кърменето потръгне нормално, може изобщо да не потрябва помпа за кърма.
Личният ми опит е от 1г 6м кърмене на сина ми (и не сме приключили) - налагало ми се е досега 5-6 пъти да се изцедя, което стана на ръка. Нямам помпа, бях планирала да купя, ако ми се наложи, което не стана.

Ако кърменето не потръгне, а майката има желание да опитат, вече е препоръчително да се търси помпа, с която да се поддържа лактацията, докато се оправят нещата, а в някои редки случаи и за целия период на кърменето. В този случай силно се препоръчват две електрически помпи (или една двойна). Моя приятелка роди преждевременно наскоро и правих доста проучване, за да и помогна. Спряхме се на двойна електрическа на Медела и тя е много доволна. Хубавото е, че има различни размери накрайници, за да може да се избере най-подходящия за гърдите. За съжаление такава помпа е доста скъпа инвестиция (и при добре потръгнало кърмене - абсолютно ненужна). Вариант е и да се купи използвана електрическа помпа от OLX примерно или пък да се купи някаква помпа и при нужда, да се търси хубава, в случай, че държите предварително да се запасите.

Ако планирате да кърмите, множеството бутилки също може да не потрябват. 1-2 са напълно достатъчно, още повече, че навсякъде се продават и ако неочаквано ви потрябват повече.

Като цяло моето лично мнение и опит от първото ми дете са, че 90% от нещата продавани за бебета не са необходимост, в най-добрия случай - някакво допълнително удобство за майката, а в повечето случаи - просто печалба за магазина. Има и доста бебешки аксесоари, които са съвсем недобри за бебетата(кенгурута, бънджита, паяци, част от бебешките храни и т.н.), но са толкова масови, че хората просто не допускат, че може да има проблем, щом ги продават за бебета. За съжаление обаче производителите не винаги са особено съвестни...
Разбира се, не може да се обобщава генерално - нужните неща много зависят от стила на живот, който води семейството. Както и от характера на бебето Simple Smile

РоЗи, аз за момента също не пия магнезий, нито някакви други добавки, освен рибено масло, което си пия и когато не съм бременна.  

Смехорани, стискам палци всичко да е наред с теб и бебетата.

# 584
Добро утро дами  bouquet

Дидолино беше писала за отличната идея да се съберат няколко мами и да пишат на вносителя на колички заедно- отстъпка от 22% изобщо не е за пренебрегване, браво за идеята! Отивам да навивам с перспектива Тиквичката, Карина и другите близнашки мами в близнашката очаквателна тема  Joy

Чудесна идея, но не знам кой е автора Laughing Laughing

Стискам палци Смехорани всичко ще е наред. Имаш и хапчелъци, така че ще нормализираш нещата Party

Рози стига вече с тези настинки, а може ли едни розови гащи да ми сложиш на пръвата старничка. Благодаря предварително.

На мен вчера ми рзеха кръв и ми пукнаха вена, станаха като коледна елха в ръцете с тези синин. ама се изхитрих купих си кремче за мазане с позволение на док, да минават по бързо.  Така че ще видят те синини ама друг път.
В Плд май днес ще е слънчев ден, пожелавам такъв и на вас  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт