Коремчето личи ми вече,а АПРИЛчето все още е далече!

• 31 795
  • 809
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, знам че не съм редовна и нямам много право да давам идей. Но исках да ви предложа да си направим тайна група във фейсбук и да споделяме всичко там на спокойствие, да качваме наши снимки и в последствие на бебоците. Предлагам това, защото с предната отчетна тук имаше няколко случая на разни извратени хора, който се представяха за бременни. Разказваха какви ли не истории (едната беше бременна с тризнаци, които роди едва ли не в 6-тия месец с невероятни килограми, та чак и снимки качи. А се оказа, че тези дечица са родени преди години от друга жена). Не знам каква им беше целта, но си е плалешто. Пък и веки може да чете форума тук. Дано не ме пимислите за...  незнам каква. Просто споделям какво се е случвало и  давсм идея. Пък вие ще решите дали  е дибра. Не искам да ви стряскам,но имайте 1 на ум.
Хубава вечер   bouquet

Тази с тризнаците и аз съм я чела...  ooooh! Даже си имаха имена, мерки - килограми, сантиметри и т.н.  Joy Луда работа.
Тифани стиснати палци за БХС  Praynig
Смехоранче оправяй се бързо!

С удоволствие бих се включила в група за посещение на бебемания, но май всички ще ходим с половинките си, а на ММ определено ще му дойде в повече компанията на 10 бременни. И без друго само с мен откача  Joy
Някой беше питал и за помпите за кърма. Нямам никакъв опит с тях, но всичките ми приятелки, които са минали по този път ми препоръчват електрическите помпи на Медела. Те пък са бая скъпи, по около 300 лева  #Crazy  Не знам изобщо какво ще взимам.
Хубав ден на всички   bouquet

# 586
  • Варна
  Днес навън е едно такова слънчено и топличко....само за разходки, пък аз съм затворена в смотания офис Sad Дано поне детецата да поизлязат навън, ама с тези смени се оказва, че с повечето си приятели се разминават и сами не им се излиза.
 Рози за запушеното носле  в къщи - не знам с какво се топлите, но ако няма разиатори, можеш и на котлон да сложиш тенджерка с лайка /на най ниската степен/. Това помагаше на децата като бяха по-малки за сухият въздух в къщи.
 Смехорани - лежане явно му е майката. Повече приятни книжки за четене и нещо приятно за отвличане на вниманието. Резултатите накрая си заслужават  Hug
Karina81 - честити ви креватчета Simple Smile При нас мястото е малко и стандартна кошарка не влиза. Харесах си моделче от типа на co-bed и съпружеското тяло ще ми го направи след Коледа. Скрина също, за да ми е в тон с цялата спалня - все пак живея с майстор  Mr. Green
 Еххх как завиждам на тези които са от София или в близост - във Варна няма никакви изложения свързани с бебета Sad

# 587
  • София
Добро Утро   bouquet

Виждам малък спор съм породила, очаквах но аз честно не долюбвам фейсбук групите и не разбирам какъв е смисъла от тях. Според мен писането тук е много по полезно, остава за много дълъг период, по този начин помагаме на бъдещи мами,аз примерно се върнах да чета априлките от миналата година, чета Мартенките да видя какво ни предстои, а с фейсбук групите това няма как да стане, разбирам да искаш близост с хора с които пишеш от доста време във форума и да си направиш само с тия хора фейсбук група или да се добавиш като приятели във фейса. Аз пиша по форуми от години, и имам много приятелки от там.

Тази с тризначките и аз съм я чела пълен ужас е да си измисляш такива неща  Shocked

Сайта на Бебемания да видите изложителите : http://www.bebemania.bg/

Едно полезно сайтче за наем на бебешеки стоки, полезно е че има кантарчета особено за първите дни, седмици : http://bebenaem.com/

Лек ден сладурани и наздраве от моя коктейл от Ябълка, Морков и Цвекло  newsm60

Последна редакция: ср, 05 ное 2014, 12:01 от maceto85

# 588
Ако кърменето потръгне нормално, може изобщо да не потрябва помпа за кърма.
Личният ми опит е от 1г 6м кърмене на сина ми (и не сме приключили) - налагало ми се е досега 5-6 пъти да се изцедя, което стана на ръка.
(...)
Има и доста бебешки аксесоари, които са съвсем недобри за бебетата(кенгурута, бънджита, паяци, част от бебешките храни и т.н.), но са толкова масови, че хората просто не допускат, че може да има проблем, щом ги продават за бебета. За съжаление обаче производителите не винаги са особено съвестни...
Ada_smiles, много са ми интересни твоите постове, благодаря че се включваш  Hug
Искам да те питам следните неща във връзка с цитата от поста ти:
1. Относно кърменето - един малко деликатен въпрос: кой вариант изцеждане е най-щадящ за гърдите (да не предизвиква болка и деформиране): мануално, с ръчна помпа или с електрическа помпа?
2. Относно кенгуруто, какви са основанията, защо не е добре да се ползва? Все още не мога да разбера кое е по-добре: слинг или кенгуру? Разбира се, става въпрос за такива на сертифицирани марки, а не поръчани от китайски сайтове  ooooh!

Желая ви топъл и спокоен ден   bouquet

# 589
  • София
може ли едни розови гащи да ми сложиш на пръвата старничка

Оп, току що ъпдейтнах всичко  Peace

Мишелин, ще пробвам. С радиатори сме, уж проветрявам... поминава ми =)
Абе, момичета, само аз ли мисля да "лиша" ММ от ходенето на Бебемания?
То и както планирам да е в работно време (мой почивен ден). На него сигурно ще му е интересно, ама той не си пада много много по обиколките и мисля да хвана някоя дама от обкръжението ми. Ще видим де.

# 590
Не пиша активно, дано не сте ме забравили съвсем. Чета ви с интерес, най-ми е готино, че в 10 сутринта вече имам 2 нови странички за четене  Simple Smile
Понеже съм станала много застреляна, и помня 30 секунди, да видим какво ще успея да коментирам от всички неща, които ме впечатлиха.
Рози, вкъщи всички сме със запушени носове. Нещо страшно е. Вече не смея да се срещам с хора, за да не се заразя с нещо. Засега се лекуваме с хомеопатия, клеева и сребърна вода, дали ще има ефект, още не знам...Ако откриеш други работещи средства, сподели моля те.
За помпите - най-добре, ако някоя приятелка ви даде  Simple Smile Някои майки ги ползват успешно, после съхраняват мляко в камерата. На мен ми беше много трудно с ръчната помпа, просто не искаше да потече. Аз ползвах помпата най-вече за облекчаване на напрежението, когато детето правеше големи интервали на сучене, но накрая винаги се стигаше до топъл душ и цедене на ръка в банята. Сега бих взела назаем електрическа, че някак не ми се дават стотина пари за тая работа.

С шишенца бях пълна, заради добрите намерения на дядото. Не знам защо всички бяха убедени, че това е най-важната вещ, а ние не сме я закупили. Та в деня на изписването дядото търча за шишета, които изобщо не съм ползвала докъм 8-мия месец. А оттам отпада и дилемата дали да са стъклени или пластмасови, защото за да държи детето шишето само, е по-добре да е пластмасово. Но моето дете е пило само вода от шише, ако пие АМ, се препоръчва родителят да държи шишето.

За срещите и спорта, засега съм се отказала, въпреки че имам желание. Все пак, ще се радвам, ако знам за тях от форума, защото не ми се влиза във фейса. Надявам се, че когато спра работа, а това може да стане по-рано отколкото исках, ще имам време за тези неща.

Ами това е, пак стана твърде обстоятелствено. Успех на всички, Смехорани пази се, и сигурно съм пропуснала още сто събития....

# 591
  • София
Привет Simple Smile
Ada_smiles много добър пост!   202uu Подкрепям всичко написано от теб!

Аз пък снощи имах стягания - доста на често и продължително - пих 2 ношпа и сякаш се разредиха и после съм заспала...за първи път малко се притесних, днес ще пия повече магнезий (иначе пия 1*1) и ще видим как ще съм. Интересното е, че нито физически съм се натоварила, нито нещо притеснила (освен че ММ заминава в чужбина в неделя и  детето беше болно бая време, но това са стари неща....) Днес съм на работа и е по-добре положението. Иначе бебка риткаше много между стяганията милото, дано всичко е наред с нея  Praynig

# 592
  • София
РоЗи, и аз мисля сама да ида на Бебеманията. Ще поканя ММ, но ако не настоява да дойде, отивам сама. Ако искаш, като наближи, може да се уговорим:)

# 593
с риск да предизвикам спор и да има много бушуващи бременни  хормони на всички страни  Sunglasses смятам да ви предложа във фейсбук групата да не се добавя всеки който е написал по един пост само тук. Все пак се запазва някаква анонимност тук, и не бих искала хора които само прават запис и ме добавете във фейса, да са там. Предлагам това тъй като съм гледала по другите отчетни че го правят също и смятам че е редно   bouquet не ми се сърдете аз просто обичам да има такива правила   bouquet

По колко поста трябва да има човек за да бъде включен във фейсбук групата.
Повечето хора следят темите, "сверяват часовника" и нямат възможност да разказват ежедневието си.
Имаш си термин, дал си съгласието да се включиш в първата страница - какво повече?!

# 594
  • София
Аз бях на тая Бебемания за първото ми дете преди 5 години. Тогава не беше нещо особено, освен това не можеше нищо да си купи човек, само изложение било... Сега пак ли ще е така?

Помпа за кърма ползвах ръчна Авент, доволна бях, но зная, че има жени, които просто не успяват да изцеждат с помпа. На мен ми трябваше за доста кратък период, докато се регулира кърменето, но още в родилното поисках да ми я донесат, защото като тръгна кърмата и не ни даваха бебетата нощно време в Шейново, трябваше да поизцеждам, за облекчаване на напрежението. Има си и едно обичайно препълване в началото. На мен ми е толкова гадно и неприятно цеденето на кърма, не мога да си представя изобщо пък да цедя на ръка. Confused
Нищо че съм кърмила над година и половина, истински се възхищавам на майки, които не успяват да кърмят, но цедят и дават кърма на бебетата си с месеци.
Но наистина по-добре като за начало да вземете помпа назаем от приятелка примерно, ако имате възможност, за да видите дали ще ви върши работа.
То какви цифри са станали тия помпи, на Авент е 90 лв. Егати помпата, какво пък ѝ струва 90 лв... Rolling Eyes

За упойките - моето секцио беше със спинална, но нещо ми ставаше зле от нея, започваше да ми се вие свят, те пък ми подаваха нещо през маска да ме свестяват, ефедрин май. Държаха ме така, докато извадиха бебето, показаха ми го и решиха да ме приспят. Не зная това ли е пълна упойка. После не помня точно след колко време се съвзех в реанимацията, но действието на спиналната беше минало вече. На третия, четвъртия ден помня, че много болеше глава.

# 595
  • София
Рози, вкъщи всички сме със запушени носове. Нещо страшно е. Вече не смея да се срещам с хора, за да не се заразя с нещо. Засега се лекуваме с хомеопатия, клеева и сребърна вода, дали ще има ефект, още не знам...Ако откриеш други работещи средства, сподели моля те.

Аз като противник на хомеопатията ползвам само едно - физиологичен разтвор. Гледам да проветрявам по-често, смуча Исла Мус - освен за гърло действа и много добре на носоглътката. Доки ми каза, че при температура и сериозно неразположение може и Терафлу да се пие, иначе и на чайове го карам, с мед и лимон и това е общо взето. =) Аз като се замисля така се лекувам от повечето настинки, дори и като не бях бременна.

За постовете - съжалявам, ако съм крайна, но и аз съм на мнението на Мацето. Да, има хора, които пишат тук от време на време, някои поради проблеми, други защото нямат време, но все пак си се "знаем". Трябва малко време, преди да установиш дали един човек не те лъже. Разбира се, това е форум, може някой и всеки ден да пише и да се представя за друг, но тези рискове няма как да не се поемат.
Хората, които само си сверяват часовника, според мен се задоволяват само с темата. Във фейсбук си пишем по-различни неща (не че съм отваряла наскоро), пускат се снимки, клипчета. Там идеята е съвсем друга и според мен е съвсем логично подборът да е различен, става дума малко или много за лична информация.

# 596
  • София
Пускам това ако на някой му е интересно - за София
http://www.hospitalsofiamed.bg/?in=5&lang=bg До колкото виждам лекциите са безплатни. За съжаление са от 15ч. и аз няма да имам възможност да ходя ...

# 597
четох,всичко изчетох и нищо не запомних! BlushСМЕХОРАНИ,айде стига вече,де!не ти ли казаха от какво се предизвиква това кървене?като знам аз как се притесних,като ми се случи в началото.....ужас!дано да е за последно!иначе за идеята за количките и отстъпката съм силно навита.от гадния вирус почти се отървах,но ме пипна синузита(имам си го хроничен),при мен той винаги е логично продължение на всеки грип и настинка.вчера беше ужас-главоболие,подобен на гной секрет от носа,болки в ушите,замаяност.....ходих пак на лекар и унг ми изписа разни хомеопатии за които каза,че е сигурна,че не са противопоказни при бременност.каза ми и нещо мноооого странно:инхалации по време на бременност-НЕ! #Crazy newsm78лигавиците в цялото тяло по време на бременност се променяли и били свързани като реакции,та като си правиш инхалации,це отразявало и на маточната лигавица! newsm78пък аз 3 дена по 3 пъти се инхалирах Confusedтова бременните не сме хора!ааа и друго-на някой подуват ли му се глезените?от няколко вечери забелязах подуване,а снощи излизахме и като се прибрахме,явно от ботушите,направо нямах глезени,много серизно бяха отекли...не е ли малко рано?

# 598
Ако кърменето потръгне нормално, може изобщо да не потрябва помпа за кърма.
Личният ми опит е от 1г 6м кърмене на сина ми (и не сме приключили) - налагало ми се е досега 5-6 пъти да се изцедя, което стана на ръка. Нямам помпа, бях планирала да купя, ако ми се наложи, което не стана.
Мдааа, аз моята /обикновена на Бертони/ започнах да я ползвам чак като захраних - за да правя кашите и пюретата с кърма ...  hahaha Даже и за съхранение не съм цедила, понеже не съм го оставяла ... Само една сутрин ми се случи да се цедя заради напрежение в гърдите.  Peace И залъгалка дори не сме имали ...  Joy
Тиквичка, сигурно задържаш вода - най-добре се обади на докито си, но може и драстично да намалиш соленото, щом се случва от сега.  Peace
Смехорани, много силно стискам палци!  Hug
Маце, аз съм на твоето мнение, въпреки че аз и във ФБ си влизам, понеже там си пишем с 4-5 много близки ми приятелки от първата бременност, които са по всички краища на БГ, че и в Германия даже.  Peace
Евала на нас - днес откарахме до 11 с малкия!  Rolling Eyes Хапнахме и отиваме да мерим улиците!  Peace

# 599
Смехорани, стискам палци мила  Hug
Момичета, мен ме захапа кръста и не мога да мръдна. Казвайте какво препоръчвате, но да не е загряващо. Такова хубаво време е, а аз на леглото  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт