Брак на българи с чужденки

• 31 181
  • 268
  •   1
Отговори
# 105
Ами моя не е такъв  Mr. Green. Моя няма нищо против да ме подмени с една тайландка или филипинка, че били по раболепни  Laughing.

Добре.

# 106
Пак към прословутата домакинска работа се е завъртяла темата  Laughing
Както си го направиш - така е. Каквито сигнали излъчваш, за такава те възприемат. Доста от драпащите за еманципация и независимост "умни" българки умрат да се бият в гърдите как могат да се справят с всичко, как могат да вършат и мъжка и женска работа, как могат да бъдат и перфектни домакини, и децата да гледат, и на работа да ходят, и въобще "мултифункционални"... В резултат на което възпитават още от малки мъже-медузи, мъже, негодни да бъдат глава на семейството в истинския смисъл. Скатавки във всяко отношение. Такива, които си викат за какво да се пънат, като тя ще го свърши сама. После същите умни еманципатки се жалват как сами опъват и как никой не им помага, правят се на многострадални геновеви.
Това е едната най-често срещана порода, а другата е златкоподобните сополоиздухвачки, които нямат нужда от описание.
С няколко думи - и сред женския, и сред мъжкия материал почти нищо свястно няма.
Освен всичко друго, една огромна част от бг мъжете са и расисти.

По отношение на вечния въпрос с домакинската работа - поглеждам от време на време една тема в СО "С какво помагат половинките вкъщи" или "Може ли мъжът ви да се оправи сам вкъщи?" и изцяло съм на мнението на Desss . Това е и за мен успешната формула.
Профилиране на дейностите, иначе става като шампоан 2 в 1 - и да действа, на третото измиване вече не става за нищо. Т.е. човек може да бъде мултифункционален, но до време, след това престава да върши добре която и да било от дейностите.

Последна редакция: пт, 24 окт 2014, 01:35 от AQUА

# 107
Koй каквото и да говори , става въпрос за пари. И аз се чудя що се извъртя към кой миел чиние, като ние не се жени за да му мият чиниите. Моя, твоя мъж, адвокати разни и тн.

Българина не е кавалер, беден е, мамини момчета са и тн. Като изключим мъжете на присъстващите разбира се  Crazy

За мен най вече е липсата на пари. Да се оцени за по-богата жена, значи да е мъж под чехъл, не че и в бг. не го правят вече.

# 108
  • София
По логиката на Акуа, европейците, които кикимора се пъне да защитава тук и да доказва колко много помагат на жените в домакинската работа, не стават за нищо. Щото се опитват да бъдат мултифункционални.

Акуа, това, че ти и Десс си имате някаква формула, не я прави общовалидна. Все пак при баща ми и свекър ми действаше, и все още действа, съвсем различна формула. Както и в моето семейство, а и при по-голяма част от познатите ни. За щастие.

# 109
Българките са свикнали да търпят магариите на българите.Така че ето ви отговора.Освен това чужденката ще има много големи изсквания към българина-големи доходи и да помага повече>

Виждал съм 3 българки като тази  Naughty .Ще си хвана такава.

# 110
Mного красиви българки има, успешно се загрозяват с много грим и чалга визия. Дават много пари да изглеждат евтино. Българките не се женят за чужденци, че ще има помагат в домакинството, а че с пари ще им помагат. Никога не съм имала претенции мъж да домакинства, но пари трябва да носи.

# 111

Акуа, това, че ти и Десс си имате някаква формула, не я прави общовалидна. Все пак при баща ми и свекър ми действаше, и все още действа, съвсем различна формула. Както и в моето семейство, а и при по-голяма част от познатите ни. За щастие.

Да - вървят нещата тогава, когато всеки си е намерил успешната за неговото семейство формула, която да удовлетворява и двете страни Peace
Лошото е, че българина очаква и е напълно убеден, че жена му трябва да бъде мултифункционална - да се трепе наравно с него, да носи същите доходи едва ли не, да е и чистачка, и готвачка, и пазаруваща и т.н. Българина не е типаж, който позволява на жената да бъде нежна половинка, просто защото няма ресурса да бъде силен, да бъде глава, ама не тиква. Затова и му нямат уважението и за нищо не го имат. Жената си прави, каквото прави. Да върти очите и да се налива с бира, явно смята, че ѝ е малка компенсация за останалата минавка.
Една от основните причини е възпитанието в семейството още от невръстна възраст, възпитанието от майката.
Изключенията са толкова малко, че с лупа да ги търсиш насред всичката плява в материала като цяло.
Иначе на всички са им 19 сантиментра, минимум Whistling

# 112
  • София
adelinda, някои се женят за чужденци по любов. За българките говоря.

Просто майките трябва да спрат да отглеждат синове-търтеи, които очакват от маминка да ги дондурка до 25-30 им година, след което да ги поеме булката. И така до гроб. Пфу!

# 113
  • Tам през Атлантическия океан
Tаис  Laughing Hug
ти имаш дълги  нокти затова мъжа ти вършее в домакинството  Wink пък и явно има свободно време  Peace

smile3534

AQUА Grinning

# 114
adelinda, някои се женят за чужденци по любов. За българките говоря.

Просто майките трябва да спрат да отглеждат синове-търтеи, които очакват от маминка да ги дондурка до 25-30 им година, след което да ги поеме булката. И така до гроб. Пфу!

Mного ясно, че има и по любов. Парите са като предимство пред българите. Много се женят и по сметка и в бг. Не казвам, че се женят за богати чужденци, там средната класа живее в пъти с по-голяма заплата. Винаги има иключения. Но примерно ако се е запознала в бг. с него, колко време са имали да се заобичат? Също чужденците, много по-бързо се женят, тук се правят на е... и недостъпни.

За абзаца, който съм подчертала на 100 % та. Евала на мъже, които готвят и не смятат, че това ги прави по-малко мъже.

# 115
По логиката на Акуа, европейците, които кикимора се пъне да защитава тук и да доказва колко много помагат на жените в домакинската работа, не стават за нищо. Щото се опитват да бъдат мултифункционални.

Европейците,  мъжете далеч не са мултифункционални  Wink
Бачкат и не е проблем жената да е домакиня , ценят и уважават труда и  Peace

Проблемацията на бУгарският мъж иде от там че той не цени труда на жената -  домакинята , майката грижеща се  за дома и възпитаваща чедата   Wink
От там иде и този зор за делене на домакинските задължения и обидата на българката  Rolling Eyes че стоейки си в къщи или не работейки на равно с мъжа тя едва ли не не прави нищо  Mr. Green

# 116
То хора всякакви навсякъде. Тук закони няма да защитават жената/майката. Примерно една издръжка е символична и еднаква за всички без значение дохода на мъжа. При развод са си отговорност на майката, често се оправя и без символичната издръжка. Една заплата в бг. е толкова ниска, че сама не може да се оправя, да не говорим за "еуфорията" на работодателите като чуят, за малко дете. За това българката няма самочуствие и бачка на равно, пере, чисти, готви. Малко да се промени закона и стиуацията и хич не сме прости.  Whistling

# 117

Отново ти казвамм, да не се опитваш да ми казваш какво да мисля или какво съм искала да кажа! Ако не разбираш какво говоря -попитай и ще ти обясня, а не да ми правиш свободни интерпретации!
Не защитавам никой, просто казах че % западни мъже, които помагат на жените си са много по голям от българските мъже! Мъже като твоя са изключения, а не правило, така че не е еталон за български мъж!

П/с Някой по назад беше споменал за българските жени, които работят в чужбина за да си прехранват семействата. Това също е много показателен факт за българския мъж!

# 118
  • София
А ся кой не е чел фнимателно темата за ноктите  Laughing  Hug
С къси съм, имам фобия от дълги. А мъжо е IT, стандартно работно време, чат-пат работи извънредно.
(и никъв ангел с крилца не е, говедо и овнешки инат)  Simple Smile

Понеже Аделинда писа, че бг жените се гримирали твърде много. Приятелски съвет: да отиде до Англия, напр. Лондон и да се поогледа. По-смахнато гримирани жени и по-грозни физиономии на кв. метър не мисля, че има някъде другаде. Аз лично когато се върнах от там бях в шок и всяка българка ми се струваше апотеоз на скромността и естествената визия, в продължение на цял месец. При това съм пътувала доста и имам база за сравнение.

За липсата на адекватни закони закрилящи децата и съпругата при развод съм 100% съгласна!

# 119
Мъже като твоя са изключения, а не правило, така че не е еталон за български мъж!

Много зависи от работата на мъжа  Wink
найния май (по спомен от постовете и ) от вкъщи си бачка , та някак си нормално е  Grinning

п.п.ааааа да бе , Котето бе с дългите нокти бе  ooooh! тЮ обърках ви  Joy

Общи условия

Активация на акаунт