Не стига, че

• 40 701
  • 1 261
  •   1
Отговори
# 195
Говорим за неща, които ако забележим как и дали бихме реагирали. Защото един случай не е наша работа, втори не е, но това са заобикалящите ни хора, порядки, възпитание. Което неимоверно ще ни се отрази, рано или късно.  

# 196
Много неприятна случка наистина.  Но не мисля, че трябва да се вменява на майката, че се е опитала да убие детето.
Четох че предполагаемият баща бил този, дето "намерил" бебето и извикал жените от магазина.
По-скоро детето е подхвърлено, не е изхвърлено.
Било е увито в пуловер и сложено в бебешка чанта и не е стояло дълго навън. В добро здраве е .

Не е редно да се обвинява това девойче в опит за убийство. Мисля, че останалите и проблеми са и достатъчни.

# 197
Ужасява ме, Сийке, но се питам ако са били наясно, че доста хора знаят, че чакат бебе, дали пак биха постъпили така. Отговорът на този въпрос би ме ужасил още повече, в зависимост какъв е. И тогава вече говорим за съвсем други хора - завършени психопати. И съвсем никаквото оправдание със "стресираната" млада майка би звучало меко казано идиотско.

Герри, как така подхвърлено? Ами ако в този промеждутък беше минал камионът с месомелачката?

Последна редакция: чт, 23 окт 2014, 12:36 от NinoTino

# 198
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
 Уплашени, тъпи деца.
...

Ей, това е ... Каквито и да са годините, в които се случват подобни неща ... Деца са и ще реагират по детски ..., когато са уплашени, когато не знаят как да постъпят, когато са неглижирани от родителите, когато ...
През далечната '92 година ... двама мои съученика заминаха за град в другия край на България и се самоубиха скачайки от 8 етаж на случайно избрана жилищна сграда, защото момичето беше бременно ... И пак от елитна гимназия бяхме ... Мир на праха им, след толкова години, но ... Децата постъпват по детски, когато са в "шах" според тях ...

# 199
Ужасява ме, Сийке, но се питам ако са били наясно, че доста хора знаят, че чакат бебе, дали пак биха постъпили така. Отговорът на този въпрос би ме ужасил още повече, в зависимост какъв е. И тогава вече говорим за съвсем други хора - завършени психопати. И съвсем никакво оправдание със "стресираната" млада майка би звучало меко казано идиотско.

Герри, как така подхвърлено? Ами ако в този промеждутък беше минал камионът с месомелачката?
Ами така. Предполагат, че бащата го е оставил и е бил наблизо. После се е направил, че го открива и извикал жените от магазина.  Едва ли щеше да остави чантата да влезе в камиона с мелачката. Не ми се вярва. Но може би просто тази версия ми е изгодна.....
Мисля ,че тези деца не са си дали сметка, че в камиона за боклук има мелачка. Едва ли знаят това.

Но все пак е можело да го оставят и на друго място и да си плюят на петите-пред самия магазин примерно....Но това са били тотално объркани тийнове, които явно по трудния начин ще  научат че всяко удоволствие си носи и последствията...

Бебето не е стояло дълго навън, защото ако беше или някоя котка или куче щеше да го издере или поне щеше да има хипотермия. А то е било в добро здраве като са го занесли в болницата. Говорим за току-що родено все пак. това подтвърждава теорията че е "открито" почти веднага след като е "изхвърлено".

# 200
Стиииига, бе хора!  Shocked Вие на 15 били ли сте? Защото аз да. И си спомням прекрасно, че имах някаква представа що е то отговорност. Вие изкарахте, че едно 15 годишно момиче мисли по начина, по който мисли едно 2 годишно дете  Shocked . Как така не знае какво ще се случи, видиш ли, на НОВОРОДЕНО БЕБЕ в кофата за боклук.  Shocked  newsm78 Как така не знае какво представлява камиона за боклук и какво прави той с въпросния "боклук"?! Как така горкото "дете" на 15?! Едно време, като започнах да мисля за гаджета, имах навика да викам "малка съм" за някакви други неща, (от типа на чистене  Mr. Green ) та майка ми, лека и пръст (мъдра женица) ми каза така "Няма как да си малка за едно, а голяма за друго. Седни, помисли и избери дали си малка или голяма". Аз ще съм достатъчно голяма, за да имам гадже и да правя секс, ама няма да съм достатъчно голяма, за да си понеса последствията- това е безумие. На 15 си напълно осъзнаващ! Разбиращ! Според мен това момиче е психопат. Буквално. Това е единственото нещо, което мога да си помисля за КОЙТО и да е, изхвърлил бебето си на боклука!  Rolling Eyes

# 201
Така е, доста ще им е трудно. Надявам се.

# 202
Предполагат, че бащата го е оставил и е бил наблизо. После се е направил, че го открива и извикал жените от магазина.
Намерилата бебето, каза сутринта, че детето е било с глава увита в пуловер и голи крачета. Тя е отвила главичката за да не се задуши.
Не изглежда като повиване от загриженост.

# 203
Предполагат, че бащата го е оставил и е бил наблизо. После се е направил, че го открива и извикал жените от магазина.
Намерилата бебето, каза сутринта, че детето е било с глава увита в пуловер и голи крачета. Тя е отвила главичката за да не се задуши.
Не изглежда като повиване от загриженост.
Тя жената може всичко да каже. Но факт е че е имало пуловер и чанта. Ако искаш да го убиеш то защо да го завиваш в пуловер и слагаш в бебешка чанта? може направо голо в найлонов плик и в контейнера през нощта, та да не го намери никой нали?
Постъпката им е ужасна-за това няма две мнения. Но тези деца не мисля че са искали да го убият.
Не знам по закон какво наказание им се полага. Май никакво като се има впредвид че са малолетни...

# 204
   Те ако искаха да го убият щяха да го убият. Малко ли има случаи на удушени, изхвърлени в тоалетната, заровени.
  Май наистина са искали да го подхвърлят.

Последна редакция: чт, 23 окт 2014, 13:01 от Iris04

# 205
Не са малолетни.

# 206
Добре де. А как родителите на девойката не са забелязали че тя е бременна и то с бебе почти 4 килограма? Бая корем има при такова бебе. Как пък никой не разбрал.... newsm78

# 207
  Ако се постарае човек, може да укрие бременност. Grinning

# 208

Тя жената може всичко да каже. Но факт е че е имало пуловер и чанта. Ако искаш да го убиеш то защо да го завиваш в пуловер и слагаш в бебешка чанта? може направо голо в найлонов плик и в контейнера през нощта, та да не го намери никой нали?

Мисли, преди да пишеш, де.
През нощта бебето не е било още родено.
През деня няма как да се мъкнеш по улиците с голо бебе в найлонов плик, все трябва да го скриеш в нещо.
Раница, не бебешка чанта.
Бебето е било с хипотермия, значи е престояло известно време в контейнера. Явно, според тяхната логика, там му е мястото, щом е нежелано и ненужно...

Цитат
За деянието си,  според Наказателния Кодекс и Закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, те подлежат на принудителни възпитателни мерки.

Междувременно стана ясно, че роденият 3,800 кг. и 53 см. вчера Димитър вече е преодолял хипотермията, с която бе настанен в родилното отделение на болницата в Казанлък. Бебето е изнесено от кувьоз и се чувства добре.
Направени са му нужните изследвания и ваксини, приема антибиотици, с цел превенция от инфекции заради престоя си в контейнера...

# 209
И аз мисля, че ако искаха да го убият щяха да го убият.
Можеха  да го хвърлят в някоя шахта или кладенец, ако наистина са желаели това бебе да умре.

А  принудителни възпитателни мерки трябва да бъдат наложени и на родителите на тези тийнейджъри... ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт