Не стига, че

• 40 598
  • 1 261
  •   1
Отговори
# 255
А защо при соца нямаше такива изцепки - да родиш скришом  и да го изхвърлиш?
Хората имаха някакъв страх и респект от институциите, сега, благодарение
на демокрацията от нищо нямат страх
и жестокостта и простотията са неограничени.

# 256
Добре де. А таткото колко е годишен. Разбрахме как от една пуберка на 15 се иска да разсъждава и да се държи като 40 годишна, а за мъжкия фактор нито дума.... ooooh!...

То обикновено мъжкият фактор си плюе на петите още след теста за бременност......

# 257
          Става дума за дете...

Аз също така смятам. И това няма общо с това, кой си изкарва парите.

Момичетата (и момчетата) на 15 са деца и е ужасно, че това дете не е могло да сподели с никой възрастен проблема.

И айде наистина да не се кълнем как на нашите деца това не може да се случи. Те тия неща се случват в много семейства, дето такива неща не могат да се случат.

Виж, таткото може и да не е баш дете. И той има родители, предполагам - но май на никого не му хрумва, че и той би могъл да потърси съвет или подкрепа от тях.

# 258

Не, по онова време просто нямаше кой да ти разкаже за тези изцепки, не че не са ставали, ама нали бяхме "идеалното общество", та се криеха тези неща.

# 259
Добре де. А таткото колко е годишен. Разбрахме как от една пуберка на 15 се иска да разсъждава и да се държи като 40 годишна, а за мъжкия фактор нито дума.... ooooh!...

Мъжкият фактор като женският. Но това още повече ми светка лампичката, още повече усложнява ситуацията. Ако един човек вземе подобно решение е притеснително, но двама души - още по-притеснително.
За всеки случай, аз все пак по темата успях за себе си да извлека доста полезна информация. И благодарение на вас. Все пак успях.

# 260
Доколкото разбрах, таткото е в 11 клас, също непълнолетен, сиреч на 17.

# 261
Сигурно се шегуваш, Златно момиче. Правенето на бебе изисква съвсем друго, но в никакъв случай не и акъл, което се доказва от вековна практика. И единици са децата, но които им се е налагало ан 16 години това, което ти си описала в поста си, и което не може да бъде норма за дете на 15 или 16.

Жалко е, обаче, че на днешно време две деца могат до такава степен да бъдат уплашени, че да изкарат заедно бременност, раждане, посегателство срещу живота на собственото им бебе, но не и да се доверят на някого и да се намери по-адекватно решение...
Не, не се шегувам. Наистина мисля, че 15 години е една възраст, в която ЗНАЕШ какво ще се случи с едно новородено, ако го хвърлиш в кофата за боклук. Ако не ми вярваш, питай който и да е 15 годишен, той ще ти каже  Peace

# 262
     Нино, напълно е възможно възрастни да са взели решението вместо децата. Когато има възрастен в такава ситуация, децата изпълняват нареждания защото са уплашени. Мисля, че полицейски източник беше цитиран някъде за наличието на възрастен. Ако е вярно, това е по-страшното - да мотивираш своето или чуждо дете да изхвърли бебе в момент на безизходица. И да рискуваш живота  и на 15-годишното момиче, оставяйки го да роди вкъщи.

# 263

как да е нямало? В нашето село намериха едно бебе -изхвърлено в двора на ТКЗС-то завито в чердже. Оказа се , че е на 14 годишна бяла българка-ученичка в селското училище, а баща и беше шефа на ТКЗС-то. И тя така крила и никой не бил разбрал до като не си признала на баща си...след порядъчно количество шамари.
Хубаво, ама  ваканцията свърши и аз си отидох "НА София" и не можах да изчакам края на разплитането, та да разбера кой беше бащата. На следващото лято злите езици говореха че бил войник от поделението, което беше на учение наблизо....

# 264

Имало е/имаше. Много. Да не кажа чудовищно много. Особено през периодите, в които абортите "по желание" са били/бяха забранени. Като се започне от нелегални аборти след почивка на Хисаря (например), извършени от баби с игли в мрачни бараки ( с последващи инфекции и необратими последици за огромен брой жени) , мине се през нелегални раждания по тоалетни и мазета, съзнателно умъртвяване на доносени и живородени деца, и последващото им изхвърляне във външни тоалетни, основи на строежи, където ще се излива бетон, и какво ли още не...
Поинтересувайте се малко - има съдебни решения, има архиви... Недейте да говорите така наизуст и да идеализирате едно време, в което ставаха наистина жестоки неща, но просто никой не знаеше за тях... Твърде е наивно да се мисли, че затворите са били пълни само с репресирани интелектуалци, чели твърде много прогресивна литература и разказвали вицове против Тодор Живков  Stop
Знам, че не съм по темата, но това идеализиране е много дразнещо.

# 265
    Нино, напълно е възможно възрастни да са взели решението вместо децата. Когато има възрастен в такава ситуация, децата изпълняват нареждания защото са уплашени. Мисля, че полицейски източник беше цитиран някъде за наличието на възрастен. Ако е вярно, това е по-страшното - да мотивираш своето или чуждо дете да изхвърли бебе в момент на безизходица. И да рискуваш живота  и на 15-годишното момиче, оставяйки го да роди вкъщи.

Абсолютно съм съгласна с теб. И по-напред изказах точно същото мнение, че положителният отговор на въпросът "дали родители/много близки са знаели", ме ужасява неимоверно повече.

# 266
  • София
Не знам... Когато прочетох за първи път новината, ми стана някак криво. Да захвърлиш едно невръстно същество, чиято единствена "вина" е била, че се е появило на бял свят... да го подритнеш като животно. Не мога да го приема! Майка съм...
И въпреки това не се учудих, мислейки се, че цялата тази работа е деяние на някое ромско момиче. Но каква картина изникна пред очите ми??? Та тя родилката била с българско потекло, майката или бабата работела в Министерство на отбраната!!! С чиста ръка признавам, че се шашнах. От кога интелигентни хора започнаха да вършат глупости? То безгрешни хора няма, но нали положението и името, които си изградил за себе си в обществото, говорят за теб що за човек си. И като такъв си по-праволинеен в действията си. Защо тогава позволяваш да се случи това?
Ха! Че, коя циганка ще си изхвърли социалните помощи на боклука? За миг не ми е минала идеята, че е ромка. НООО, как да определя постъпката с бебето... някой каза "дебил", не, малко е Sad това е пълен социопат. Човек без морал, чувства и акъл. И това, че била дете, също не го приемам... дете била, а когато се ***, беше много голяма.  Close
Много ме е яд! Как е могла/са могли да постъпят така? Как? Да го бяха оставили пред някоя църква поне. Не са ли си дали сметка, че ще го убият?! (Риторичен въпрос)

# 267

Shocked
Аз пък знам, че точно през соца е имало най-много такива изцепки. Тогава е било срам невиждан ученичка да забременее и родителите са си пращали "прегрешилите" щерки в други градове за цялата бременност, само и само никой да не разбере, че семейството го е застигнал такъв "позор".

# 268
Офф, не съм знаела и не съм чувала,
тогава бях малка. Значи си е бил пълно мракобесие соца.
Братовчедка ми по онези времена роди на 15-16 години и в дълбока тайна
го дадоха за осиновяване в Майчин дом в далечен град.

# 269
  • София
Имам дъщеря.
И сега ме лъже за дребни неща, но не е навършила 9.
И се ужасявам от мисълта за нещо подобно.

На мен ми става мъчно за това дете. Имам предвид майката на бебето.
Тя е още дете. Необяснима ми е тази агресия и злоба.
Дори в правото, това престъпление се третира различно, нали знаете.

В хепи соца се случваше всичко, което се случва и сега.
Аборти, дететубийства, отцеубийства, изнасилвания, гейове, наркотици и прочие.
Разликата е в нивото на информираност.

Общи условия

Активация на акаунт