Не стига, че

• 40 632
  • 1 261
  •   1
Отговори
# 285
Това, което чета, ме изумява. Хора, вие НАИСТИНА ли смятате, че е нормално да изхвърлиш детето си на боклука?! Ама наистина ли го смятате? Защото, ако да, или аз съм повредена психически, или де да знам, защото за мен това е изключително неприемливо и това е най- слабата дума, която бих използвала! И да се оневини "детето", само защото е на 15 и "Не може да разбере какво е направило"??? Сериозно ли?!
Това, което казвам е-добре е, че не си съдия.

# 286
Това, което чета, ме изумява. Хора, вие НАИСТИНА ли смятате, че е нормално да изхвърлиш детето си на боклука?! Ама наистина ли го смятате? Защото, ако да, или аз съм повредена психически, или де да знам, защото за мен това е изключително неприемливо и това е най- слабата дума, която бих използвала! И да се оневини "детето", само защото е на 15 и "Не може да разбере какво е направило"??? Сериозно ли?!

Българското законодателство е преценило това, не ние. За мен момиче, на 15, което ражда посред нощите вкъщи, не може да мисли трезво. Иначе по принцип, в ежедневието си, сигурно може.

Цитат
чл. 120 урежда убийство на новородено дете от майка веднага след раждането или малко след него. Наказанието е до 3 години. Основание за това се счита, че след раждането в резултат на претърпяната болка и/или шока майката не може да разсъждава трезво и да взима правилни решения. Трябва да се обърне внимание на факта, че от този специален режим може да се смята майката на детето, но не и бащата,.Ако той убие новороденото той ще носи отговорност най-малко по чл. 116 ал. 3 ,ако не осъществи и други състави

# 287
  • София
Мерси.

Аз никъде не срещнах информация, че бебето е имало наранявания, освен хипотермията.

Съвсем сериозно и съвсем наистина мисля, че това е дете, все още, а не зрял човек и определено изпитвам съчувствие.
И към майката и към бебето.
Май само към бащата нищо не изпитвам.

# 288

Естествено, че не е нормално! Ти къде прочете, че е? Защото аз никъде не видях подобно мнение изказано.

# 289
Не е нужно да пишеш зрял в кавички. Неслучайно се нарича така. Най-малкото, зрелите индивиди биха подходили с малко повече разум и съзнание или поне така се очаква от тях.
Това момиче, за да роди на 15 (в 9-ти клас) е започнало сексуален живот на 14 години. Може би дори още цикълът й не е регулиран. На 14, нито физически, нито психически и емоционално е готова. Има и медицински изследвания свързани с тази тема, потърси щом толкова те интересува.
Пиша го в кавички, защото никой никъде не може да посочи други аргументи, освен "то се очаква 15-годишните да не са узрели, а 25-годишните да са". Болднатото изречение не ми е известно някой някъде медицински да го е доказал. Недоказуемо е най-малкото. Най-елементарен пример - на тази тийнка ще й се паднат поне 10 други, които си дават детето за осиновяване по надлежния административен ред, а не го оставят до/в контейнер за боклук.

# 290
     Не, не смятам, че е нормално. Макар да ми е много по-лесно обвиня родителите, пак в човешкия смисъл. Те все още са отговорни за момичето. Всъщност не знам дали има родители, само за баба чух в новините, но не съм следила детайлно информацията.
    Изхвърлянето на бебето, колкото и обществено и морално укоримо да е, не е непременно престъпление. А тук с лекота момичето беше пратено на съд, бяха предречени връзките, с които ще го "оправят" и леките наказания, които двамата с таткото евентуално ще получат. 

# 291
  • София
В една от новините четох, че според полицията на раждането е имало и възрастен, децата не са били сами. А някъде прочетох (не знам тук ли, или някъде по новините), че майката на момичето (бабата) е казала, че ще заведе бебето в болница и е изчезнала.
Ето, това вече е неизкоментируемо (ама, че дума сътворих), непростимо, не доумявам...

# 292
  • с/у ОколоМръсТното
Как никой не разбра, че ученичката е бременна? Н-и-к-о-й, до мига на раждането на Димитър?

Това е изумително.

# 293
Е 8-9 месеца докато беше бременна само туй ли измислиха-да го сложат в контейнера?Тя го носи 9 месеца ,а го ражда за 5-6 часа/да речем/ и е в страшен шок.От раждането ,че я боли -да.От нерви-не мисля.Тя докато го носи 9 месеца и размишлява не беше ли стресирана,не отвори ли интернет или си помисли ,че може да излезе кукла Барби и да я нареди при другите...Имала е 9 месеца да размишлява ,да се съветва с който и да било,да проучи....дори да беше писала в търсачката дали се оставят бебета до контейнер щеше да разбере ,че -не.И все пак 9 месеца са повече от 5-6 часа раждане...

# 294
На 14, нито физически, нито психически и емоционално е готова. Има и медицински изследвания свързани с тази тема, потърси щом толкова те интересува.
Болднатото изречение не ми е известно някой някъде медицински да го е доказал. Недоказуемо е най-малкото.

Разбира се, че е доказуемо, и разбира се, че е доказано. Ако държиш да цитирам криминологични източници и такива от психология на развитието, с удоволствие, но на ЛС и през уикенда, защото в момента нямам достъп до университетска библиотека онлайн. Ако статия от пресата ти е достатъчна - ето: http://www.theguardian.com/science/2011/dec/13/age-criminal-resp … -brain-scientists. Но е факт - възрастта, след която мозъкът е напълно узрял и развит, е 24 (според последни изследвания, конкретно амигдалата има такава функция и тя се развива до 24 години). Другаде съм чела, че тийнейджърите са емоционално по-нестабилни от децата в предпубертета, заради някакъв конкретен хормон, но трябва да изнамеря статията наново, за да цитирам източник.

А че ССФ е била напълно зряла и нейните деца са много отговорни на 15 спор няма, те са въобще друг биологичен вид.  Crazy

# 295
# 296
След отговорите ви, аз се отказвам да пиша в тази тема! За мен това е грешно и това е най- леката дума. Егати. Изхвърлям си бебето в кофата, да го пресира камиона или да го разнасят кучетата и ме оневиняват, щото съм на 15  Shocked Вие на 15 щяхте ли да изхвърлите бебе в контейнера? Дори не вашето? Което и да е бебе? Очевидно е, че трябва да ида, да се прегледам, щото аз не бих. И на 10 не бих  Peace Отписвам се от темата, защото прие гаден вид (поне за мен).

# 297
Не мога да повярвам, че това се случва в наши дни.

Аз като бореща се за бебе все повече се изумявам  ooooh! ...

Дано има късмет детенцето и скоро да намери своето семейство,
.......... там, където ще бъде желано и ще получи много любов  Two Hearts.

# 298
  • София
След отговорите ви, аз се отказвам да пиша в тази тема! За мен това е грешно и това е най- леката дума. Егати. Изхвърлям си бебето в кофата, да го пресира камиона или да го разнасят кучетата и ме оневиняват, щото съм на 15  Shocked Вие на 15 щяхте ли да изхвърлите бебе в контейнера? Дори не вашето? Което и да е бебе? Очевидно е, че трябва да ида, да се прегледам, щото аз не бих. И на 10 не бих  Peace Отписвам се от темата, защото прие гаден вид (поне за мен).

А ти прочете ли, че е възможно бабата да го е взела и изхвърлила и никой да не знае?
Вае повече се убеждавам в това, тя всъщност как Сийка го каза, още в 1-ва страница на темата

# 299
След отговорите ви, аз се отказвам да пиша в тази тема! За мен това е грешно и това е най- леката дума. Егати. Изхвърлям си бебето в кофата, да го пресира камиона или да го разнасят кучетата и ме оневиняват, щото съм на 15  Shocked Вие на 15 щяхте ли да изхвърлите бебе в контейнера? Дори не вашето? Което и да е бебе? Очевидно е, че трябва да ида, да се прегледам, щото аз не бих. И на 10 не бих  Peace Отписвам се от темата, защото прие гаден вид (поне за мен).
   Ами ако наистина бабата на бебето е изхвърлила бебето без знанието на родителите?  

Последна редакция: чт, 23 окт 2014, 21:26 от Хърмаяни

Общи условия

Активация на акаунт