Не стига, че

• 40 211
  • 1 261
  •   1
Отговори
# 585
Таис, в елитните гимназии винаги се е пиело, пушело и са се друсали повече.
Обяснение има, но сега не му е мястото и времето.
И в другите го правят, но не така масово, не всички и не постоянно....

След 7ми клас ме приеха където исках. Изкарах 1г. и 2-3месеца от 9ти клас....и по собствено желание си взех документите и отидох в обикновена гимназия.
Всички около мен се чудеха "ама как така", ти луда ли си и т.н.
Ами не, не бях луда....не ми харесваше обстановката, атмосферата....и всичкия алкохол и наркотици, които ежедневно и постоянно се внасяха и употребяваха.
Била съм на 15години точно....дали заради възпитание, разбирания и т.н. тези неща и до днес не ме блазнят и не са ми интересни. Не ми бяха интересни и тогава.
Дали е можело да се подхлъзна по тази плоскост....ако бях намерила компания, най-вероятно да.
Когато обаче обкръжаващата те среда не ти допада, разговорите които се водят, поведението и всичко останало....успяваш да останеш настрани.
Правила съм други щуротии, които при лош късмет е можело да завършат зле.

# 586
Не се преобличат при нас за физическо.
Искат ги с клинове или анцуг.

Добре, след един час волейбол не се ли преобличат (и освежават, доколкото е възможно)?
И в гимназията, и в университета за спорт сме се преобличали в общи съблекални и не сме прекарвали остатъка от деня със същите дрехи, затова се учудвам. Случвало се е само ако е първи час в програмата да дойдем директно облечени и да се сменим с неспортните дрехи след това.

За да се освободи дете от физическо за по-дълго си трябва диагноза и бележка, какъв ще е този професионално направен фалшификат, който ще заблуди хора, които от двадесет години преглеьдат такива бележки. Не знам.

Нино Тино, така е, права си. Има разлика между това и темата в СО защо един кой си казвал на майка си "мамо", пък бил на колко години вече. Но явно нещата се приемат или - или, или дума не продумваме, или всичко от чуждия живот е повод за критика и коментар, средно положение няма.  Confused

# 587
А приложение 5 и 6, което искат от личния лекар в началото на учебната година? Там поне мерят и теглят учениците. И на педиатъра ли не му е направило нищо впечатление?

Не ги теглят.
Пишат каквото им кажеш.

Аз качих 12 кг за едно лято като тийн, имам стрии от това по хълбоците. Crazy
Като бременна качих 7 кг и нямам нито една стрия по корема.

# 588
  • София - Рим и обратно
Искаш да кажеш, че, ако детето ти се напие на 15, ще го лишиш от джобни, от образование, от любов?
Най-вероятно със сигурност си го мисли и е убедена как ще постъпи.
То като дойде на главата ти, тогава чак ти се изпаряват всички теории.

# 589
  • София

Е, съжалявам, някои грешки няма как да ги направя. Но това не значи, че не може да са ми познати, че и да ги предотвратя успешно за себе си и за други. Просто не се навирам между шамарите.

Нали  се  сещаш, че  ако  всички се  учехме  теоретично  от грешките  на предците  си, светът  щеше  да  е  едно  идеално  място  и   всички  щяхме  да  прелитаме   наоколо  с ангелски  крилца.
Да, някои  грешки  няма  да  направиш. Но  ще  направиш хиляди  други. И не е  реалистично  да очакваш, че  децата  ти  ще  се  съобразят  с  твоя  опит от  хилядите  твои  грешки...Някои  ще повторят  и  потретят дори,  други  ще  избегнат и  на свой  ред  ще направят   още   много  други, за които  може  и  наум да  не  ти  е  идвало, че може  да направят. Понякога, за  да установиш, че огънят  наистина  пари, бъркаш  в него  с гола ръка.

Аз пък мисля, че светът нямаше да е едно идеално място. Напротив, светът отдавна щеше да е спрял да се развива. Грешките са неделима част от израстването, от движението. И проклет да е всеки, който ми грачи, че в този живот движението трябва да е само напред. От личен опит, както и от този, който съм наблюдавала около мен, знам, че движението е и настрани, и надолу. Понякога дори няма такова, има застой, за известно време.

# 590
Не се преобличат при нас за физическо.
Искат ги с клинове или анцуг.

Добре, след един час волейбол не се ли преобличат (и освежават, доколкото е възможно)?

Не, те имат по 5 мин. междучасие.
За кое по-напред?

# 591
  • София
Ах, Мамасита, Мамасита  Laughing

На една пуберка точно джобните и дрешките никога няма да й ги спра, защото ще търси други начини да си ги осигурява, а никой от начините не е читав.

Кафе  Peace отново. Ние с приятелка веднъж си пийвахме, докато помагахме на майка й да сготви вечеря  Laughing Сто пъти ходихме да проверим пекат ли се наденичките във фурната, щото имаше един коняк там, та надигахме  Laughing С готвене и домакинство ще ги спреш, да бе, да, в една друга вселена.

# 592
Искаш да кажеш, че, ако детето ти се напие на 15, ще го лишиш от джобни, от образование, от любов?

От любов- не, даже напротив, действията ми ще са подбудени само от любов. От джобни- временно. И някои приоритети ще се пренаредят. Но зависи и от обстоятелствата. Но няма да го "нормализирам" и да си кажа- ми те всички са така. И да не се надява на нов айпад или подобни. Или кола на 18.

Проблемът е, че децата не виждат ролеви модели, или не си представят какви хора могат да бъдат. И да седнат да се запитат: човекът, който искам да бъда, ще постъпи ли така в този момент?

Аз например отдавна знаех, че същността ми е такава, че просто не позволява да се отдам на битов алкохолизъм. Все едно бъдещото ми "аз" ме беше посъветвало.

В това търсене на алкохол има нещо, ама не е нормално...

Но когато нямаш такъв модел- е, тогава "откриваш себе си" чрез грешки.

# 593

Нино Тино, така е, права си. Има разлика между това и темата в СО защо един кой си казвал на майка си "мамо", пък бил на колко години вече. Но явно нещата се приемат или - или, или дума не продумваме, или всичко от чуждия живот е повод за критика и коментар, средно положение няма.  Confused

Да, има разлика. Понеже аз не влизам в СО, само предполагам за какво е темата и смятам, че да, това е "завиране на носа" и то доста глупаво. Не ме вълнува дали комшията Пенчо ходи с розови гащи и червило, нито ме вълнува Мара колко пари харчи за деня, нито дали някой си има еди каква си кола и да му правя сметки. Но ме вълнува ако комшията ми е агресивен и стреля по котките в двора си с пушка, вълнува ме защо детенце, с което си играе дъщеря ми използва думи като "шибан" и съответно си завирам носа и намирам начин да споделя с когото трябва. Вълнува ме ако комшийката ми си пребива детето, ако приятелката ми е пребивана от някакъв и т.н. Ще ме развълнува определено ако установя, че в класа на 14 годишната ми дъщеря има бременно момиче. Как и до каква степен, аз си знам. Както и колко деликатно ще се добера до информация.

# 594
  • София
 Joy  Joy

Един 16-17 годишен пубер да седне и да се пита, цитирам, "човекът, който искам да бъда, ще постъпи ли така в този момент?"

Ти верно не си добре. Това дори не е наивност, а downright stupidity.

# 595
  • София - Рим и обратно
Не бе, то няма лошо да се проповядват тия идеи, но не на нас, а на тийна. Не е лошо да му се попромива така мозъка чат пат, колкото и да го напушва смях, докато слуша поредната проповед. Все нещо му остава в акъла. Както писа някой - има после едни лампички дето ти светват, докато посягаш към поредната цигара и чаша "абе май не е много редно да го правя това сега". В даден момент спираш, защото лампичките дразнят.
Така че, и аз го практикувам това - говоря, говоря....знам, че звучи тъпо, скучно, еднообразно (тя ми се смее, че знае точно какво ще й кажа и в кой момент, даже ме изпреварва с репликата Crazy), но знам, че всичките тия реплики тихичко си звучат в главата й в определен момент.

# 596
Въобще не е наивност, а е правено. Но е позабравено. Днес сме демократични, смятаме, че всеки е продукт на средата и опита си. Съответно се смята, че ако няма горчив и дори повреждащ опит, едва ли не от него човек няма да стане.

Забравили сме простичката фраза "не ти прилича". Тоест човек с твоята среда и потенциал просто не прави такива неща.

Не знам в миналото дали са били наивни, но в повечето случаи са се съобразявали. Знаеш си средата, знаеш кое може и кое не може в нея.

То всъщност затова подсъзнателно се чудим защо работещата в МО майка хич не се връзва със ситуацията. Защото усещаме, че има една а приори роля за момичетата от такива семейства и тя изключва ранен секс. И се очаква момичето да е видяло и осъзнало тази роля. И дори да се гордее с нея. Е, само че днес е модерно това, което изглежда добре и е подредено да се смята за задръстено, да се нормализира несъзнателното и хаотично поведение.

Въобще не съм наивна, видяла съм тази тенденция. Но това не значи, че е правилна.

# 597
Не бе, то няма лошо да се проповядват тия идеи, но не на нас, а на тийна. Не е лошо да му се попромива така мозъка чат пат, колкото и да го напушва смях, докато слуша поредната проповед. Все нещо му остава в акъла. Както писа някой - има после едни лампички дето ти светват, докато посягаш към поредната цигара и чаша "абе май не е много редно да го правя това сега". В даден момент спираш, защото лампичките дразнят.
Така че, и аз го практикувам това - говоря, говоря....знам, че звучи тъпо, скучно, еднообразно (тя ми се смее, че знае точно какво ще й кажа и в кой момент, даже ме изпреварва с репликата Crazy), но знам, че всичките тия реплики тихичко си звучат в главата й в определен момент.

Добре де, обясни ми как при мен без говорене просто тия неща не са ми идвали на акъла. Но пък имаше атмосфера. И като че ли ми преподадоха не суха лекция от типа на "тия неща са грешни", а по-скоро усетих, че "не съм човек за тия неща, това е боклук под достойнството ми". Не само е нередно, то е немислимо и непривлекателно.

# 598

Peace Остават думите, някъде там дълбоко.

# 599
Интересно ми е, как тук се лансира идеята, че тийновете едвали не са едни пропаднали хора....на които единствената мисъл е как да се напият, отидат на поредния купон, надрусат и т.н. от сорта.
Сериозно ли?
И за 15г. от както аз съм завършила това е станало толкова масово, че се счита за нормално?
Не че не виждам какви са децата и на по 5-7г., и вероятно ще са още по-лоши тийнове, отколкото днешните...
Ами такова им е възпитанието....до такова ниво е сведено и обществото.
Днес не можеш да си позволиш да направиш забележка на хлапе, което се е изхрачило на пързалката....защото мама орлица, с дългогодишен опит в пиянски изпълнения и т.н. ще скочи...и ще ти бие два шамара. А то след някоя друга година ще я последва.

Общи условия

Активация на акаунт