Не стига, че

• 39 890
  • 1 261
  •   1
Отговори
# 780
Хубава съдба ще има това дете.
И голям мъж. 3800, 53 см. И здрав и жизнеспособен.
И аз на това се надявам и му го пожелавам искрено. А някой може ли да ми обясни защо детето отива в приемно семейство, а чак след 6-тия/11-тия  месец ще се дава за осиновяване?

Хърмаяни го обясни.
В момента детето е неустановен произход от майка и от баща.
Воденето на дела отнема най-малко 3 месеца, а те още не са заведени.

# 781

И Димитър!

# 782
Жалко ще е, ако му сменят името при осиновяването. Все си мисля, че това име - Димитър, ще му носи много късмет в живота.

# 783
Жалко ще е, ако му сменят името при осиновяването. Все си мисля, че това име - Димитър, ще му носи много късмет в живота.

И аз така. Още повече, че не е дадено от майката, а от друг и се роди дни преди утрешния Димитров ден!

# 784
  • София
И аз на това се надявам и му го пожелавам искрено. А някой може ли да ми обясни защо детето отива в приемно семейство, а чак след 6-тия/11-тия  месец ще се дава за осиновяване?

Хърмаяни го обясни.
В момента детето е неустановен произход от майка и от баща.
Воденето на дела отнема най-малко 3 месеца, а те още не са заведени.
Peace Мен ми е интересно откъде изкочиха тези фиксирани точно 6 или точно 11 месеца, та на толкова места като мантра го повтарят. Реших, че са някакви  фиксирани срокове. Или просто са тръгнали от някоя статия/ интервю и се препечатват и повтарят без влагане на никаква мисъл.

# 785
е, със сигурност татенцето на бебето щом от гледане на филмчета в интернет е изродил бебето у дома, е спестил на родителите си издръжка за следване медицина 6 г и после специализация. направо да се връща в училище и да завършва , да слага бялата престилка и да почва домашни израждания. както набира популярност в Бг домашното раждане, ще има доста пациентки.

според мен е редно да му сменят името осиновителите на бебето и дано по-скоро го вземе някоя двойка, която наистина е жадувала за дете, и да му спестят подмятанията тук и там.

# 786
Добре де, а не е ли вариант социалните да поработят с родителите и семействата им и да се търси вариант да си приберат бебето?

В дългосрочен план, това може да е по-добре и за него, и за тях.

# 787
Добре де, а не е ли вариант социалните да поработят с родителите и семействата им и да се търси вариант да си приберат бебето?

Надявам се сега уикенда някоя човечна сестра да го покаже на майката, за да  ... как да го кажа ... да започне формиране на връзката им и нещата да си дойдат на място

# 788
Може и по-лесният вариант - бащата да го припознае и неговото семейство да прибере бебето. Пък по-нататък, ако се обичат младите, да си се вземат...
Ако неговото семейство е наистина толкова читаво, както твърдят журналистите, това е най-добрият вариант.

# 789
След като са застрашили живота му?  newsm78
Овен ако в дъното на нещата не стоят баба и дядо.

# 790

Надявам се сега уикенда някоя човечна сестра да го покаже на майката, за да  ... как да го кажа ... да започне формиране на връзката им и нещата да си дойдат на място

според мен това е доста по-опасно.  става дума за незряло психологически момиче на 15. искало е да се оттърве от позорящата я бременност. изхвърлила е обекта на позор, а някой да и го показва , според мен, ще е в превод - погледни твоето падение в очите....

-----------------------------
пс. така си мисля само аз, де, поставяйки се на мястото на 15 г девойка. разбира се, че е много възможно да греша и тя да се разплаче, да вземе бебето и да приключи драмата. но мисля, че тя е подложена на твърде голям  родителски натиск да бъде заличена историята с бебето от 'досието' и, и живота и и да започне на чисто един вид.

# 791
Ако е била заплашвана от загрижени близки, може след тези дни в болницата да се чувства по-силна и самостоятелна и една таква среща да бъде от голяма важност за това дали имат общо бъдеще с това дете

Както писах и преди, струва ми се, че тази жестокост е планирана от възрастните, а децата така са били сплашени, че са се съгласили именно защото не са видели друг изход
Категорично не вярвам, че едно дете е било толкова смело да се реши само на неасистирано домашно раждане

След като са застрашили живота му?  newsm78
Овен ако в дъното на нещата не стоят баба и дядо.
Именно възрастните са според мен главните изпълнители и режисьори, а децата - техните марионетки
Затова ми се иска социални, медицински и псих. специалисти да се погрижат за това дете и да го уверят, че решението за бебето трябва да бъде негово, да се съгласи да се срещне с бебето си и тогава според резултата да се мисли какво да се прави

# 792
Аз съм за това да се спазят законовите процедури. Ако искат детето, да заведат искове за установяване на произхода, и да си поемат отговорностите както му е реда. Дотогава - гарантирана грижа за мъничето от професионалисти.

За какво показване и т.н. говорите, връщането на детето в семейството (не че формално има такова), по-точно в семействата на бабите, дядовците и незрялите родители, с единствена причина - угризения, срам, и т.н. ще има разрушително въздействие върху всички поотделно, и върху отношенията им. Освен ако не си сменят имената и не се преместят през девет града в десети, защо не и в друга държава...

Как точно си представяте хора, които девет месеца са правили всичко възможно да прикрият един проблем, дори с цената на най-тежко престъпление, изведнъж да плеснат с ръце, да се прегърнат, и да осигурят здравословна и любяща среда за отглеждане на детето? Което, разбира се, никога няма да научи в какъв цирк с елементи на ужас се е превърнало раждането му...  ooooh! Много розови романтични филми гледате. Тези хора за загубени, със стигма. Всичките.

# 793
Чакай първо да се разбере кой е знаел, кой - не, че тогава да съдим.
Защото ако синът ти забремени някое момиче, може спокойно и да не разбереш - нито ще му пише на челото, нито ще му порасне коремът, нито ще се тръшне да ражда в един момент.
Така че неговите родители е възможно да не са знаели.
Виж, за нейните майка и баба... Не знам доколко трябва да са слепи, за да не се усетят.

# 794
Стигмата я поставяш ти и такива като теб
И именно затова старите са ги принудили, според мен

Ако родителите и бебето имат общ. и соц. помощ, могат да се отделят с детето си и никой не може да ги принуди да го оставят
Ако искат и са подкрепени, а не заклеймени
Защото случилото се е именно заради страха от другите

Общи условия

Активация на акаунт