Не стига, че

• 39 844
  • 1 261
  •   1
Отговори
# 795
Стигмата я поставяш ти и такива като теб
И именно затова старите са ги принудили, според мен

Стигмата я поставят моралът и добрите нрави. Хората сме само носители (или не сме) на определен вид ценности.
За мен всички замесени не са достойни за уважение, независимо от подбудите, с които са действали, и не са добра среда за отглеждане на което и да е дете, особено на такова, което преди това са изхвърлили.

Чакай първо да се разбере кой е знаел, кой - не, че тогава да съдим.

Не съдя. Но доколкото съм запозната с бита и нравите в малките градове, вероятността новината да не е обсъждана под сурдинка дори от най-сенилните бабички пред входовете, клони към нула.
Накрая ще излезе обществена тайна, а съучастниците в деянието - много повече от тук цитираните. Който има познати в Казанлък - да поразпита, току виж научил нещо интересно...

# 796
Защото ако синът ти забремени някое момиче, може спокойно и да не разбереш - нито ще му пише на челото, нито ще му порасне коремът, нито ще се тръшне да ражда в един момент.
Така че неговите родители е възможно да не са знаели.
Виж, за нейните майка и баба... Не знам доколко трябва да са слепи, за да не се усетят.

Не мога или не искам да си представя на какво са били подложени децата, ако са ги пресирали и от двете страни.
Ужас.

# 797

И именно затова старите са ги принудили, според мен

wasp, тези, старите, както им казваш, може да се окажат по-млади от нас с теб  Laughing/останала съм с впечатлението, че си около моя набор/.

аз недоумявам дали ако майката на момичето е присъствала на раждането с кой акъл е изложила на такъв риск собственото си дете. то, не, че баба султана не умори така катерина, защото човекът, 'за едната чест живей', но времената все пак са други, все си мисля.

ако аз трябваше да изложа детето си на такъв риск - сигурно щях да предпочета да го/я опозоря, но да и спася живота.

# 798
"Стари" на акъл и морал
Иначе може и да са на по 35, доста под моите 40+

И аз същото казвам
Но в тези еснафски микрообщества винаги е било важно какво мисли комшийката, а не доброто на детето ти
Предполагам, че едно поне пет месеца са подлагали децата на системен тормоз от типа "какви сте буклуци", "какъв срам ни донесохте", " трябва да ни отървете от срама"
Отделно е вече и домашното раждане, което си е било чист хазарт с живота на двама души
И последвалото отнемане и изхвърляне на детето
видно е и как са промили мозъка на детето да не иска бебето си и да твърди, че не е негово
Просто не мога да си представя какви заплахи са използвали за да ги докарат до тук

# 799
  • София
Нали ви писах за съседката ни по вила- ражда преди 30 години в завод Зебра насред смята си здраво, голямо момченце. Едра жена- висока и пълна, никой не я е подозирал, че е бременна. Казва на началник-смяната, че й е лошо и отива да си почине малко, няма я около 40 минути ... И така.

Аз и предния път те питах, ама не отговори: Какво е станало с нея?

# 800

Чакаме, ама нещо не отиват нещата като да се разбере.

# 801
  • Пазете Гор
И в този случай, както и в случая със съмненията за сексуално посегателство в помощно училище, твърде малко медии се посвениха да пльоснат за публично разтерзание имена, професии, училища, адреси, пикантерии от кухни, спални и лекарски кабинети. 

Погрешно тълкувани като съществена част от проблема, тези подробности подменят, изместват, заглушават смисления разговор, но посоляват и оцветяват, нерядко и осмислят битието на жадуващия чужди грешки драг зрител. 

Съществуват сума стандарти, с които имената може да се скрият, уличаващите подробности - пропуснат. Има техники, с които случая може да се ползва за общи изводи и мерки. Има и етика, има и морал. Но последните две са от онези артикули, които е по-добре да изискваме от другите, нежели от себе си.

Трудно ми е да повярвам, че това не е сценка - гледайки как някоя руса главица, изтъпанена с микрофон пред училището на детето-майка  се чуди съвсем, ама съвсем искрено как и защо неориентираното хлапе е постъпило така.

Следващото хлапе  ще постъпи пак така - да знаеш ти, дръжке на микрофона - само дето може би ще се погрижи по-старателно ти лично никак да не разбереш какво се е случило. За да не застанеш и пред неговото училище.

А следващо хлапе ще има, уверявам те, дори и ако съдим само по това, че поне трима души тук искрено попитаха какво пък толкова има да се прави секс на 15.

Последна редакция: сб, 25 окт 2014, 21:09 от Куркума

# 802
В България конфиденциалност по принцип не се спазва, дори от професии, на които би следвало да им е вътрешно присъщо като например лекарите.

# 803

За мен всички замесени не са достойни за уважение, независимо от подбудите, с които са действали, и не са добра среда за отглеждане на което и да е дете, особено на такова, което преди това са изхвърлили.

За мен пък все пак родното семейство е най-добрата среда за отглеждане на едно дете. И съм сигурна, че си имаме служби, на които по идея се плаща, за да подкрепят майката да не изоставя детето - независимо колко е объркана, депресирана или в трудна житейска ситуация.

И не мисля, че са искали да убият детето. Нямаше да го загънат и да го оставят някъде, където ще бъде намерено още сутринта. (Някъде пишеше, че имало и червено конче на ръката - но може да е сантиментална измислица). А таткото се предал още сутринта в полицията - и това някъде четох.

Тия деца били поддържали връзка три години. Т.е. откакто девойката е била на 12. Почвам да не се учудвам, че родителите ѝ не са забелязали бременността. Явно не са от наблюдателните.

# 804

И не мисля, че са искали да убият детето. Нямаше да го загънат и да го оставят някъде, където ще бъде намерено още сутринта. (Някъде пишеше, че имало и червено конче на ръката - но може да е сантиментална измислица). А таткото се предал още сутринта в полицията - и това някъде четох.

Според мен са я излъгали, че ще го оставят пред дом за деца, болница или нещо подобно.

# 805
Според мен са я излъгали, че ще го оставят пред дом за деца, болница или нещо подобно.

Да, всъщност майката едва ли е участвала в оставянето - при положение, че е била с усложнения след раждането.

# 806
Едно е ясно, майката след тежкото раждане не го е занесла сама навън, в контейнер или близо до него.
Какво са ѝ казали и дали изобщо са ѝ казали нещо, никой от нас не знае.

# 807
Аз доколкото разбрах от последната статия, която пуснаха тук бебокът е престоял пред вратата на предполагаемия си дядо по бащина линия, който после вместо да прибере детето и да действа като разумен човек е предпочел да го остави две улици по-нагоре в боклука. Въобще низ от неадекватни реакции на възрастни, които би следвало да са разумни и да мислят с главите си за разлика от направилите белята тийнове. Едната съседка пък видяла чантата, мръднало нещо там, ама първо искала за хляб да отиде и след това да провери. Боже, прибери си вересиите!

# 808
Аз и предния път те питах, ама не отговори: Какво е станало с нея?

Прощавай, не съм видяла. Била е осъдена на три години, от които е излежала година и десет месеца. После всичко по старому. И не е била младо момиче тогава, а жена- омъжена, с големи деца. Сега е баба, дори две от внучетата си ги гледа от новородени.

# 809
Аз доколкото разбрах от последната статия, която пуснаха тук...

На медии и комшийки не вярвай! Преувеличават в пъти!  Wink

Общи условия

Активация на акаунт