Не стига, че

• 39 784
  • 1 261
  •   1
Отговори
# 840
  • София
Мен от малка ме влачеше баща ми по планини и чукари.
Изключително омразно за мен занимание.
Включително и купи една вила, понеже си нямахме село, за да си общуваме отблизо с природата.
Бях оборудвана с всички разновидности на планинарски обувки, якета, клинове и прочие реквизити, изобщо от ранна детска възраст любов ли бе да го опишеш към природата.

Всичко това, обаче продължи точно до пубертета, когато бях в състояние да окажа съответния железен отпор на планинарстването и близкия досег с природата до степен, че около десет години по-късно ми се случи да се наложи да отида до въпросната вила, за да прибера нашите и ако щете вярвайте, не успях да я намеря от раз къде се намира и леко се загубих.

Включително и с днешна дата, всички опити да бъда заведена на някакво подобно мероприятие или при ключови думи "сред природата", аз заравям копита в пръстта, навеждам рогата надолу и няма земна сила, която да ме отведе там.

За протокола ще отбележа, че въпросната вила бе доведена в търговски вид с всички необходими екстри за комфортно, дори бих казала луксозно пребиваване, което, обаче мен не ме трогваше особено много.

# 841
Дали вярваш или не е много важно- с това ще си определиш поведението.

Например ако някой ми се муси или се държи зле, мога да кажа- хормони. Ама аз не съм лаборатория, хормони не меря, нито мозъчни вълни, нито амигдали. Виждам, че някой се държи зле и действията ми са насочени към поведението. А поведение вече знам как да сменям.

А като смениш поведението, изведнъж се наместват много хормони и мозъчни вълни.

Но ако кажеш- ми то е физиология, няма какво да правя...накрая наистина така ще се окаже.

Между другото и "бебешки пубертет" може да няма. Да, има една възраст, в която почват да се държат ужасно, но има начини да не се държат така.

Ази, съчувствам ти- не са ти представили природата по правилния начин. Прекалено рутинно е направено. А трябва да има изненада, драма, тръпка...

# 842
Aх, природата.... много обичахме с тинейджърското ми гадже да ходим из природата... само едно леко одеалце ни беше нужно...  Flutter Whistling

# 843
Ох, Mamacita, добре. Simple Smile

Възможно ли е да не превръщаш и тази тема в поредната проповед Как Да Правим Нещата Перфектно Без Елементарни Усилия В Десет Лесни Стъпки, Които Ще Ви Повтарям, Докато Не Остана Само Аз В Темата?

Просто питам - ако ти липсват предизвикателства...

# 844
  • София - Рим и обратно
Мен пък никой не ме е водил по планини и чукари, даже и село си нямах, ни вила... А пък сега как ми се ходииииии Confused. Ама няма с кого, мъжът ми реагира по подобен на Ази начин при споменаването на ключовите думи Rolling Eyes.

# 845
Aх, природата.... много обичахме с тинейджърското ми гадже да ходим из природата... само едно леко одеалце ни беше нужно...  Flutter Whistling

В "природата" има и по-високи, студени и негостоприемни места. И кой е казал, че ще ходят сами?

Пак питам- не е ли малко странно всички дейности, подпомагане и програмиране да се правят за деца под пет, но над 13 вече едва ли не сме оставени на природните сили?

Не, не перфектно- но би трябвало да има правилна насока, нали?

Защото питахте какво толкова се ровим в живота на хората. Еми ей ги- пълни еснафи, без никаква креативност. Ни закони са им виновни, ни нищо- просто не са могли да си погледнат децата и да им пренасочат поведението. Не казвам, че е лесно, но казвам, че има начин. И че това не е нито издевателство, нито подтисничество, а е нормално усилие. Не е нормално всичко да се остави на природата.

# 846
  • София
Ази  Laughing
И не са те вкарали в колата с качулки и с бой до вилата?? Какви родители, каква  безотговорност!

Но нали обещаваш, че ще помниш? И ако сме живи и здрави, пак ще си сравним бележките.

Нямам представа какво ще помня, но със сигурност, ако се справяш с лекота, ще те поздравя, а няма да ти се кривя насреща Simple Smile Радвам се на всякакви успехи на хората с децата им.

Сега дочетох какво си дописала за това как не интервенираме пуберите и и ако ги храним с един каква си храна ... и ми просветна къде бъркаш генерално -  все още не можеш да осмислиш идеята, че ти пубера не го храниш, не го водиш, не го правиш каквото правиш малките си деца. Пубера е човек, който си излиза сам в света, с някой лев джобни и всичкото време на света да прави каквото му душа иска.
И тогава може само да се надяваш, че това, което си влагала 14-15 години в това дете си е там и че то все още има желание да говори с теб и да те чува какво искаш да му кажеш.

# 847
  • София - Рим и обратно

пубера не го храниш, не го водиш, не го правиш каквото правиш малките си деца. Пубера е човек, който си излиза сам в света, с някой лев джобни и всичкото време на света да прави каквото му душа иска.
И тогава може само да се надяваш, че това, което си влагала 14-15 години в това дете си е там и че то все още има желание да говори с теб и да те чува какво искаш да му кажеш.
Или с торбата на главата и в колата Laughing hahaha

Бърди, айде да пробваме  Laughing

# 848

Пубера е човек, който си излиза сам в света, с някой лев джобни и всичкото време на света да прави каквото му душа иска.

Е тук вече се разминаваме. Кой е казал, че ще му се даде всичкото свободно време, без ограничения? Това си е рецепта за бедствие. Мисля, че на тази възраст все още има място за много голяма намеса. Свободно време ли? То май там се въдят бръмбарите...

И кой ги дава тия джобни и това време? И ако не искам да ги дам?

# 849
и ми просветна къде бъркаш генерално -  все още не можеш да осмислиш идеята, че ти пубера не го храниш, не го водиш, не го правиш каквото правиш малките си деца. Пубера е човек, който си излиза сам в света, с някой лев джобни и всичкото време на света да прави каквото му душа иска.

hahaha

# 850
Дори и да запълните времето на тинейджъра до последна секунда, той/тя пак ще намери пролука за негови/нейни лични дейности и трепети.

Не му давате да си има "гадже" - ок. Записвате го на карате - ок. Само да не се получи задявка с някоя секси каратистка? Или мама ще бди нонстоп?  Rolling Eyes

# 851
Ази  Laughing

Нямам представа какво ще помня, но със сигурност, ако се справяш с лекота, ще те поздравя, а няма да ти се кривя насреща Simple Smile Радвам се на всякакви успехи на хората с децата им.

Сега дочетох какво си дописала за това как не интервенираме пуберите и и ако ги храним с един каква си храна ... и ми просветна къде бъркаш генерално -  все още не можеш да осмислиш идеята, че ти пубера не го храниш, не го водиш, не го правиш каквото правиш малките си деца. Пубера е човек, който си излиза сам в света, с някой лев джобни и всичкото време на света да прави каквото му душа иска.

Бърди +1

# 852
  • София
Мамасито, ти ли се беше отказала да водиш двегодишно на море, защото не можеш да се оправиш с него? Mr. Green

# 853
  • София
Ами освен да не ходиш на работа и да отиваш с него до каратето и обратно, няма как да знаеш с какво му е запълнено времето. да не говорим какъв срам е майка ти да те води някъде на 14.
Не познавам пубер, който поне веднъж-дваж да не е излъгал, че е на занятието, на което грижовната родителка го е записала, а реално да се е мотал някъде. И себе си включвам в това число, а бях най-кротка на света.

А за джобните - ти ако искаш давай. Ако не даваш, ще се търсят други начини за придобиването им. Не те съветвам да го тестваш де.

# 854
  • София - Рим и обратно
Дори и да запълните времето на тинейджъра до последна секунда, той/тя пак ще намери пролука за негови/нейни лични дейности и трепети.

Не му давате да си има "гадже" - ок. Записвате го на карате - ок. Само да не се получи задявка с някоя секси каратистка? Или мама ще бди нонстоп?  Rolling Eyes
Най-лошото е, че като нищо не му даваш, накрая ще си изживява всичките пуберски забавления на достолепна възраст, а това не е много добра идея.

Мамасита, историята познава много грозни случаи при лишаване от джобни в тая възраст. Хеле пък за момиче. Не те съветвам.

Бърди  Peace

Общи условия

Активация на акаунт