Не стига, че

• 39 946
  • 1 261
  •   1
Отговори
# 1 155
  • София
Оф, много гадна история с тая чалга... Аз се надявам, като стигнем до тоя етап на самостоятелно формиране на музикален вкус, да е отмряла и в историята вече чалгата, ама по-скоро едва ли... Освен да почна отсега да представям тезата, че е музика за тъпаци.
И аз харесвам още музиката от тийн годините си. Тогава имаше и "сръбско", ама не го прослушахме.

# 1 156
  Много са прилепчиви  простотиите... Моето два месеца пя "Градина, Смокиня, направих се на свИня..."

# 1 157
# 1 158
Ох, и моята е слушала от бебе Кюър и Флойд, ама сега я гледам, че тайно послушва разни чалгийки, защото някоя приятелка я слушала еди-коя си песен... Sick. Ами какво да я правя, и за това да я затряскам с чехъла, не бива, нали мамасита? Laughing подозрение, да видим.
Чуя ли чалга просто инстинктивно посягам към чехъла. Това е нещото, което няма да простя.
Ще се откажа с държавен вестник от поколението си и ще ида да живея в манастир!

По-добре: прати поколението в манастир да поживее малко.

# 1 159
  Пази боже! Ами Криско...
     Минава и заминава, също като 100 килограма, чалгата, която слушат всички и други имаше, но съм зле с имената. Наричаше ме задръстена, като заговоря за рок, подтекста беше "дъртачка". За друго и дума не отварях, залагах на старата му любов Линкин парк. Млъкнах и за няколко месеца ги преболедува. За него - лек грип, за мен поне пневмония, ама нейсе оправих се.  Mr. Green

# 1 160
Моят от бебе е с касетофон в стаята, слушаше детски приказки, после музика от радиото,  в един момент го хванах, че си тананика както Сигнал, така и Слави, просто българските песни бяха единствените, на които разбираше текста. Беше още в ДГ, спешно, ама много спешно му записахме българска музика, която за нас е приемлива, купихме йоника, а малко по-натами го прослушаха и записахме на пиано.  За култура, ако не за друго.С израстването мина през всякакви стилове, някои отвратителни, според мен, но чалга не вкуси, не понася.  

# 1 161

Хубави са.
 Тази с Пипи Дългото чорапче ми напомни Лисбет Саландер, нали тя всъщност е Пипи.

# 1 162
Не е до слушане на музика още от корема на мама...друго е.

Важно е още от дете да се научи, че да се водиш по другите е глупотевина и е недопустимо. Колкото и да боли, това е важен урок. Така се създава правилния ориентир и истинската независимост.

Затова казах, че наистина най-смелата и нестандартна постъпка за един тийн е да НЕ Е като останалите.

# 1 163
  • София - Рим и обратно
Олеее, и моята смята, че рокът е за старци, а чалга слушат "всички", тя разбира се "само от време на време" Confused Rolling Eyes.
К'ъв манастир бе мамасита? Нали и на училище трябва да ходи. Или да я изключат?

П.П. Цецо, подигравай се ти, ще те видим и тебе, как ще ти е лошичко след някоя и друга година Mr. Green. Ще ти приготвя аспиринчето, като полетиш и ти с чехъла Laughing

Последна редакция: ср, 29 окт 2014, 15:57 от 'Кафе с мед'

# 1 164
Не е до слушане на музика още от корема на мама...друго е.

Важно е още от дете да се научи, че да се водиш по другите е глупотевина и е недопустимо. Колкото и да боли, това е важен урок. Така се създава правилния ориентир и истинската независимост.

Затова казах, че наистина най-смелата и нестандартна постъпка за един тийн е да НЕ Е като останалите.

Зависи от дозата, понякога и с това се прекалява, човек може да се превърне в контра на всички и на всичко, само за да не е като другите.

# 1 165
Просто от малка са ме учили, че не може автоматично да се прави това, което "правят всички деца, искам и аз". След няколко забрани свикваш, че може да си измислиш сам какво да правиш и всъщност е по-интересно.

Даже го приемах за леко срамно да правя това, което правят всички. Може би цената е, че съм станала ексцентрик, но и това си има предимства. Не се втурвам в конформистки галоп за глупости и това ми спестява доста неща.

А да не си като другите е полезно. Има проучвания, според които ексцентриците имат по-добра морална преценка. Да си различен гради психически мускули, каквито повечето хора нямат. Да отстояваш позицията си е полезно за душата. Дори ако си нехаресван.

Добър урок и за тийнове, и за големи.

# 1 166
  • Куциндрел
П.П. Цецо, подигравай се ти, ще те видим и тебе, как ще ти е лошичко след някоя и друга година Mr. Green. Ще ти приготвя аспиринчето, като полетиш и ти с чехъла Laughing
А, имам поне 10-на години. Mr. Green
До тогава ще трупам опит четейки ви.
Моите теории за възпитание на тинейджър и възпиране на глупостите му няма да ги изказвам на глас/форум. Ще взема да урочасам работата иначе.
Кафе, у нашето семейство имаме традиция да е ботуш, не чехъл. bowuu

Мамасито, ти ще денсиш ли като боса самодива с щерка си на лагера за червени девици?

# 1 167
На Мамасита ѝ пожелавам тийн като моя - отличник, разбран, кротък и всички
други суперлативи, НО категорично отказващ да чете книги!
Това ме потрисаше преди години, но вече свикнах и се предадох.
Като си спомня аз що книги съм прочела на неговите години, а и преди това, и след това...
Това е тъжно, имаме толкова богата библиотека,
и ако и останалите две, които са още малки, откажат да четат, ще я запаля!

# 1 168
Просто от малка са ме учили, че не може автоматично да се прави това, което "правят всички деца, искам и аз". След няколко забрани свикваш, че може да си измислиш сам какво да правиш и всъщност е по-интересно.

Даже го приемах за леко срамно да правя това, което правят всички. Може би цената е, че съм станала ексцентрик, но и това си има предимства. Не се втурвам в конформистки галоп за глупости и това ми спестява доста неща.

А да не си като другите е полезно. Има проучвания, според които ексцентриците имат по-добра морална преценка. Да си различен гради психически мускули, каквито повечето хора нямат. Да отстояваш позицията си е полезно за душата. Дори ако си нехаресван.

Добър урок и за тийнове, и за големи.

Човек може да бъде индивидуалист и без да е опак. Аз лично ги различавам.

# 1 169
  • София
Аз в това отношение съм пощадена, сина го играе баш алтернативен и различен и гледа с едно такова академично презрение на Криско и чалгата и слуша баш стари рокаджийски неща.
Прилича на мен като пубер, доста. Само дето аз бях срамежлива, а той отива на анивенчър и се сприятелява с 300 човека ей така, заради идеята.

Общи условия

Активация на акаунт