Домакини 44 / Настинки и болежки ще преборим с вино и коняк

• 39 545
  • 724
  •   1
Отговори
# 135
Тите, внимавай, не се преуморявай  Hug
Контес, много готино това с етикетите, браво на тм  Wink
Вале, пробвах го твоя сладкиш с бишкотите - много ни хареса на всички, супер е!
Ма ко, как ти е ръката? Как е шефа?
Люска, как е Петьо след вчерашната игра на снега?
Аз си изгубих халката днес  ooooh! Докато се вихря из кухнята (правих пърленки) я свалих и повече не я видях. Само си спомням че я оставих някъде уж на видно място и толкова.... Добре поне, че е вкъщи. Утре на светло ще я търся по - обстойно, дано да я открия  ooooh!

# 136
  • при късмета
Тук съм прекрасни  Hug
Имахме гости вчера, докато се оправя и ми се доспа. Днес не сме ходили никъде, пълен мързел.
Седя си на линия и във фейса и тук, но сутрин като отворя да прочета, после ми превземат устройството и така си седи цял ден, на всеки всичките прозорци и понякога никой пред компа  hahaha
Честит имен ден на именниците! Да са здрави и щастливи!
Мони, честит ти рожденик! Още много празници да посрещнете заедно
Вио, добре, че е вкъщи.
Аз не свалям нищо, нито пръстени нито обици. Само и единствено за морето свалям синждира и пръстените, нищо, че са ми доста стегнати. В морето лесно се губи. иначе са на мен, без значение какво правя. Един от пръстените не съм го сваляла (само за море) от 17 години.
Контеса, че при вас пролет направо  Laughing
Славче и на теб ти е дошла музата, само се смея с теб  Hug
Валето, пак се е вихрила.
Ние и гостите вчера ометохме тортата с теч. шоколад и сметана. Тя винаги става, без значение, дали блатове или рула ще използваш. И е единствената която шефа яде. Иначе даже на рождени дни отказва, интересни са му само картинките.
Джейми, оправи ли се положението при вас?
Хортензия, добре, че сте без щети
Люска, няма да се разболее Петьо. Добре сте поиграли, браво за фигурите, много са хубави
Тити, почивай, сега ти е паднало
Смърфи, приятно изкарване
Калинка, явно добре изкарвате с мама
Марче и аз позаписах рецепти
Ръката е доста по-добре, ама ще й дам почивка и утре. Майка ще ходи да чисти, а ако остане нещо ще довършим вдругиден, че утре имам друга работа
А такъв ПМС ме тресе, че мъжо рано-рано си легна с детето, че беше на път да бъде изяден с парцалките.
Гушки и цунки на всички неспоменати.
Аз сутритна станах почти на обяд по новото време, ама сега ми се доспива по старото  Laughing
Много ми е сънлива и изморено, заради мрачното време
 Hug

# 137
Вио да не си го сложила в някоя пърленка изненада. Simple Smile
Дано я намериш халката.
Хубаво се наспах аз.Сега кукурдясях в 3 .Дано заспя ,че утре имам да се оправям с 2 бяса   Joy
Контеса като каза звуци и аз имам да купувам една такава книжка и да се занимавам с Емо ваканцията.
Вторник ще ходим на видеозона уж .Ако не ми мине котка път с времето после мисля да отскоча и да взема книжката.

# 138
  • Fort Worth, TX
Добро утро!Кафе?

Тъкмо си допивам моето и се чудя каква да я творя днес. GrinningПоне спря да вали и ще може да направим една обиколка из квартала със Сашо.

# 139
  • София
Добро утро и от мен!

Креми, благодаря за кафенцето!

Аз отивам да заведа Петьо, после на пазар. Днес ще готвя борш, ммммм, имам от вчера картофки с кашкавал, лук и мляко... - много е вкусно и наденичките останали от вчера мъничко...

После ще чистя днес и ще се заема със себе си... Подстригване, маникюр и др...

След обяд ще пера и ще гладя, ще прегледам гардеробите на природонаселението(моите неща са оправени вече)...

# 140
Здравейте  Grinning

Ние всички сме болни и сме си у дома. Само ММ все още е наред и е на работа.

Почивните дни се изнизаха неусетно. Както винаги. В събота бяхме на освещаване на един апартамент и оставихме децата да спят при баба си и дядо си. В неделя си поспах до 9 часа. Това не ми се беше случвало от половин година. Откакто взехме Катето. Тя става доста рано и аз нямам избор. Но пък и аз по принцип съм си раннобудна. В неделя бяхме на кафе в Естерхази бар с едни приятели. Уж за малко, уж само да поздравим именника и да му поднесем подаръка, а го откарахме до късния следобяд. Но пък беше приятно. Правихме планове къде да бъдем на Нова година, къде да изкараме зимната ваканция... Приятно беше, разпуснахме  Simple Smile

Контеска, браво на детето. За мен езиците са едно невероятно богатство. Аз знам три, като единия го опреснявам в момента, а сега започнах да изучавам и нов. Но пък аз ги уча с лекота и може би затова толкова и обичам да се занимавам с езици  Simple Smile

И във връзка с изучаването на езици да попитам: някой от вас учи ли децата си на чужд език вкъщи и в случай, че го прави, как точно провежда уроците. Струва ми се, че английският в училище съвсем не е достатъчен за двете по-големи деца, а най-малкото пък ще го насочвам към друг език, който владея перфектно, но не съм преподавател и не знам как да подходя. Баща ми, който пък е преподавател, ме посъветва да говоря на Катерина само и единствено на езика, на който искам да я науча, но аз се притеснявам дали няма да започне да ги бърка с българския, тъй като е малка. Може би насоки ще могат да ми дадат и живеещите в чужбина или пък Лус. Люска, ти говориш ли на руски на детето?

И друг въпрос имам - някой има ли представа от каква възраст е подходящо детето да посещава музикален педагог или нещо подобно. Оказа се, че Катето има много добре развит слух и изкарва страхотни тонове. И аз не знам как да го обясня. Всичко започна с песента "Зайченцето бяло". Научи се да я пее още, когато я взехме и ми направи много голямо впечатление, че на годинка и четири месеца детето пее абсолютно вярно. Помислих си, че е някаква случайност, но репертоарът й вече обхваща няколко песни, като досега не съм чула фалшива нотка в гласа й. Освен това, слушайки радио Фреш или Рок, тя започва да припява с изпълнителите. Не изговаря думите правилно, разбира се, но мелодията е същата като в песните. И сега, след като вече и наши познати ми обърнаха внимание на гласа и точното подражание на мелодиите, взех да се замислям по въпроса. Аз не държа детето да ставе певица някой ден. Нямам такива амбиции. Но ако има някаква дарба, дори и малка, не бих я лишила от възможността да я развива. А и имайки предвид произхода на биологичния й баща, не е изключено да има данни за пеене. Ще се радвам, ако някой има информация или детето на някой от вас посещава музикален педагог, да сподели.

Лус, не знам дали си разболяла Петьо, но със сигурност си направила деня му страхотен. Децата обичат зимата и снега и за тях е голяма радост всяко въргаляне и игра с него  Simple Smile

Вио, появи ли се халката? ММ си губи неговата два пъти и после я намира. Първия път при блока, на тъмно. Открихме я чак след два дена. Никой не я беше взел. Втория път я изгуби в един дълбок вир. Не знам как успя да я види. В един момент слънцето огря вира и тя блесна между камъчетата. Писано му е на човека да си я носи на пръста  Laughing

Говорите си за меденки, сладкиши, Тирамисута... Аз пък си имам един течен шоколад и усещам как следобяд, докато работя на лаптопа, ще си го отворя и ще му се отдам напълно  Laughing

Охх, чакат ме 180 страници превод, а после и още 200 страници, а децата са си у нас и така предпочитам да се занимавам с тях, да поиграем на нещо, да четем приказки... а сега, като седна на лаптопа, ще откарам в същата позиция чак до довечера. Но няма начин, няма кой да свърши моята работа. Ще намина пак със следващото кафенце или с чая. Много гушки на всички  Embarassed Embarassed Embarassed

# 141
Добро утро! Не вали. newsm44

# 142
Поли, моята голямата се занимава с пеене, но започна на четири години. Преди това казваха, че е малка. Най-добре е да се срещнеш с педагог, той ще те насочи. Ще я прослуша, ще ти отговори на въпросите. И аз нямам амбиции детето да стане певица. Но заниманието с музика има много позитиви. Усвоява правилна стойка, дишане, научи се да слуша внимателно и да ЧУВА какво й се говори, научава се на самодисциплина, преодолява стеснението. Бях толкова приятно изненадана, когато за пръв път излезе на сцена и беше спокойна и щастлива. Не оставяй нещата на самотек, ако пеенето й носи радост, това е моят съвет.

# 143
Добро утро момичета   bouquet
Ние си изкарваме прекрасно  Joy Крака на мама се оправи - от дългото пътуване е било. В петък водихме детето на училище и го прибирахме - вървяхме с по поливин час по-дълго в посока, че мама не върви бързо  Joy а си разглеждаме и той деня мина в разходки  Joy Събота и неделя пък я поразходихме по стадионите  Joy Очарована е от времето - силен вятър, облаци, дъжд, слънце  hahaha но още докато пристигна я облякохме по англ. тертип и нити големите разстояния за вървене, нито шантавото време я притесни  hahaha Понеже тя е много бяла, руса, с огромни сини очи изобщо не се различава от тукашните бабугери и хората започват без притеснение да й говорят  Joy От днес започва ваканцията и за нас  Joy Вече нямаме ангажименти с детето и ще се отдадем на забавления.
Честити празници на всички на патерици   bouquet Heart Eyes
Поли когато ние дойдохме тук сина ми беше на 8г., след завършен втори клас в бг - отговорно казвам, че начина по който учат чужд език в бг е пълна глупост!!! Учат думи, без глаголи...не е интересно, не могат да четат приказки...Тук тръгна без никаква езикова подготовка и учителите се справиха. В неговия клас той е единствен с различен от английски майчин език, но е много общителен. В началото се занимаваше за домашно ето от този сайт, който и преди време постнах - разгледай упражненията - те са със изговор и интересни картинки - постепенно децата натрупват набор от думи, който им помага да четат с разбиране кратки истории и им става интересно. http://www.starfall.com/ В момента учи френски в училище - пак по тази система. Можеш да говориш на децата у дома на чуждия език, но трябва и на трите, за да може да си правят диалози, иначе ще изгубят интерес. Ние у дома говорим винаги единственно на бг и въпреки всичко, малкия започна да обърква словореда..., вече има думи, които знае какво означават, но не знае бг думата...Трудно се поддържат езиците на ниво.
Вале този сладкиш ми е любим   bouquet Правила съм го и само с лимон и кафява захар   bouquet За днес спретнахме френската селска торта  hahaha

# 144
Добро утро.
Поли, аз понеже работя в тази сфера (не съм преподавател, но работим с деца и ръководители, та имам поглед върху нещата) да си кажа - изчакайте я да се научи да чете и тогава я пускайте на уроци по музика/ пеене. Иначе нека си се занимава сега вкъщи, да си пее, когато тръгне на градина сигурно също ще ви предложат да посещава тамошните уроци, ако има такива. Насърчавайте я, но за по - сериозни занимания изчакайте малко. Това го знам от една от най - успелите музикални педагожки в нашия град - нейно дете спечели "Големите надежди", нейна ученичка сега е  в Х Фактор, изобщо доказан и уважаван учител е. Та нейните препоръки винаги са били такива - децата трябва поне да могат да четат, и после да започнат със сериозната музика  Peace
За езиците и аз съм като теб - знам 3, уча с лекота и удоволствие и много ги обичам! До преподаване не съм стигнала и няма да стигна, защото не ми се занимава, но с кеф бих научила някой друг нов език ей така, за спорта  Party Ти на гръцки ли искаш да научиш Катето? Аз мисля, че трябва паралелно да и говорите на двата езика - примерно български и чужд, за да вървят заедно, иначе може би ще се получи изоставане от българския  newsm78 Освен ако не правите планове да живеете в друга държава де, тогава може би трябва да се наблегне на чуждия език...
Ма ко, радвам се, че си по- добре  Hug
Моята халка я няма, продължвам да търся.Ще излезе все някой ден, поне съм сигурна, че е вкъщи и няма да ми я вземе никой  ooooh!
Аз си набелязах някои нещица в новата брошура на КАуфланд и мисля да щурмувам след малко. Особено ми хареса една палатка за игра за 18 лв. и ще зарадваме Ванко предколедно. Мм се муси малко, че нямало място, ама аз няма да се дам!
Айде до после, гуш и цун по муцун на всички  Hug Hug Hug

# 145
Здравейте! Бързам да ви се похваля, че съм вече приета и записана студентка. Да видим сега как ще нося няколко дини под мишницата. Снощи късно разбрах, че съм приета и организирах отряда за бързо реагиране . Майка остана вкъщи да гледа Гого, а ние с татко набързичко отидохме до Стара Загора и се записах.
Вио, и аз харесах тази палатка и може да прескочим да я видим и вземем.

# 146
Привет!
Вале,този сладкиш...
Лус,и аз не вярвам Петьо да се разболее.
Вио,ходих до Кауфланд,ама нещо я забравих палатката да я видя.Иначе пак напълнихме количката и ММ ще се ококори като види сметката  hahaha
Калинче,браво на мама за бързото свикване и много добре,че с кракът не е нещо сериозно.
Стади,честито студентстване.Ще се справиш!
Поли,бързичко да се възстановявате.
При нас-детето от посреднощ е със субфебрилна Т,Ходихме на личната,даде направление за  педиатър.Жената я слуша,но нищо не каза точно.Изписа нов АБ,щото другия вече 7 дни го пи,а полза никаква.Каза да я следя и ако има нещо да й звънна.Ако не в сряда пак сме на преглед.Тъпото е,че юни месец пак така се развиваха нещата и накрая се озовахме в болницата с пневмония.И сега така ме е страх,че не е истина.След прегледа минахме през кауфланд-а,че бе кисела и така се поококори.Като се прибрахме обаче Т бе вече 38,3.Дадох Нурофен и легна да спи.Като стане ще я видя как е.Стискайте палци да се повлияе от новото лекарство и да не стигаме до болницата.

Хайде,много здраве на всички,че то е най-важното.

# 147
Привет, мривет! Как сте - Мони, Поли, Бонбонче - да оздравявате вие и децата! Калинка се обади най-после, хууубаво да си изкарате с мама и детето, да се наприказвате, находите и т.н. Стади, честито! Луска, браво за разкрасителните процедури, ама защо след това ще има пране, гладене...не мой така - една маНдама не трябва тъй да се излага с подобни домакински прози Grinning
Поли, аз уж съм преподавател, че и езиков, но ми е трудно да съветвам - всеки различно усвоява. За мен домашните занимания са помощно средство, най-добре се учи в група. Но пък интернет дава толкова алтернативи, Калинка те е насочила - опитай. За музиката - твърдо се консултирай, талантът не бива да се пропилява. Успешни покупки на пазаруващите и после да се похвалите. То и аз може да отскоча до Лидъл да видя новото зареждане, нали ми е сега на две крачки. Има някакви домашни комплекти като анцузи, мекички са май и топлички, та ще ида да ги проверя.

# 148
  • София
Бонболинка, дано бързо се оправи детето!
Поли, аз Мария я записах на езикови курсове във втори клас. В интерес на истината съм страшно доволна и от училищната им преподавателка, далеч не ги учи само на думички, напротив. Но на курса са по-малко деца, преподавателката им е чудесна, някакси играейки научават. Много е раздвижено всичко в обучението.
Я да ви покажа как намерих дрехите днес на госпожицата като се прибрах, а тя тъкмо беше излязла за училище:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10203753567457120&se … ype=1&theater

# 149
Здравейте и от мен!
Бонболина да оздравява госпожицата!
Мойте двама юмака са на път да ме побъркат.Изпратих ги в детската да играят и докато измия чинийте от закуската.Те хванали едни гири и ги изпуснали върху краката си .Добре,че бързо им мина.Сега са под строг контрол. Joy

Общи условия

Активация на акаунт