Домакини 44 / Настинки и болежки ще преборим с вино и коняк

• 39 322
  • 724
  •   1
Отговори
# 90
Креми, много ти е добре с новата коса  Wink
Ели, не каза как се казва кучо?
Мушкат, браво на вас!
Ох хубаво е това време, ама много се яде  ooooh! Стоенето вкъщи само ме кара да притичвам час по час до хладилника....Ще се налагат ограничения, иначе няма да стане!  Animal Pig

# 91
Майк се казва кученцето-голяма дилема докато го кръстим-на мен не ми харесва много това име, но стигнахме и до теглене на чоп, че всеки в семейството беше избрал различно име! Mr. Green
Като изключа белите, които прави ми е много хубаво с това кученце-едно игриво, радва ми се, посреща ме като се прибера от работа, не е като котката! Ние всички вкъщи много обичаме животните-децата и те са много щастливи.
Ето го и него:
Скрит текст:
И много спи, с часове, но буден ли е е голяма фурия!
Скрит текст:

# 92
  • Бургас
Голям сладур,Ели! Heart Eyes
Обожавам такова време,въпреки че в Бургас имасамо дъжд.Обичам студа!
Не мога с малката да излизам,но като я оставя на таткото,ще се помотая навън.
Довечера ММ иска гости,а пък аз хич!Нямам миялна и мия всичко сама,само гости липсват.не викам още майстор,защото има едно ъгълче неизмит прозорец с паяжина и ме е срам пред човека.Обаче миенето на това кьоше е цяла каскада.ММ да си спести пари за отваряем прозорец,така го поръча,че цялата вися навън.Наддява се човека да се затрия,но не се давам! hahaha
Сега ми стискайте палци!Ако чуете за една луда,която в дъжда мие прозорци,аз съм! Grinning
Вие ще знаете причината!
Чао за сега!

# 93
  • София
Добър ден, прекрасни!  Hug
Хубав сняг вали и е натрупал в/у цялата тераса, това му е лошото,  че трябва да ходя и да я чистя, защото иначе замръзва и става поледица жестока.
Славунке, ти ще ме умориш от смях, заради една паяжинка няма да дойде майстора, стига , бе... Joy Той ще гледа теб, а не паяците... Simple Smile

Ели, хубавко е кученцето, добра душица, но не е за мен тази работа, но ти си го гледай спокойно. Щом можеш да търпиш животинки в къщата си, нямаш проблеми и не за друго, работата е много около тях.  Peace

Мушкатова, това с колата е много неприятно, ама колко дъжд е паднал при вас??

Сега ще ударя едно кафе защото вече съм приключила с всичко. Готвих онази Попска яхния и се усмърдях  достатъчно, метнах и едни макарони на фурна със сметана и стафиди и сега едно кафе ще ударя за разкош.  Simple Smile Никой не е обядвал, защото ММ беше на кафе, както е задължително събота и в неделя и естествено това продължава и в някакви обеди и само на вечеря ще се видим.  Много съм доволна от това решаване на съботно-неделни обеди.  Обичам да съм сама.
Молим да уважите поканата .... Heart Eyes

# 94
  • Fort Worth, TX
О, Марчи.Аз съм се заровила из рецептите за коледни сладки. Mr. Green
Тази година ще заложа пак на същото Mr. Green
Линцери, медени и кокосови бисквити с шоколад.

# 95
  • София
Креми, много ги обичам и то най-вече със сладко, а пък са красиви.....но нямам търпение и затова и не ги правя. Ти ще почерпиш.  Simple Smile

# 96
И аз си пия кафенце, ама при мен е първото за деня. Ха, добро утро!
Какъв е този сняг и дъжд, брррр! Мразя това време. Спомням си като малка колко мразех да ми слагат чаропогащник под панталоните, уффф.

Креми, готина прическа! Много искам и аз прическа, която да не изисква грижа и внимание. Ама, не става. Моята оригинална е къдрава и съм била с къса коса. Е, приличах на мириносова овца.

Марче, как ми се хапва яхния с малки лукчета... ама тук няма лукчета. Ако не те мързи, ще ми драснеш ли рецепта за постен гювеч в гювеч? Или за постен боб в гювеч?

Славче - голяма си скица! Как ще чистиш прозорци в това време? А и голям праз, че са мръсни. От самолет нали не се вижда?

Ели, страхотен сладур е Майк! Колко голям се очаква да порастне?

Хортензия - сега говорим със свекърите, ама викат, че при тях в Пловдив не валяло много. Ти там ли си?

Лус, поиграхте ли на снега?

Вио - заваля ли сняг при вас? То поне да натрупа, че да си поиграе Ванко.

Ма ко, ръката добре ли е?

Дамчо, Плами, Поли, Тити, Стади, Писенце, Джейми, Деси, Бомболинка, Валенце (дано не забравям някой  Embarassed) -  Heart Eyes

Днес ще излизаме, че много задачки се натрупаха, но първо да ви почерпя с нещо сладко, типично колумбийско, което го продават на всеки ъгъл на улицата - вафлени кори с какъвто пълнеж си пожелаеш. Наричат се облеас (obleas). Това беше първото колумбийско нещо, което опитахме, когато пристигнахме тук  Close

Последна редакция: сб, 25 окт 2014, 17:42 от Смърфиетка

# 97
Здравейте от бедстващата част на Бургас .
Хортензия Мушкатова
Славе къде ще миеш в това време , ужас !
Ели голям сладур е този дребчо Simple Smile
Марче   Hug дребното мрънка пак от твоите соленки да правя.Ама баща му е преполовил маслото сутринта с палачинките и ще му се размине тази седмица , другата ще има.
Креми и аз ги харесвам линцеровите сладки и помня как една доза преди година не стигна до слепване , а да не говорим да отлежи .
Смърфи много примамливо изглеждат  Party
От сутринта вече не знам колко пъти сядам и все изниква нещо и да пиша няма време.Приготвям на големия багаж за екскурзия , аз един път ще събера кураж да го пусна и то какво време настана  ooooh!
Днес сефтосах гумените ботуши , ходихме с детето да му купя на него, е на места не повярвах в какви дълбоки места стъпвах, ако бях с друго обута щях да съм с мокри крака.
Направихме 2 диктовки,поиграха децата и легнах да приспивам малкия и съм поспала 3 часа.Ставам и какво да прочета обявили бедствено положение , от квартала няма друг изход освен наводнения, всъщност има ама и там има наводнение , абе никъде няма да ходим в това време.Нека до понеделник се извали и да ходят спокойно децата .

# 98
  • Fort Worth, TX
Аз от всички сладки правя двойни дози.Линцерите ни бяха фаворит миналата година.
Смърфче, тея вали изглеждат апетитно.

# 99
И аз съм на следобедно кафе-голямо скучаене днес му ударих. Както щях да се приготвям за гости, мм отишъл към Созопол с приятели и сега не може да се прибере-затворили пътя. Не е спряло да вали тук, чета наистина положението е лошо, как може един дъжд така да ни "отцепи от света"- да не може да се придвижиш на 30км оттук #Cussing out Дано само тока не спре, че сме на климатици-аз не мога да се справя с камината, а уж днес това щеше да прави мм-уф как ме ядоса само... Хем пък си викам, че сама днес голямо спокойствие, метнах само мусака за младежите и даже и успях следобяд да подремна!
Смърфи, хучето е джак-ръсел териер-не става голямо, но тази порода са мноого палави. Имат страхотна енергия и ако не я изразходват вкъщи полудяват и правят големи бели. Надявам се покрай кучето да подновя дългите разходки и бягане та да поотслабна, че откак съм се прибрала в Бургас качих 3кила Mr. Green
Креми, много рано се готвиш за Коледа, много далеч ми се виждат на мен тези празници, а как ги чакам вече да си почина... Уморително ми е на работа, това ранно ставане, искам вече почивка Mr. Green
Марче, сподели какви са тези макарони на фурна, аз ги обичам, но ги правя само с мляко и яйца.

# 100
  • Бургас
Иху!Размина ми се гоститУ. Laughing

ММ хукна към Южното черноморие сутринта и сега седи задръстен от наводнението в Созопол.Една спокойна вечер без миене и готвене се очертава!

Марче,измих ги стъклата,а дъждът изми мен! Joy
Сега майстора да заповяда!Мен,душицо,вече никой не ме гледа. Heart Eyes
Попската яхния да питам с малки лукчета ли се прави?Има ли месо вътре?Ще ми се да метна утре нещо по-различно.

Смърфи,сега ме изкушаваш с Фафли! Crossing Arms
Не мога да вляза в зимните дрехи.

Креми,трепач ти е прическата!

Отивам да мия чинии!До после!

# 101
Ох, падна малко сняг и студ и вече на коледна вълна минахме. И аз правя сладки - задължително меденките на Джема, овесени и едни дето се казват щоколадови трюфели и са страхотни. При мен готиното е, че ги правим заедно с детето - вече е на 20 ама пак се включва, а и той си е готвач от класа. Та освен, че са вкусни създават атмосфера. Смърфи, тези вафлени кори сигурно са страхотни - чехите също имат такива традиционни, казват се оплатки.
Скрит текст:
не знам дали съм ви казвала, но съм завършила славянска филология и съм чешки възпитаник, в Прага живях 2 семестъра - страхотен град!
Марче, снимката дето си я сложила е от едно варненско кафене - любимото ми, държи го една мацка, която прави страхотни сладкиши, а и кафето е супер. Препоръчвам на всеки, който отиде до Варна. Славче, и майка ми днес се възползвала от дъжда да мие такива неотваряеми прозорци - не си сама в лудостите Grinning Мушкат е герой -ама дано да няма сериозни наводнения.
Тази вечер съм си приготвила някакъв италиански лек музикален филм, бил с приятна диско музика, та да видим как ще го понесе рокаджийската ми душа. Марче,
Скрит текст:
приключих The Knick - много ми беше интересно за медицинските процедури, добра игра, страхотен Клайв, абе хераса ми.

# 102
Добро утро от мен ,
благодаря за кафенцето!  Hug

Много голям сладур е кученцето. Браво ! Аз удържам фронта за куче ,но съм обещала зимно куче на двора когато вземем къщата .Ще си живее в отопляща колиба в двора ,защото в къщи не искам животни и аз.

Славе, умори ме от смях с ТМ и прозорците. Чудесно ,че ти се е разминало гостито , почивай си   bouquet

Марчева, само така . Много хубаво меню отново   bouquet

Лусси, честит ви първи сняг ! Ние след нова прехвърчане на снежинки се движим между 12-19 градуса през деня и от 0 до 3 през нощта .Днес ще е 12 пак ,та сняг не чакам хич даже.

Елинор и на всички с наводнени площи нека спира дъжда и да ви се стабилизира положението  Praynig Hug

Аз заминавам да водя детето на танци  bowuu
Поздрави и пожелания за лек ден на всички момичета   bouquet

# 103
  • София
Парното дойде и си тръгна , щото нещо стана  в абонатната... #Cussing out #Cussing out Топлим се на климатици, не си е работа това отопление за мен. Няма значение.
Смърфи, ще ти кажа аз как го готвя гювеча.... Simple Smile
Скрит текст:
слагам всичко сурово - 2 гл лук, 1/2 патладжан, 1/2 тиквичка, 2 шепи зелен/бял, фасул2 шепи   бамя1/2 кг чушки нарязани с дом. ножица е по-лесно и бързо, 1/2 кг картофи на едри парчета, ако имам прибавям една гъба, моркови, целина - парченце, 1 кут. консерва грах, черен пипер на зърна, червен пипер и сол. Всичко го обърквам с ръка и тогава заливам с олио около 2 пръста и повече + вода до зеленчука. Покривам с капак и мятам във фурната на 200 градуса за около 1 ч и малко повече. Хубаво да се зачервят картофите. Свалям, добавям наситнен магданоз. Ако го правя с тел. месо то не предварително го сварявам в тенджерата под налягане до пълна готовност и тогава прибавям бульона. Пак се пече.
Боб правя в гърне, всичко слагам сурово и го оставям за 1 нощ на слаба фурна на около 100 градуса. Става мозък..  chef
Ели, макарони правя така.... 2 шепи сварени  и изцедени ги обърквам с добра бучка масло + 10 разбити яйца, 1 л прясно мляко, 8 с.л. захар, ванилия, + лим кора,2-3 шепи стафиди + 1 отмалките коф. закв. сметана. Запичам.  Сирене не им слагам, не обичам.

Съжалявам, нещо не ми пише добре компа, има си някакъв проблем, ама не знам какъв е, сега пък не мога да изляза от карето... ooooh!
Аре ЧаУ, пак ще дойда.

Да ви поканя....

Време е за една ракийка... Heart Eyes

# 104
  • София
А, кой поиска рецепта за Попска яхнийка..., а, забравих но допълвам...
Хубаво парче свинско, без тлъстини и без гадости, чисто месо само. Нарязвам на хапки, Фърлям го  тенджерата под налягане с 2 гл наситнен лук + 2-3 скилиди наситнени чесън + олио около 2 пръста, ама не вертикални , а хоризонтални. Фърлям го на котлона да се задушава и поизпържи добре. Наливам 1/2 к.ч. черв. вино, домати от консерва около  100-120 г, абе половин кутийка, чер . пипер на зърна, даф. лист, бахар, + вода да покрие месото. Варя около 35 мин след като зашуми вентила. После прибавям  около 1/2 кг лукчета почистени, ама не са много малки от по-големите са и захлупвам отново и варя още 10-13 мин. Магданоз наситнен. Страшно е хубаво!!...ам. Гарнитура - карт. пюре, ама може и без него.
PS ако има слагам и 2-3 сухи сини сливи, ама днес нямах.

Последна редакция: сб, 25 окт 2014, 21:02 от marchеva14

Общи условия

Активация на акаунт