С малко МАЙСКО тумбаче напред, втори триместър привет! - Тема 5

• 32 692
  • 715
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Колко сладко обяснявате, аз утре съм на ФМ и скрининг и нямам търпение така като ви чета Laughing
Иначе да се похваля, че днес носа ми беше направо задръстен и се ядосах, направих промивка с натриев хлорид, ама яка... пълня носа, издухвам и пак и пак докато не е идеално свободен и накапах по няколко капки витамин Ц и от обяд до сега ми беше екстра. Сега чакам ММ да ми донесе Стеримара, че по-лесно ми е с него пръскането и пак ще си капна. Иначе ми казаха да си взема капки Пиносол , за бременни и кърмачки с етерични масла са, ако се обостри хремата ще ги взема и тях. Смуча лукчета, въпреки че още не ме боли гърлото.
Изследванията ми са добри, днес си ги получих.
За пол аз някак си хич не мисля, че ще ми кажат толкова рано, то в повечето случаи насоките са грешни, така че не се навивайте толкова. В 16 седмица, например трябва да се види доста по-добре... а ето я къде е.

# 541
  • София
 Здравейте, момичета. Ех, колко е приятно да изчетеш на един дъх над 100 поста Grinning Повечето положителни, с хубави новини, особено от последните страници. Много ви се радвам! Аз на 07.11 съм на ЖК, а на 14.11 на ФМ и БХС.  Нямам търпение вече като чета за вълненията ви.
 Успех на предстоящите прегледи!

# 542
Здравейте, отново се включвам последна, днес за пръв път много завидях (разбира се благородно) на всички мами в БГ, които от другия месец са в къщи  Peace
На мен ще ми е най-натоварено сега ноември и декември  Blush
Стискам палци на всички с предстоящи прегледи, всичко ще е супер, момичета!!!
Да ви споделя една новина за мен, вчера се свързаха с мен от болницата, понеже е университетска се правят всякакви изследвания, та ми предложиха да участвам в контролна група за изследване на диабет при бременни, ще имам 2 часа преди раждане и 2 след. На първия ще ми сложат малък сензор на корема, с който ще стоя 1 седмица без да го махам, допълнително ще си меря кръвната захар всеки ден с уред за диабетици. Трябва да водя дневник какво ям. На втория преглед ще изчислят данните. В периода на изследването докато родя ще имам право на безплатни ултразвукови прегледи при доктора, ръководител на екипа. След раждане ще имам още 2 прегледа и накрая компютърна томография за да се види как се възстановяват тъканите. И за всичко това ще получа 50 евро.
Естествено аз не се реших веднага и до днес умувах и питах кой ли не. Моя доктор каза, че е чудесна възможност да ме следят подробно вместо да мина само с една кръвна проба по здравна каса...та за сега се съгласих...до 25 седмица ще видим  Joy

# 543
Здравейте мами днес най- накрая си видях последния график остават ми 2 смени от този месец и 10 от др .И на 14 имах един ден отпуска и вече съм си в къщи направо броя дните .Че много маумни клиенти имаме а мене ме тресат хормоните и почнах да им отговарям на някой .То те ме нервират най-много все пак не ми личи много  още .Лека от мене че ще се опитам да стана рано сутринта да ходя на някоя др лекция за мами

# 544
Добро утро момичета.Вчера не съм ви чела ,и вие сте направили фурор.След малко съм на ФМ,стискайте палци.За детската Алия ние направихме детска преди да вляза да раждам сина ми.Отделих го на 6,7 месеца без никакъв проблем,спеше си вече спокойно и не се будеше нощем.Важно е обаче да кажа,че разположението на стайте ни е много подходящо за рано преместване или дори направо там да бъде сложено при раждането ,защото спалнята ни е преходна към детската.Демек минаваш през спалнята и влизаш в детската.Вратата ако е отворена все едно е една стая с спалнята.Оффффф дано да ме разбрахте.Та така отделих го и никога не затварях вратата напълно,и така,а през деня го слагах в зависимост къде ми е най близо.С отделянето нямах проблем,нооооо някъде на годинка и нещо започна да прескача креватчето.И все да идва при нас.Мажат ми му направи надстройка и за около 4,5 месеца всичко беше ок.Но после започна да прескача и нея,а беше около 1,50 високо.Чуваш само едно туп и той пристига. JoyИ така го върнахме при нас ,защото  без това го намирах все в краката ми Joyта реших поне в креватчето да си спи.

# 545
Добро утро!
Ренжи, стискам палци.  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 546
Ха добро утро и от мен.  food010

Болничният ми се отразява много добре, събуждам се рано и наспала се.  Laughing

Стискам палци на мамите, които им престои преглед.

# 547
Vitaminka, ти си 6ца от тотото в нашата група   bouquet
Напъно подкрепям мнението ти  Peace
Е момичета аз съм вече на работа и се чувствам страшно уморена.. гади ми се  Sick ъморително ми е ..
Нямам търпение да се прибера и да си легна.
Желая ви приятен ден!   bouquet

# 548
  • Варна
Добро утро и от мен и успех на renji с прегледа и на всички, които също им предстои. Ние вчера бяхме болни - аз и малкия- аз съм по- добре, само, че хремата няма да ми се размине, а той и днес има Т, милия толкова е отпуснатичък, дано му премине бързичко- за пръв път ми вдига Т. Пожелавам на всички лек и усмихнат ден и по- бърьичко да се приберете вкъщи работещите, за да си лежите блажено по диваните Simple Smile

# 549
Добро утро, още събирам сили да стигна до работа Simple Smile

Афродивина и аз ще работя до последно, не си само ти прецакана Simple Smile Но честно да ти кажа не знам какво ще правя у нас цяла зима, ако не съм на работа, телевизията не ми е слабост, книги ще чета, ама чак 4-5 месеца нон стоп едва ли, така че може и по-добре да сме, тъкмо ще минава времето  Peace

Днес ще ходя да се записвам на ЖК в Майчин Дом, ще видя и бебоците, въпреки че си чакам утрешния преглед на ФМ, където предполагам ще е по-подробно и по-интересно Simple Smile Ренжи, успех и на теб!

Бързо оздравяване на всички   bouquet

# 550
  • Варна
Добро утро и от мен.Вчера си купих първите бременни дънки, доволна съм. Още ми стават моите си, но не се знае в кой момент копчето ще откаже да се закопчее и реших да бъда подготвена от по-рано.

Успех на всички, които са на преглед! Чакаме ги с добрите новини.

# 551
Добро утро от мен. Hug
И аз ще пазя леглото болна днес вкъщи. Нямам търпение да мине и другата седмица и да излизам в болничния. Аз за разлика от други ще имам много работа за вършене, няма да лежа само през месеците болничен, но и лежане да беше предпочитам пред студа в офиса. То затова й се разболях, иначе работата ми е лека, цял ден си клатя краката пред компютъра. Ако беше пролетта или лятото щях да поостана повече.

Успех на прегледите днес, и чакаме интересни разкази. Hug

# 552
Ах добро утро и от мен пиша на бързо че съм на училище за мами от 10 30 и докато стигна до там.Днес оставям ММ сам да си готви че иначе трябваше да стана в  6 .Нищо да минат тая седмица и после още две и ще си поспиваме и ще си се мотаем че после ни чакат мн безсънни нощи,и ще имаме сладки ядове не като сега .Лека от мене че ако свърши късно лекцията после марш на работа  Laughing Laughing Laughing Laughing Hug Hug Hug

# 553
Здравейте, мамчета. Вчера бях на ФМ при доц. Томова в София. Каза, че бебчето се развива нормално. Около 40 мин. го оглежда и говори, изказа предположения, че ще имаме мъж вкъщи. ММ, гледайки на екрана също е сигурен Laughing. Мониторът, на който трябваше и аз да гледам не работеше (много ме беше яд), но поне имам диск и ще си гледам него. След това ходих в Майчин дом за БХС - резултатите в петък по интернет. Относно работата, смятам, ако нямам здравословни проблеми да работя до задължителния болничен. Лек и успешен ден на всички!

# 554
  • София
Прибирам се от феталната морфология, добре е бебче, всичко е в норма, взеха ми кръв и в центъра (Св. Петка)  имало лаборатория за изследване, не ги пращали в майчин дом (странно), та ще са готови още днес, но няма да ходя да ги взимам, а и те не са от голямо значение. Ако има проблем ще звъннат. ФМ ми я прави обаче д-р Янкова и съм доволна, доста дълго продължи прегледа, хубава е апаратурата, добре обяснява, добре мина всичко. Много млада и позитивна докторка.
За пола каза, че другия месец ще е ясно със сигурност, за сега имало по-голям шанс да е момче  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт