С малко МАЙСКО тумбаче напред, втори триместър привет! - Тема 5

• 32 619
  • 715
  •   1
Отговори
# 600
Aphrodivina, много благодаря за полезната информация.  bouquet Ние също още се чудим, но все повече клоним към това, да не замразяваме стволови клетки.

# 601
Благодаря, Sweety!

Някой може ли да ми помогне - как да си сменя лентата за бременност, която ми е останала от първата бременност в подписа ?  Embarassed

# 602
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=lenti
Правиш си нова, копираш първия линк и го поставяш в полето за подпис. Peace

# 603
Привет момичета,

Добре дошли на новите   bouquet

Ние също сме в дилема...Винаги сме си казвали, че е супер да хвърляш пари за такива неща на вятъра, да си направиш застраховка или да замразим клетки, все са неща които се надяваме да платим и никога да не използваме ... за това някак клоним да го направи, пък било то и с малък % на вероятна полезност.

Разговарях преди време с шефа на Биогенерация, която се намира в болница Надежда...тогава подметна, че когато се прави подобно нещо, е добре да се съхраняват тук, защото много такива банки са в чужбина и как стигат пробите до там, не е много ясно.

Хубав петък Simple Smile  afwitch

# 604
  • Варна
Да да, до 14 г.с. е ранната, объркала съм се.

# 605
  • Варна
Ние няма да замразяваме стволови клетки. Четох, рових, говорих с приятелки, които замразиха или не... трудно се взима такова решение. Но все пак се надяваме, че животът ще е добър към нас. Ясно, че пълна гаранция за нищо няма.

# 606
Добро утро дами добре че днес съм от 4 на работа та малко ще отдъхна .Точно така Тайга няма никаква гаранция ако ни е писано .Но  ни  я  ще се надяваме да си имаме ангелчета хранители. Hug Hug Hug Hug

# 607
  • София
Здравейте момичета Simple Smile,
Ние не успяхме да се организираме за Хелоуин, но ще се радвам да гледам снимки на празнувалите.
Добре дошли на всички нови мамчета и лека бременност  Hug
Уфффффффффф за стволовите клетки съм много объркана. Много се бях навила.....Мисля последно да се консултирам за мнение от лекаря при когото ще раждам, и познавам една неонатоложка ще се допитам и до нейното мнение и ще реша. Макар, че в интернет четох, че може да се консултираме с хематолог по този въпрос, но ми се ще да е познат иначе незнам доколко ще е достоверна информацията която ще даде. Иначе и аз мисля както казва Nini MG да си ги съхраня в банка в БГ. Харесала съм Булген АД. Simple Smile

# 608
Това за ствотловите клетки, че не могат да се прилагат на друг човек не е вярно. Даже много майки на болно детенце забременяват с второ, за да използват клетките при болестта на първото. Така, че преди да пишете, моля информирайте се! Аз преди да се реша, освен че изчетох доста информация се и срещнах с всички представители в София. Друго нещо е, че с всяка изминала година все повече болести се третират със стволови клетки и има постоянно развитие. Така, че това НЕ са пари хвърлени на вятъра. Друг е въпроса, че много хора не могат да си позволят. Но пък всички банки предлагат варианти на изплащане, какъвто е и нашия.
Гери и ние сме в Булген.

# 609
Естествено че могат ,една приятелка ги дари нейните на дарителската банка ами да като няма да ги пазиш поне са спасят някой .Което е мн добра идея и аз се замислям за това аз съм дарител принципно

# 610
  • София
И ние мисля, че няма да взимаме, не е чак толкова непосилна сумата, но надеждността е много раздута по данни, които съм получавала и смятам, че не си заслужава, ако ще ги изплащаш и т.н.
Нищо не ми пречи, обаче да даря стволови клетки, това е безплатно и помагаш на някого, там някъде.
И ако това даряване е масово и се концентрира вниманието върху него и организацията, то няма да има нужда да се хвърлят толкова средства за лично съхраняване и да се развива "частната индустрия" на банките  Grinning

http://alexandrovska.com/display.php?bg/%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%BA … D1%80%D1%8A%D0%B2

Само не разбрах защо на няколко места пише, че може да се ползват и за детето на дарилата майка
Цитат
В тази програма майките доброволно даряват кръвта от пъпна връв без да заплащат за процедурата. По този начин освен за нуждите на своите деца, те даряват безвъзмездно стволови клетки и за пациенти, при които са налице медицински причини за извършване на алогенна трансплантация на хемопоетични стволови клетки. 
http://www.limfom.info/blog/dariavane_stvolovi_kletki_razhdane_m … dom/2013-01-06-23

# 611
ДА точно не може ,миналата година като даряваше моята приятелка попита.Просто се редиш на опашка и ако има има ,нищо че си дарил .Макар че с годините ако стане практика вместо да се хвърлят  може и да го променят ,защото един вит ползваш банката безплатно  и така

# 612
  • София
Така е, може би са го написали така защото, ако има достатъчно дарители ще има за всички, за нашите деца.
Както и е да е, въпросът е там, че трябва да се работи повече откъм разпространяването на информацията и на организацията за взимане, която в момента е най-голям проблем. Имали сме случай на майка, която си носи пликчето с епруветките от Александровската стволова банка и просто имаше късмет, че колежката ми в смяна работеше и в Афродита, беше обучена да взима стволови клетки и и ги взе, ако не беше тя просто нямаше как да стане, никой не ни обучава и не ни дава информация какво точно да направим, като персонал в родилната зала. Всеки прехвърля топката на другия, разбирам добре това, което е написала тази мама тук:
http://ladyzone.bg/article/mama-i-tatko/daryavane-na-stvolovi-kl … sedurite.html?p=1

# 613
Здравейте май-чета Simple Smile

Върнах се от ФМ, всичко е наред, движат се съвсем синхронно, две момчета каза доктора, чак и аз видях атрибутите Simple Smile Еднояйчни, така че чакам две еднакви бебчета живот и здраве Simple Smile
Sweety, може две щъркелчета да ми метнеш   bouquet

Още съм в транс, ще пиша като се посъвзема Simple Smile

# 614
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=lenti
Правиш си нова, копираш първия линк и го поставяш в полето за подпис. Peace

Благодаря отново   bouquet
Сега ще пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт