С малко МАЙСКО тумбаче напред, втори триместър привет! - Тема 5

• 32 705
  • 715
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Изберете си по календарен или лунарен месец ще си смятате срокът на бременността.
При нас в АГ се смята в лунарни месеци  Simple Smile

от 1 до 4 г.с. = 1 лунарен месец
от 5 до 8 г.с. = 2 лунарен месец
от 9 до 12 г.с. = 3 лунарен месец
от 13 до 16 г.с. = 4 лунарен месец
от 17 до 20 г.с. = 5 лунарен месец
от 21 до 24 г.с. = 6 лунарен месец
от 25 до 28 г.с. = 7 лунарен месец
от 29 до 32 г.с. = 8 лунарен месец
от 33 до 36 г.с. = 9 лунарен месец
от 37 до 40 г.с. = 10 лунарен месец

и при календарните месеци:

1 календарен месец – от 1 до 4 г.с.
2 календарен месец – от 5 до 8 г.с.
3 календарен месец – от 9 до 13 г.с.
4 календарен месец – от 14 до 17 г.с.
5 календарен месец – от 18 до 21 г.с.
6 календарен месец – от 22 до 26 г.с.
7 календарен месец – от 27 до 30 г. с.
8 календарен месец – от 31 до 35 г.с.
9 календарен месец – от 35 до 40 г.с.

# 526
Сега съм в 12 г.с. и 6 д. /май  Blush вчера гледах и все забравям точно кой ден съм/ и много ми се иска да кажа, че от утре съм в 4-ти месец  Crazy

# 527
По мои разбирания утре навършваш 13г.с и започваш 14г.с. демек 4-ти месец.
Но аз така мисля, нека и другите да си кажат мнението.

# 528
vitaminka отново много благодаря!
Сега разбирам къде е разминаването. Календарните месеци ми звучат по-добре, но щом АГ ги смятате в лунарни - от утре съм в 4-ти месец  Whistling Mr. Green

# 529
Vitaminka, ти си 6ца от тотото в нашата група   bouquet

Аз също след ден влизам в четвърти  Whistling  Сега се върнах от д-р Марков, който беше направо страхотен, толкова подробно ми обясни, всички показатели които се гледат, нухална гънка, сърце, мозък, разперени пръстчета и т.н, че направо се побърках от радост  Crazy Crazy Crazy даже си записах час за декември, за втората ФМ  Heart Eyes

Вече сме цееели 5,8см ....

Миналата седмица моя доки ми каза момче, сега обаче Марков, който бил един от най-добрите на ехографските изследвания каза на 90% момиче  stork-girl ММ остана като цапнат и чак посърна, не защото ще върне момиче, просто вече се бил подготвил за мъж  smile3533. За капак му вдигнаха и колата  Wink

Пуснах и БХС в Майчин дом, голямо вълнение днес  Crazy

# 530
Здравейте, не съм писала много отдавна и мисля да се поправя  Embarassed

По въпроса с детската стая, ние все още нямаме, а синът ми е на 2г.и 9м. и все още спи при нас. От няколко дни го заспивам в неговото си легло за да свиква, като дойде бебето да го преместим в детската стая. Иначе хич не ми се разделя с него, много е хубаво как през нощта идва да се гушка, нищо, че през цялото време главата ми почти виси от спалнята, тъй като той се настанява на цялата ми възглавница.
За месеците аз си смятам календарните месеци, но не на база седмиците, а на база термина: например моят термин е 8 май, на 8 ноември навършвам 3 месец и на 9.11 влизам в 4 месец.
Правих ФМ и БХС, с бебето всичко е наред НТ е 1.2, чакам резултата от БХС, според докторът 60:40 е момиче  Heart Eyes каквото е и моето предчувствие, но за по сигурно ще изчакам още 2 седмици и на ЖК ще питам пак.
Ще се върна малко по назад в темата, някой беше питал за натурална бебешка козметика, аз ползвах на Логона с невен за бебета, това е немска натурална козметика и съм много доволна.

# 531
Vitaminka, ти си 6ца от тотото в нашата група   bouquet

Аз също след ден влизам в четвърти  Whistling  Сега се върнах от д-р Марков, който беше направо страхотен, толкова подробно ми обясни, всички показатели които се гледат, нухална гънка, сърце, мозък, разперени пръстчета и т.н, че направо се побърках от радост  Crazy Crazy Crazy даже си записах час за декември, за втората ФМ  Heart Eyes

Вече сме цееели 5,8см ....

Миналата седмица моя доки ми каза момче, сега обаче Марков, който бил един от най-добрите на ехографските изследвания каза на 90% момиче  stork-girl ММ остана като цапнат и чак посърна, не защото ще върне момиче, просто вече се бил подготвил за мъж  smile3533. За капак му вдигнаха и колата  Wink

Пуснах и БХС в Майчин дом, голямо вълнение днес  Crazy

Много много се радвам, бях сигурна, че всичко ще е наред и нямах търпение да пишеш. Така стана и при нас, на преглед при АГ-то момче, отиваме на ФМ - момиче. И ММ беше като тряснат, точно защото беше свикнал с мисълта, че ще е момче, въпреки, че му казвах, че вероятността да са познали в 10-та г.с. е много малка. Розови или сини да са ни живи и здрави. Heart Eyes

# 532
Nini, много хубави новини, браво! За гащите каквито и да са....най-важно е да са живи и здрави! Hug

# 533
Благодаря момичета Simple Smile и за мен това е важно, все ми е тая какво ще е, стига да е здраво Simple Smile Но очевидно мъжете ги приемат по-емоционално отколкото предполагах Grinning Особено ако "вече са се подготвили" Simple Smile

Обещах второто да е момче, а като цяло да се готвим за бебе Simple Smile Ох, толкова съм еуфорчна в момента от всичко което каза д-р Марков Simple Smile

# 534

За мамите които се боядисват,ползвали ли сте тази къна?

# 535
# 536

Обещах второто да е момче, а като цяло да се готвим за бебе Simple Smile

Ох, и аз така обещах. Grinning
А чувството и еуфорията и при мен бяха неописуеми. Надявам се и след втората ФМ да съм така.
В коя седмица ще правиш втората ФМ?

# 537

да аз съм ползвала,само 4е 4ерната, доволна съм!!!

# 538
записах си час за 17.12.2014г за втората ФМ. При самия Марков е много трудно да се запише, ако въобще е в България, за това записахме от сега. Тогава ще съм в 20 г.с. Така го сметнахме и с него Simple Smile Но съм много доволна, изключително обстойно. Аз нали и миналата седмица бях на преглед и доки измери показателите, обаче този прегледа какво ли не и ми каза, че 6 от 10 показателя за аномалии ги е отхвърлил само с това изследване, дори ми обясни, че ако разпева пръсти е добре, защото бебенцата с Даун ги държат свити, не в юмруче, а по-скоро събрани един в друг... а и един симпатяга  Blush

# 539
  • Варна
Обещах второто да е момче, а като цяло да се готвим за бебе Simple Smile Ох, толкова съм еуфорчна в момента от всичко което каза д-р Марков Simple Smile

Ох, ама какво ги лигавите с обещания пък вие. Каквото са си посяли, това ще пожънат Grinning
Когато си направят момчета - тогава.

Общи условия

Активация на акаунт