Ароматен дом, или ароматизирани свещи и спрейове

• 94 965
  • 489
  •   1
Отговори
# 465
Да раздвижа малко темата Flushed някой ползвал ли е профисионалните машинки /няма да цитирам марката/
които са поставени по моловете в домашни условия.
Може ли, на лично да споделите марката

# 466
  • Somewhere far away
Какви са тези професионални машинки- и на мен ми стана интересно?

# 467
SpringAir или Riva

# 468
Чудесна темичка! Записвам се да взаимствам хубави идеи и да обменяме опит. Simple Smile На мен любими ароматизатори засега са ми етеричните масла на дифузер. Много ми харесват свежият лимон, гористи аромати и един специален купешки бленд на Ipuro "Морски бриз". Всеки ден след проветряване включвам дифузера за половин-един час и създава свежест, комфорт и уют.

От ароматизаторите харесваме много един на "Breeze" с лек аромат на люляк. Пръскам с него тоалетната.

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 04:26 от Анонимен

# 469
От всички варианти за ароматизиране на дома, лично за мен най-приятни се оказа old school метода "кори от портокал/мандарина в чинийка върху радиатора през зимата". Ароматът е с естествен произход, достатъчен интензитет без да накъртва и ми носи настроение. За съжаление, методът е неприложим през лятото.

Иначе съм купувала различни ароматизатори, пръчици, дифузери за етерични масла и какво ли не. Но не е същото. Радват ме за кратко и до там. Аз ли остарявам или има нещо друго, но напоследък харесвам все повече "битови" аромати - на сапун, топъл хляб, липов цвят. Днес, например, посетих тоалетна в едно заведение, където явно ползват от едновремешната химия, защото си миришеше на белина. Ами успокояващо ми подейства - разбрах, че се чисти и то сериозно.

# 470
Здравейте!
Нахлувам да раздвижа темата с молба за помощ!
От известно време (месеци) усещам неприятна миризма или дъх, чак и аз не знам как да го опиша на нещо средно между вкиснато, мухъл и влага.
Никъде нямаме нито едно от описаните. Жилището, смея да твърдя е много чисто и добре поддържано. Веднъж седмично чистя основно с Рейнбоу, всекидневно върви прахосмукачката робот по два пъти и аз с безжичната, при нужда. Пердета, завивки, домашен текстил се перат редовно. Меката мебел и матраци тупам редовно и пера регулярно. Филтри на климатици, аспиратори се почистват също редовно. Каналите в банята обработвам с препарати често. В топлите дни почти по цял ден всички прозорци са отворени и циркулира въздух. В по-студените поне един в помещение или проветряване по 2 пъти на ден. Регулярно ремонтираме и обновяваме стаите. Дори в момента сме в ремонт на едната спалня. Нямаме стари мебели, стени, килими. Побърках се вече от къде е тази миризма. Носи се сякаш във въздуха. Усещам я на различни места, по различни моменти от деня.
Четох за някакви торбички с активен въглен, който биха помогнали, но не съм опитвала. Вземала съм конвенционални домашни ароматизатори, но ефектът им е много кратък.
Моля за помощ и идеи от къде може да се носи миризмата на това “застояло” и как да го елиминиран ефективно и за дълго. Жилището е около 65 кв.м.
С две малки деца съм, едното с алергии, и не искам да прибягвам до много агресивни продукти.
Благодаря на всички, включили се!

# 471
В някои панелни жилища миризма на цигари преминава през конзолите на контактите. Възможно е и други съседски аромати така да навлизат при Вас. Другото, което ми идва наум е възможността да са Ви наводнявали без да разберете - ако имате окачен или опънат таван. Обмислете всякакви варианти.

# 472
Краен апартамент сме. Не сме наводнявани. Имаме имаме окачен таван само в банята, сменян преди година, няма следи от наводнение. Не сме в панелен блок, но в тухлен стар блок.

# 473
Другите хора в жилището усещат ли я тази миризма?

# 474
Да, съпругът ми също казва, че я усеща.

# 475
В такъв случай да не би да е от канализацията, пишете, че сте в стар блок? Дори при вас тръбите да са сменени, останалата част не е.

# 476
Щом жилището е чисто, проблемът най-вероятно е от шахтите. Може би трябва централно почистване, за което да се разберете със съкооператорите.

# 477
  • Somewhere far away
от каналите мирише също, аз запушвам в тоалетната сифона защото от там мирише.

# 478
Дали пък не е нещо от съседите!? Винаги има от къде да проникне миризмата. Това постоянно ли го усещате, или в от време на време? Освен това пишете, че в топлите дни прозорците са постоянно отворени. Тази миризма може да идва и отвън.

# 479
Канализацията и шахтите ми звучат най-логично, наистина. Блокът е стар. Ще търся вариант плътно да затворя сифоните, за да видя дали ще има ефект.

Редактирам се, все пак да отправя и запитване какво бихте препоръчали за амортизиране и неутрализиране, най-вече, на миризми?
Проблемът едва ли бързо ще се реши.

Последна редакция: нд, 31 авг 2025, 13:15 от Tropic

Общи условия

Активация на акаунт