Кой какви сериали гледа? - Тема 11

• 45 130
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
За много години, живи и здрави!
The good wife
Гомора
Homeland
Ray Donovan
Мостът

По такива си падам и всичко съм изгледала up to date сега покрй почивните дни....хайде моля ,да ми препоръчате нещо в мой стил,мерси предварително!

# 436
В момента гледам:
Рим и започнах отново Тюдорите
иначе двата индийски по нова-"Булката" и "Кармата"  Laughing

За много години, живи и здрави   bouquet

# 437
  • в морето до колене
Calabria,
а гледала ли си LIFE - също с Деймиън Луис? Ако не - препоръчвам ти да го погледнеш. На български е преведен "До живот" и го има в Замунда и в Арена.
А също така, ако не си гледала, хвърли едно око на Broadchurch. Вторият сезон започва на 5 януари.

# 438
  • Ямбол
За много сериални години! Живи и здрави!  Hug

Calabria, препоръчвам ти:

The Fall
Broadchurch
The Killing
Magic City
Fargo
Breaking Bad

Ако ти се гледат и други за сицилианската мафия - http://www.imdb.com/title/tt1047931/
http://www.imdb.com/title/tt0488861/

Последна редакция: пт, 02 яну 2015, 04:29 от DimiLoca

# 439
  • срещу двата комина :)))
аз идвам с няколко нови попадения през празниците

The Knick - изключително много ми хареса, направо си ме завладя още от първата минута. Препоръчвам горещо. Идеята за развитието на ранната медицина е много добре развита, а Клайв Оуен е прекрасен наркоманизиран хирург Simple Smile

Peaky Blinders - изгледала съм само два епизода, но ми изглежда като невероятен сериал. Всеки детайл е пипнат перфектно, атмосферата е велика, а актьорската игра е брутална. Също препоръчвам горещо Wink

Salem - този вече не бих препоръчала, издържах само два епизода, но не ми хареса. Плосък е, уж трябва да има интересна история с вещиците, но ми беше скучно. А каста е безумен, няма един , който да е с правилната роля  Mr. Green

# 440
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Аз го имам от приятел и вече няколко месеца си чака реда. Мисля тези дни да го започна и ще дам отзив Peace.

# 441
Аз всъщност го започнах и изгледах двата сезона. Хареса ми, накара ме да се замисля за доста неща.

# 442
  • София
Изгледах Марко Поло и ми хареса, препоръчвам. Simple Smile
Има си трески за дялане, но като цяло много силна продукция на Нетфликс. Не ми харесаха някои неща в последния епизод, но като цяло и завършека беше логичен. Не е от класата на Рим или Спартак, но е задължителен за хора обичащи този жанр. Трудно ми е да го сравня с Викингите. Марко Поло е по-скъп и по-мащабен, актинга във Викингите е много силен. Не знам.

# 443
И аз харесал Марко  Simple Smile

И кастът си ми беше супер- заработиха страхотни образи на Марко, Чингиз, Сто очи, Синя принцеса и т.н.  Heart Eyes

Не сравнявам и с Викингите- друга епоха, континент, раса,  култура, етно бит и т.н. (уж  Thinking) Всъщност носталгично даже ми стана- то канове, то юрти, то Тангри,... чак ми се допи кобилешко млекце  Crazy  Laughing

# 444
  • срещу двата комина :)))
аз идвам да кажа колко невероятен е Peaky Blinders, изгледахме го с мъжа ми за два дена и сме очаровани. Всичко му е пипнато, а актьорската игра е на прекрасно ниво  Laughing да благодаря много на Джой , чр го препоръча и да се ударя по главата, че го загледах сега, а не миналата година  Mr. Green Джо, а за Килиан ше си поговорим отделно  Embarassed

# 445
  • в морето до колене
Да продължа и аз на вълна 30-годишни  Mr. Green с Гаел Гарсия Бернал и Mozart in the Jungle. Е, не е на нивото на горепохваления, но не е лош. (Освен това е 10 кратки 30-минутни серии, та се гледа и бързо.)
За мен лично беше интересно да видя живота в един симфоничен оркестър "отвътре".
Образът на младия диригент (когото играе Бернал) започва добре, към средата го поразвалиха малко, обаче. Що се отнася до стария диригент - Малкълм Макдауъл май е влязъл във "фаза" с такива герои и ги играе на конвейер. (През цялото време си мислех, на кого ми прилича... и после прочетох в едно от зрителските мнения в IMDb, че играе същия "леко смахнат гуру" като във Франклин и Баш - и се плеснах по челото, пък ме и хвана яд, че не се сетих сама.   Mr. Green)
Не е много ясно, дали тези слабости на сценария не се дължат на литературния първоизточник (сериалът е екранизация по автобиографичната книга на главната героиня). Но и така да е - можеха да ги пипнат още малко.

Иначе Amazon явно успешно вървят по стъпките на Netflix и излизат с доста интересни собствени продукции .
Сега съм решила да гледам и Transparent - любопитно ми е, какво такова чудо са сътворили, та Американският филмов институт е включил него в своите ТВ-ТОП10 за 2014, а не True Detective.  Thinking

П.П. Сериалът излезе в нашите тракери, но още няма български субтитри май.

Последна редакция: пн, 05 яну 2015, 08:51 от мячик

# 446
  • Там, където ме обичат
Мячик, къде го има този ТВ ТОП 10?

Ако може и някой да сподели къде да намеря Гомор?  Praynig

# 447
  • в морето до колене
Аз обикновено ги публикувам в Оскаровата тема, заедно с филмовия ТОП10  Wink
но ето ги на сайта на AFI - обявяват ги около 10 декември всяка година, може да се види и архив за минали години.

А Гомор няма ли го в нашите тракери, аз май виждах...
Ако правилно съм разбрала и търсиш ТОВА - ето го:
В Арена са качени първите 9 серии - http://DMCA-removal-from-Google/torrents/search:Gomorra%3A+La+serie/
В Зелка първите 10 серии - http://zelka.org/browse.php?search=Gomorra&cat=0&incldead=1&in=name
А в Замунда днес е качена и 11-та - http://DMCA-removal-from-Google/browse.php?search=Gomorra&in … d=&field=name
Всичките имат бг-субс.

Последна редакция: нд, 04 яну 2015, 20:19 от мячик

# 448
  • Там, където ме обичат
Аз обикновено ги публикувам в Оскаровата тема, заедно с филмовия ТОП10  Wink
но ето ги на сайта на AFI - обявяват ги около 10 декември всяка година, може да се види и архив за минали години.

А Гомор няма ли го в нашите тракери, аз май виждах...
Мерси  за класацията,   bouquet и аз ще  търся Американците, да видя какво толкова му е хубавото на този сериал, щото и аз съм фен на Детективите, а тях ги няма.  Heart Eyes Heart Eyes
Гомор го търсих и не го намерих, затова пипитах.

# 449
  • Ямбол
Гомор го има по всички торент тракери. Учудвам се, че не си го открила. Щях да давам линк, но мячик ме е изпреварила.  Wink

Хубав сериал е, но е насочен предимно към мъжката зрителска аудитория... Не знам дали ще ти допадне. Аз самата се измъчвам с гледането му напоследък. Реалистичен и жесток.  Confused

Общи условия

Активация на акаунт