Искам да кажа ... (8)_27.10-02.11

• 47 330
  • 1 354
  •   1
Отговори
# 1 290
  • Варна
Не разясни каквото те попитах точно, завоалира, та затова спирам.
Права си да не се дърляме заради хорските проблеми.

# 1 291
Искам да кажа на Дари, че не е добре да се злоупотребява с доверието на хората. Потърси специализирана помощ, ако е необходимо.
Знаете приказката за лъжливото овчарче. Веднъж излъгало, че го нападат вълците, втори път излъгало, на третия път, когато това наистина се случило, никой не му повярвал.

# 1 292

Добре де, ти какво не разбра? Не се дърлим за хората в момента, дърлим се, че явно си говорим чрез различен шифър с тебе  Laughing

# 1 293
  • Варна

Добре де, ти какво не разбра? Не се дърлим за хората в момента, дърлим се, че явно си говорим чрез различен шифър с тебе  Laughing
Хубаво де, казвам си ясно-не ми хареса погнусяването от майка, споделяща проблемите си. И също-да не търсела публичност по форумите. Що пък да не?
В случая от разликомислието ми е терсене.  Laughing Ако е за нещо злободневно и маловажно-много важно.

# 1 294

Хубаво де, казвам си ясно-не ми хареса погнусяването от майка, споделяща проблемите си. И също-да не търсела публичност по форумите. Що пък да не?
В случая от разликомислието ми е терсене.  Laughing Ако е за нещо злободневно и маловажно-много важно.

Дари не е споделила проблем. Тя каза, че се е нагълтала с хапове и не й се живее, но поради каква причина - не беше изяснено. Можеш да търсиш публичност по форуми за каквото решиш, но в тази ситуация по-голяма подкрепа и по-адекватно отношение ще получиш от лекар, не от тук. Както и се видя. И пак ти казвам, че не съм се опитала да наложа шаблон за какво да се говори, а че в подобна ситуация по-голяма полза има разговора с медицинско лице.
Относно погнусяването си стоя зад него. Около мен има близки приятелки с майки, чиито "синдром на вечната жертва" е просто побъркващ и изтормозващ.  И същата реплика "Не ми се живее, ще мра" са я чували както когато са били на 13-14, така и сега. Е, някак не е редно едно дете да чувства такава тежест, че майка му е лабилна и изпуска такива думи.
В училище имах и такава преподавателка, чиито деца учеха в същото училище. Днес отива на фризьор да се подстриже късо, защото й е "топло на врата", на следващия ден, изпадайки в поредната лабилна криза, крещи по коридорите на детето си, че я побърква и заради него се разболяла от рак, затова си отрязала косата. Нищо подобно. Ама нали търсим внимание и съжаление. Какво като натоварваме детенце?

# 1 295
  • Ямбол
Историята на Дари много ми наподобява на Щастливата кралица(HAPPY QUEEN), не я знам как се е именувала сега.

# 1 296
  • Варна
Антигона, ти съвсем заби през ръжта.
Така описано и на мен ми става мъчно за детето, но може би майка му има психично заболяване. Така както аз имам кариес или гранулом, примерно. Туй психическите проблеми за нищо ги нямате! ooooh!
А, и трябва да ви е ясно, че точно хората, наистина с психическо заболяване, могат да се мислят за здрави, просто неразположени.

Не се сещам за щастливата кралица!

# 1 297
Антигона, ти съвсем заби през ръжта.
Така описано и на мен ми става мъчно за детето, но може би майка му има психично заболяване. Така както аз имам кариес или гранулом, примерно. Туй психическите проблеми за нищо ги нямате! ooooh!
А, и трябва да ви е ясно, че точно хората, наистина с психическо заболяване, могат да се мислят за здрави, просто неразположени.

Какво значи съвсем съм забила през ръжта?
Не може би, майка му си има. Какво е общото между лабилна психика и кариес? Това не разбрана от мен ирония ли беше?
Дадох ти този пример за да ти обясня погнусяването. А колко още имам, и не само нейни, не става дума за това. Как ще реагира едно невръстно дете като чуе, че майка му не иска да живее, иска да се метне отнякъде? Утре като започне да има собствени проблеми дали няма да процедира като майка си?
Не слагай всички в една графа! Някои осъзнават проблемите си, други ги отричат, трети дори не ги забелязват.

# 1 298
Много задълбахте в психични проблеми, а според мен Дарито е просто търси внимание по много инфантилен начин. Даже лъжите й са детски.

# 1 299
  • Ямбол
... Не се сещам за щастливата кралица!

Аз я намерих, сега е EXIT_HUMANITY: http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=304001

# 1 300
Бях си обещала да не пиша, но след като пак се завихри дискусия....

Това, което мен съвсем ме отврати не е че има дете, какво щяло то да си помисли, какво било да си с лабилна майка и т.н. (имам достатъчно добър пример пред себе си, детето живо и здраво да е успя някак да се абстрахира от налудничавата си майка).
След 2дни въпросната дама влиза....и както Лиляна е написала....пише в тема за някакви си шампоани и пита за тях. Буквално все едно нищо не се е случило 2дни преди това....
Или този човек е тотален социопат и не разбира как може да подействат думите "нагълтах се с хапчета" на другите....или грам не му пука....и сега ще изтърси как ще се самоубива, а след 5минути как е на купон в хижа....

# 1 301

Aз се сещам само за аватара й, но не и за драмите.

# 1 302
  • София
Много задълбахте в психични проблеми, а според мен Дарито е просто търси внимание по много инфантилен начин. Даже лъжите й са детски.
Peace

Мире, точно това и аз написах. Хвърля Дари бомбата, притеснява една камара народ, а на следващия ден - шапка на тояжка, или казано по друг начин - ни лук яла, ни лук мирисала.  Peace

# 1 303
  • Варна
Антигона, общото е, че са все болести някакви. Това имах предвид.
Ако имаш предвид личностни характеристики-без заболявания на мозъка, съгласна съм. Майка ми понякога казва, че ѝ е време за Тополите(варненските гробища), та разбирам.
Но ако има заболяване! Не е като да не съм виждала психично увреден(за период) човек. Баща ми. Вследствие на катастрофа, счупен череп, сътресение, събрани очи и неадекватни постъпки. Ако питаш него, съвсем наред си беше. Laughing Хранех го с лъжица, аз-дете. Отмина. Възстанови се.
Има един младеж по Сливница във Варна-разперил ръце, върви си по средата на булеварда. Усмихнат. Sad
Пазят го колите.
С психическите проблеми шега не бива.

# 1 304
С психическите проблеми шега не бива.

Със съпричастността и състраданието на хората - също.
Дарито сигурно в момента си взима душ с препоръчания й шампоан, ние тука се изядохме да й правим евала обсъждайки й проблемите.

Общи условия

Активация на акаунт