Искам да кажа ... (8)_27.10-02.11

• 48 856
  • 1 354
  •   1
Отговори
# 375
Брането на шипки го свързвам със задължителните пионерски поръчения в помощ на народното стопанство. При нас нормата беше който клас си, толкова килограма плод. Но имаше и по-гадни неща от това драскащо удоволствие.

# 376
То пък и едни снимки...част от пръста на крака или косата си показват. Grinning

Но съм виждала съфорумки, които са пускали цели снимки и не са ги трили.

# 377
Таис, всяко лято взимам една торба и събирам билките, които познавам. Шипките са ми едни от най-омразните за бране плодчета, защото драскат.

Мъжа ми има следната схема на бране: опъва един бая голям найлон под шипката (доколкото и докъдето може) и почва да тръска.....от подобно бране вече трета зима и не сме изяли мармалада, който правих.
Веднъж опитах този метод, но не ми се получи. Нито една шипка не падна, явно още не бяха омекнали достатъчно. Но после раните по ръцете ми заздравяваха три месеца...
Няма по-бодливо нещо от шипката.
На следващата година бухах храста с една здрава тояга, но като ги събирах от земята пак се издрах. И котарака ми не е успявал да ме издере така както шипковия храст.

# 378
  • София
По бригадите и шипки ли са се беряли? За първи път чувам. Мислех, че е било основно ябълки, кайсии, домати.

Пазя едни снимки на баща ми от някакво бригадирско лято..супер забавни са, момчетата са си правили гаргара. Странни пози, кърпи на главите, едни големи тояги в ръцете.

Бърди, като изключа момичетата, които са ми във фейса и им виждам редовно снимките, от тук съм запомнила само Жаклин и една потребителка Sparkling eyes, която нещо се изгуби напоследък. А, и Тонка, тя е хубавица.

Герри, тва е щото не си имала срещи с моя писанчо  Laughing

# 379
Доброютро!  Laughing

# 380
Ооо, бая народ пуска снимки и си му стоят.
Включително и мои....и то от бая отдавна. Просто не съм ги изтрила навреме и после вече не може. Simple Smile
Ама аз съм си заплес.

Трябва да ходя да издиря офиса на DHL в града. Усещам как ще се мотая като муха без глава из индустриална зона.

Вчера ни пуснаха парното....днес грее себе си на 5. Всъщност по-скоро е студено, отколкото топло.
Температурата отвън е същата както вчера.
Подозирам, че пенсионерите-олигофрени от блока са врътнали кранчето, за да не плащат.
Страшно ми лазят по нервите тази година вече, предишни не им обръщах толкова внимание.

# 381
  • някъде ... тук ...
Тази година, а и от няколко години насам, все си берем по нещо, където и да ходим по баирите. Тази година имам шипки и дренки. Първото е изсушено за чай, а второто - на компотчета (малки са бурканчетата, та затова е умалителното) за всеки случай. Имам и липов и бъзов цвят. Чаят за зимата е осигурен. Преди доста страници Цонна  беше пуснала много красиви чайници. Май ще потърся да купя. Чай в тенджера не ми е удобно.

В номинации се включвах с гласуване и коментар в началните години. После само сеирджийствах, даже и не съм гласувала последните 2-3 години. Ще видим тази година.

Таис, пионерските поръчения са различно нещо от бригадите Simple Smile
Пионерчетата, че и чавдарчетата трябваше да наберем определени количества лайка, липа, живовляк, шипки и т.н. билки през лятото.

# 382
...от подобно бране вече трета зима и не сме изяли мармалада, който правих.

Продай го на мен! Съвсем сериозно.
Ние беряхме нарциси, кифленска работа Simple Smile Полуавахме вредни - шоколадче Тунджа по обяд.
пп: Мирама, напълно възможно. Нашият домоуправител много си пада по тези номера с пестенето, та сега го дебнем дружно.

# 383
Вчера ни пуснаха парното....днес грее себе си на 5. Всъщност по-скоро е студено, отколкото топло.
Пък аз на нашето съм му пуснала климатик да се топли.  Grinning
И при нас заради пенсионерите все отлагат.- Да изкараме още един ден, може още един...Ама то не е още толкова студено, само минус два-три градуса....

# 384
За билки има друг модел чайници. Laughing

http://www.teavivre.com/stainless-steel-infuser-glass-teapot/

# 385
  • София
И моите снимки стоят, някъде си. Не ме притеснява.

ЕлиТ, ограмотих се, мерси  Simple Smile Обаче и шоколад Тунджа не съм яла, та направо се депресирам вече.

Хубава липа имаме от свекърите, цяла торба са ни набрали. Пазя я за кашлица, много добре действа.

Парното ни е много силно, пупу.

# 386

Температурата отвън е същата както вчера.
Подозирам, че пенсионерите-олигофрени от блока са врътнали кранчето, за да не плащат.
Страшно ми лазят по нервите тази година вече, предишни не им обръщах толкова внимание.

При нас още няма парно, но номера с врътнатото кранче ми е много познат. Всяко година имаме изпълнение на тази тема. Дори миналата го бяха спрели към нашата секция и нямахме дълго време парно. После се наложи да източват цялата инсталация, за да няма въздушни възглавници. Подозирам, че и тази ни чака същото.

# 387
По чайника ще познаете коя е истинска вещица и коя фалшива, тези с цедката вътре са за запарки, а истинските вещици правят отварки. Зеления чай го сервират в едни плоски, направо пускат треволяка вътре.
пп: Таис - шоколадче на България Еър яла ли си? Много напомня на Тунджата от едно време.

# 388
  • sofia
...от подобно бране вече трета зима и не сме изяли мармалада, който правих.

Продай го на мен! Съвсем сериозно.

А, то е безценно, къф зор беше докато центрофугирам със сокоизстисквачка толкоз шипки  Mr. Green
Не се разваля лесно и скоро мъжа ми няма да ме склони да го правя пак.....това ми беше втори път за 15 години Laughing

Гери, трябва да са добре узрели, ако е минала и някоя слана съвсем лесно падат.

# 389
  • София
Де да знам, Янечек. Не помня.

Навремето най-много обичах един Кит Кат, ама не като тези, които сега ги има тук. Беше един мекичък, с червена опаковка..мм, цял живот ще го помня. Баща ми купуваше кашончета, така де, кутии. Заминаваха за нула време.

Обаче съм яла шоколадче Кума Лиса  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт