Не знам какво успокоение трябва или не трябва да е развода, като говорим за собственост на имоти. В дело за развод, ако няма изрично поискана делба или претенции за имоти, то те не се гледат и се гледа само развода. Ако в същото дело няма изрично поискано определяне на родителски права също. Не знам какво толкова те плаши само развод, като той сам по себе си не може на никого да вземе собствеността. Ако не е всичко в едно дело (развод, определяне на род. права и делба) то те ще минават отделно.
и ако при положение, че делото още върви, дори имотните въпроси да са точка от него, ако мъжа е едноличен собственик на имота, то той е този който може да изгони снахата без никакъв проблем, до евентуалното постановяване на съда на друго
Гледам, добре си се запознала с бракоразводните процедури.

Съвети не съм търсила по тези въпроси, благодаря много. Да говорим по принцип. Вие, снахите питате, ние, свекървите отговаряме. Та така, отговорих вече защо родителите не приписват жилище - поради две причини:
1. Да не остане за снахата за дълго време или завинаги.
2. Ако имат и друго дете, а жилището е едно.
Не е зле тоя вариант за нея...А един ден по-късно и двете и деца ще го наследят по равно.

А, и да не чакат друг да им покрива вноските - много важен момент.
поне по това което съм те чела