Перилни препарати и омекотители - 26

• 60 469
  • 727
  •   1
Отговори
# 315
  • оттам, откъдето започва България
Може и да съм се заблудила, защото върху моята пералня надписите са на немски, както и книжката, която ми дадоха.

# 316
Може и да съм се заблудила, защото върху моята пералня надписите са на немски, както и книжката, която ми дадоха.
Да, на моята надписите са на гръцки. Важното е, че марката е убиец.

# 317
  • оттам, откъдето започва България
Засега съм много доволна, но моята е само на 2 години. Мисля че наистина качеството на прането зависи и от пералнята.

# 318
Засега съм много доволна, но моята е само на 2 години. Мисля че наистина качеството на прането зависи и от пералнята.
И аз съм изключително доволна, моята е на 4 години и е като нова.

# 319

Aaaa, това си е жив сексизъм Mr. Green. Аз какво да кажа, след като любоверната ми съпруга преди време изтръска покривката заедно с новия ми телефон, който достолепно се пльосна от третия етаж върху семейния автомобил. Твърдеше, че не го е видяла, черен телефон върху почти изцяло бяла покривка с няколко трохи по нея-истински камуфлаж ooooh!.

# 320
ТАЕD.. Mr. Green...сори, забравих те...

А това с изтръскването и аз съм го правила, само че изтръсках някакъв временен зъб или коронка ли беше на ММ...беше му паднал един зъб и зъбарят му сложил там нещо временнно..не му разбирам...и той го махнал-за какъв дявол пък го махнал и хоп...пред блока отиде  Rolling Eyes Mr. Green

Ами не му е там мястото, както и на телефона де... Joy

# 321
 newsm78 Най-после ви открих, че нещо ви изтървах. Търся си омекотител, който да ухае и след изсъхване на прането, но да не е много скъп. Благодаря   bouquet

# 322
newsm78 Най-после ви открих, че нещо ви изтървах. Търся си омекотител, който да ухае и след изсъхване на прането, но да не е много скъп. Благодаря   bouquet

Сано...много силно мирише. Концентрат, който е за 40 пранета, е към 7 лв... Rolling Eyes

# 323
  • София
Ето какво ми съобщи БТА тази сутрин.
Все си мисля, че 2 и повече часа въртене на 60 градуса с прах би следвало да убива обикновените бактерии.

Цитат
Най-много бактерии у дома се крият в хавлиените кърпи
Лондон, 14 ноември /БТА/
Забравете за дръжките на вратите и тоалетните чинии -
най-много бактерии у дома се крият в хавлиените кърпи, установи
американско проучване, цитирано от в. "Дейли мейл".
Причината за тяхната заразност се изразява в способността
им да задържат влагата, което позволява на микроорганизмите да
се размножават. Не по-малко опасни за здравето са покривките и
салфетките. Проучването било осъществено от екипа на Чарлз Герба
от университета в Аризона. Специалистите установили, че
колиформените бактерии, които се срещат в екскрементите и водят
до хранителни отравяния и до диария, се срещат в 89 на сто от
салфетките. А вездесъщата Е-коли бактерия - в 25,6 на сто от
кърпите.
Чарлз Герба изтъкна, че заразата може да бъде посята, когато
подсушаваме ръцете си, а преди това сме пипали инфектирано с
бактерии сурово месо. С кърпите за лице и ръце в банята
разпространяваме микроорганизми и сред другите членове на
семейството, които ги ползват общо. А когато ги сложим за пране
в пералнята, това съвсем не убива микробите. Най-ефективният
способ за дезинфектирането на кърпи, покривки и салфетки е
потапянето им за кратко в белина.

# 324
Полезно инфо,Еве  Peace

Тета ,откъде може да се закупи това Сано?  newsm78

И аз да споделя,че съм много доволна от пералнята ни Simple Smile

# 325
Това с кърпите съвсем не е нова информация. Бактериите се нуждаят от влага, храна и малко по-висока температура за да се размножават. Мръсните кърпи са идеален субстрат. Вкъщи, кърпите за ръце се сменят през ден, а тези за лице и тяло (не ползваме общи такива), два пъти седмично. Всички се перат на 60 градуса с препарати, съдържащи кислородни избелители.

Последна редакция: сб, 15 ное 2014, 15:24 от TAED

# 326
  • София
Да, информацията не е нова, по-скоро към ето това исках да насоча:
Цитат
А когато ги сложим за пране
в пералнята, това съвсем не убива микробите. Най-ефективният
способ за дезинфектирането на кърпи, покривки и салфетки е
потапянето им за кратко в белина.
Така написано излиза, че с нормално пране не ги изпираш и трябва задължително да ги киснеш в белина.
Мисля си, че 60 градуса са достатъчни за обикновените бактерии, не говоря за някакви термофили (те пък сигурно не са болестотворни). Но ако някой има научни сведения, че са нужни по-високи градуси за Е.коли и подобни, ще ми бъде интересно да науча (иначе, да, сигурно на 95-100 градуса е най-дезифекциращо, малко са дрехите, които издържат такова сваряване).

Кислордните избелители в стадартни универсални прахове достатъчни ли са за тая цел, TAED?

# 327
Лисе, Сано максима /омекотител/ мисля  има в Кауфланд..

Аз концентрата го взех от магазинче за паралелен внос, там имаше и обикновен омекотител Сано Максима... Peace

А за бактериите - че цветните хавлии какво да ги правим..

# 328
Има изследвания бол, най-общо разликата между пране на 40 С без кислородни избелители и на 60 С с кислородни избелители е около 1 log, т.е. 10 пъти  (брой микроорганизми на единица площ). Допълнителното изплакване също има сравнително голям ефект.

Човек не трябва все пак да задълбава много в тази материя, че лесно се стига до параноя и хипохондрия. Разбира се, трябва повече внимание при бебета и хора с компрометирана имунна система или при наличие на заразно болен в семейството.

Спазването на някои прости и лесни хигиенни правила при домашното пране на здрави, възрастни хора обикновено намалява значително честотата на т. нар. простудни заболявания. На това обикновено се обръща много малко внимание и за съжаление българските лекари или не го знаят или по някаква причина не го споменават. Препоръчва се често миене на ръцете, но никой не споменава, че една мръсна кърпа пренася повече микроорганизми по ръцете, отколкото е имало преди измиването.

ПП: Това с белината е излишно според мен. Едно изпиране на 60С с допълнително изплакване с качествен прах, съдържащ достатъчно избелители и активатор е напълно достатъчно.

Последна редакция: сб, 15 ное 2014, 18:33 от TAED

# 329
тета   Hug благодаря !

Общи условия

Активация на акаунт