Перилни препарати и омекотители - 26

• 60 632
  • 727
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, досега не бях си взимала Персил Сенситив, признавам си...
Ама той ухае божествено!? Blush
Прахът или гелът?

# 91
  • София
При мен прах ленор не мирише много силно след изпиране. Мирише приятно, но слабо. Както обичам   Simple Smile Може да е защото е овлажнен.
При мен мирише определено по-силно от (примерно) Персил сензитив и Колор прах, които направо не се усещат. Но не много силно като Омо или Ариел капсули, които са доста интензивни. Но бях останала с впечатление, че ароматът е по-натрапчив. Определено ми харесва, обаче Гес беше писала, че е за слабозамърсено пране, така че ще го видя как ще се държи по-нататък.

# 92
  • Бургас
Аз пък имам една бяла памучна кърпа, с която преди време съм увила питка, но не съм изпрала веднага след това и сега е цялата в мазни петна. Мислите ли, че може да се премахнат с нещо? С нормално пране не става Sad

# 93
  • София
Аз пък имам една бяла памучна кърпа, с която преди време съм увила питка, но не съм изпрала веднага след това и сега е цялата в мазни петна. Мислите ли, че може да се премахнат с нещо? С нормално пране не става Sad
Напръскай я с обезмаслител.

Последна редакция: нд, 02 ное 2014, 22:55 от Ev_e

# 94
  • Sredets/Burgas
Прахът!  Peace С течните се разделих и приключих...
Особено, след като преди месец Вайсер Рийзе гел така ми ароматизира паралнята,
че сега, с каквото и да пера, какъвто и омекотител да слагам - мирише на него след изсъхване...
А не съм го ползвала повече от 2 пъти...
Какво беше това чудо, не знам!?
Макар че съвсем скоро правих профилактика,
май ще трябва пак да пусна един цикъл, да се отмирише,
че не ми се нрави този парфюм...

# 95
  • София
А според вас от официалния внос, Персил или Ариел е по-добър? И кой с какви замърсявания се справя по-добре?
Като цяло по-доволна съм от Персил, отколкото от Ариел. Освен качеството на изпиране - Ариел ми мирише доста силно.

# 96
  • София
Имам питане за универсалните прахове.
Значи, доколкото разбрах, съдържат оптични избелители, които обаче се активират при температури от 60 градуса нагоре. Точно затова с универсален прах може да се перат и цветни дрехи на 40 градуса, без да има поражения върху цветовете. А когато се перат бели и светли дрехи, трябва да е на по-висока температура, за да подействат тези избелители.
Но с универсален не бива да се перат дрехи с неустойчиви цветове, защото нямат съставка, която възпрепятства разнасянето на цвета по другите дрехи.
Така ли е?...

# 97
Не знам откъде си го разбрала това. Оптичните избелители дават само илюзия за бяло и при тях температурата няма значение. Оптичните избелители е възможно да променят някои цветове, но само до следващо изпиране с препарат без оптични избелители.
Избелителите на кислородна основа се активират около 60°, но затова в праховете се слага активатор (примерно TAED), който, без да изпадам в подробности, позволява да се активират избелващите свойства и при ниска температура. Който го интересуват подробностите, да чете тук.

Не е добре с универсален прах да се перат дрехи с неустойчиви цветове, защото може да избелеят от кислородните избелители, а също така, ако повече пускат, цветът да се пренесе и върху другите дрехи, понеже не съдържат съставка, която възпрепятства преноса на багрила.

# 98
  • София
Не знам защо, но аз си мисля, че прахът за цветно е по-универсален от прах за бяло.
Има ензими за премахване на петна, има химикали за задържане на цветовете, има си всичко...
Може да се пере и бяло.
Докато с прах за бяло е доста голям шанса да си поразиш цветните дрехи.
Аз как си бях развалила едно време едни черни панталони с Ариел - бяха станали на бели точки!

# 99
Здравейте на всички  bouquet!
Сега намерих тази тема и се много радвам, защото имам проблем, всичките ми нови дрехи след първото изпиране са вече избледнели , пробвала  съм какво ли не ,пера на слаба температура, но не и не.Вече не знам какво да правя #Cussing out толкова много хубави дрехи ми се развалиха.Ще съм ви много благодрана , ако споделите от кои препарати за цветно пране сте доволни и наистина цветовете не избледняват след това!Предварително ви благодаря  bouquet

# 100
  • София
Не знам откъде си го разбрала това. Оптичните избелители дават само илюзия за бяло и при тях температурата няма значение. Оптичните избелители е възможно да променят някои цветове, но само до следващо изпиране с препарат без оптични избелители.
Избелителите на кислородна основа се активират около 60°, но затова в праховете се слага активатор (примерно TAED), който, без да изпадам в подробности, позволява да се активират избелващите свойства и при ниска температура. Който го интересуват подробностите, да чете тук.

Не е добре с универсален прах да се перат дрехи с неустойчиви цветове, защото може да избелеят от кислородните избелители, а също така, ако повече пускат, цветът да се пренесе и върху другите дрехи, понеже не съдържат съставка, която възпрепятства преноса на багрила.

Аха, значи кислородни избелители са...
Това ми е от четенето във форума. Чудех се дали да си купя универсален прах, защото рядко имам бяло пране... Та сглобих инфо оттук-оттам и затова попитах дали е така.
Благодаря, Гес! Явно ще се въздържа от универсалните прахове на този етап.

# 101
  • София
belladonna86, ако бъдеш малко по-конкретна, сигурно тук момичетата ще успеят да ти помогнат.

На първо място - как така всичките ти нови дрехи след първото изпиране избледняват?
Купила си повечко нови дрехи наведнъж ли? От една марка ли са, от един магазин ли са, каква материя са, какви цветове? Друг път пазарувала ли си същата марка/магазин?
Звучи подозрително и невероятно всички да избелят от едно пране (пример - няколко пъти пера обикновени, евтини черни памучни тениски с прах за бяло пране на 60 градуса, на близо 3-часова програма - няма никаква следа от избеляване въпреки това).
Какъв препарат ползваш? Как дозираш?
Каква програма?
Как ги сушиш?

# 102
За дрехите си мисля, че проблемът не е в тях, купувам от различни марки, но винаги маркови и скъпи  дрехи, следя много за качеството на материята на дрехите, тъй като съм алергична и кожата ми не понася всякакви материи.Използвам кратка, програма, но много по често ръчна програма точно с тази цел, да щадя дрехите, съхнат на сушилник не използвам сушилня, това което ми направо впечатление е, че дрехите, които са най- много засегнати са памучните. Микрофибърните и като цяло изкуствените материи не толкова даже изобщо.Препарати , които съм ползвала до сега первол коколино, рекс и още един не му помня името, тези евтините савекс бонукс и тн не ги ползвам защото алергията ми се усилва не знма защо точно от тях.Цветовете на дрехите ,които избледняха са зелени и сини и един черен клин(пран отделно разбира се)Това е в общи линии....

# 103
  • София
Коколино е омекотител. То няма нищо общо.
Первол течен не е лош препарат за цветни.
Прах Рекс може да е проблем - но зависи дали е за бяло.

Не бих казала, че си пробвала какво ли не.

# 104
Е преди съм пробвала и други но ,конкретно след употребата на тези прахове ,омекотители и тн стана проблемът, изобщо не бих нарекла первол -не лош продукт, даже си мисля, че проблемът е в него,но знам ли.Сега съм се насочила отново към ариел или персил.Преди използвах само ариел и бях супер доволна но това във Франция , откакто се върнах в Бг не съм срещнала читав препарат за цветно конкретно , с бялото няма проблем.За персил нищо не мога да кажа, не съм го ползвала и ще се радвам ако споделите препаритите от които сте доволни тук на родна земя Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт