Перилни препарати и омекотители - 26

• 60 612
  • 727
  •   2
Отговори
# 105
Ей сега обаче се сетих за трик, който майка ми прилагаше на времето при цветните дрехи, а аз не го използвам  , обръщането на дрехите на опаки преди да се изперат, а аз си признвам, че до сега не съм го правела doh, а може би трябва...

# 106
  • София
Пишеш объркано. Первол е течен продукт.
Последно с какъв продукт си прала тези дрехи, които са ти избелели - прах или течен?
И какъв прах? Марка, модел?

Пробвай Персил за цветно.

# 107
Съжалявам,че не е станало ясно.
Едните дрехи изпрах с рекс за цветно и коколино, а другите с первол за цветно.Резултат и в двата случая след 1 то изпиране по бледи памучни дрехи.

# 108
Сега се колебая между ариел и персил за цветно.Една колежка ми каза, че е остнала доволна и от медикс за цветно, но не знам дали да му се доверя newsm78

# 109
  • София
Аз лично избягвам течните препарати, особено Медикс.

А - вземи си капсулите на Ариел за цветно, в зелената кутийка.

# 110
Мерси  bouquet ще пробвам, а течните за цветно не са ли по щадящи  от самите прахове или се бъркам newsm78?

# 111
  • София
Много е странно така да избеляват от едно пране, все едно са боядисани с водни боички, щом казваш, че дрехите са различни и не можеш да заподозреш, че проблемът е в тях. Дори избелващ препарат няма такова действие от едно пране.

На първо време не използвай повече този Первол и Рекс. Или изпери отново някоя цветна дреха, която не ти е толкова ценна, с тях, за да провериш дали наистина те правят поразията.

Геловете са по-щадящи към цветовете. Предложеният Ариел 3х капсули е много хубав препарат - ползвам го от около година - няма никакви проблеми с него, и то далеч не само върху маркови и скъпи дрехи. С него нямаш нужда от омекотител, освен ако не целиш по-различен от ароматизиране ефект. Персил имат също капсули - според мен обаче не струват.
Хубави гелове има по магазините за паралелен внос - примерно немски Корал и пр. Но май немските се намират по-трудно, заради по-високата цена.

След това първо пране прала ли си дрехите с друг препарат и забелязала ли си разлика? Прала ли си ги на ръка и забелязала ли си да пускат много боя?
Направо недоумявам какво - извън самите дрехи, може да предизвика такъв ефект като от белина. 

# 112
Всичко е по-щадящо от рекс хах  Mr. Green освен бонукс, савекс може би и разните турски бъркочи  Mr. Green

С прах Персил колор експерт цветните ми дрехи са си абсолютно ок, нищо не е избеляло. С "ариел колор и стил" от Кауфланд тия дни - също. А най-доброто за всички времена според мен са мегаперлите на Персил. Поне бяха, отдавна не съм купувала. С тях цветовете направо искряха. Девойката по-горе е изпрала цветни дрехи с прах с бяло и естествено, че дрехите й ще избледнеят. Цветни дрехи се перат с прах за цветни дрехи. Ако не може да се разбере от надписите дали е за цветно или не, то търсиш в съдържанието на препарата някакви окси- елементи или bleach-ери и ако има такива - значи е за бяло - светло пране.
Бяло и светло пране, ако държиш на цвета се перат съответно с прах за бяло.
С универсален препарат се перат неща, чийто цвят не ни вълнува примерно  Laughing така съм научила и синовете си и дори те вече нямат проблеми. Аз универсални препарати не купувам.

Това за разлика между гелове и прахове са измишльотини и общи безсмислени приказки. Сравняват се ябълки с ябълки - например гел Персил за цветно с прах Персил за цветно, но същия клас, цена за едно пране и производител. Или гел Персил с гел Корал един и същи клас и цена и т.н.

# 113
  • София
И аз мисля, че belladonna86 е изпрала дрехите си по погрешка с препарат за бяло пране. Друго обяснение няма.

# 114
Не не, изобщо не съм ги прала с препарат за бяло,и рекса и первола бяха за цветно, но защо така се получи Rolling Eyes,не мога да кажа, че са избелели като от белина, но определено са по бледи от преди, бяха много наситени кралско синьо и тревисто зелено, дори и черното клинче, коети изпрах (него на ръка ) е леко по светло Shocked.Повече няма да ги ползвам тези боклуци.Досега не съм ползвала гелове , но щом ме съветвате ще опитам.Благодаря  bouquet

# 115
Влизам с информация и питанки, че в главата ми е каша  Mr. Green  
В СВА има промоция на Ариел капсули за 26 пранета, лилава кутия Colour & style за 9,99 лв - не съм ги ползвала до сега и се чудя дали да си взема  Thinking Има и на Ариел препарат против петна за бяло 1л. за 6,99 лв - някакви отзиви за него ??
Пак там има Капсули за пране АСЕ 20 бр.  мимиоза и маргаритки за 7,99 лв; Капсули за пране АСЕ регулар 16 бр. за 5,99 лв; Силан 1,35 л за 50 пранета за 4,99 лв, Ленор 3л 42 пранета 5,49 лв.; Первол различни видове  2 л. за 6,99 лв.

Имам питане за омекотителя на ИЗИ - има ли доволни, че си харесах два аромата  Blush

На Максима от омекотителите си харесах синия, жълтия и като,че ли белият. Розовият определено не ми хареса  ooooh! Като ходя до Кауфланд за ОМО-то ще грабна и някой омекотител на Максима   Mr. Green

Ще се върна назад в темите да прочета за праха и гела на Максима - че там нещо ми се объркаха нещата  smile3529

# 116
  • София
Това за разлика между гелове и прахове са измишльотини и общи безсмислени приказки.
Щом за теб по-лесното и хубаво отмиване на гела от тъканите, което е предпоставка за запазването на материята и цвета, са измишльотини и общи безсмислени приказки (между другото струва ми се, че подобни определения са напълно ненужни, освен ако не възприемаш и пишещите в темата за свои синове), няма да споря, сигурно си права.

Що се отнася до belladonna86, понеже априорно приемам, че хората не са глупави, разчитам, че
Едните дрехи изпрах с рекс за цветно и коколино, а другите с первол за цветно.
отговаря на действителното положение.
Може би е хубаво belladonna86 да снима давата препарата и да ни ги покаже.

# 117
това кой го казва - "по-лесното и хубаво отмиване на гела от тъканите, което е предпоставка за запазването на материята и цвета..."? Няма такова нещо. Ако има проблем с изплакването то или пералнята не е в ред или се използват некачествени препарати. Имам 2 различни перални, на едното място е много твърда водата, на другото мека. Пера по-често с прахове, в момента имам и една голяма бутилка гел Персил. Нямам никакви грижи с изплакването и цветовете. 
Още нещо. Доколкото имам наблюдения тук в тази тема, точно хора, които използват само гелове се оплакваха от миризми в пералнята.

# 118
  • оттам, откъдето започва България
Сега се колебая между ариел и персил за цветно.Една колежка ми каза, че е остнала доволна и от медикс за цветно, но не знам дали да му се доверя newsm78
Аз съм ползвала Медикс Алвина лилав и съм доволна. Пере съвсем нормално цветното пране, а ароматът е разкошен. Заради този аромат в момента ползвам омекотител Медикс Алвина лилав. Цветните дрехи ги пера с течни препарати, много рядко използвам прах за тях.
P.S. Лоша миризма в пералнята не съм имала.

Последна редакция: пн, 03 ное 2014, 20:00 от pitinko68

# 119
Здравейте,какво ще кажете за този прах за пране  Ariel Actilift washing pow 60sc 4,05 kg - ЗЕЛЕН, произход Холандия.В момента е в промоция + омекотител Софтлан 1л ,произход Германия.
Универсален перилен препарат за бяло и цветно пране при температура от 20°С до 95°С.
Това го взех от описанието на продукта.

Общи условия

Активация на акаунт