Перилни препарати и омекотители - 26

• 60 113
  • 727
  •   1
Отговори
# 570
  • Бургас
Със стари петна е много трудно да се бориш. Моите /бели/ кърпи с мазни петна не можах да ги изпера. Престояха с обезмаслител едната, със Спот другата,  прах с Омо - нищо. После ги киснах 2 дни в разредена белина и пак прах с Омо но 60 градуса. Ами още си стоят петната. Явно трябва да се реагира възможно най-скоро, товае моя извод.

# 571
  • София
Гес да обясни по-подробно.
Доколкото помня, ако не се махнат при изпиране веднъж петната, те се запечатват и после става много трудно.

# 572
една ножица ще ги оправи  или пък една нова кърпа.  то да е нещо скъпоценно да му дириш колая , а то някаква си кърпа  Laughing

# 573
Доколкото помня, ако не се махнат при изпиране веднъж петната, те се запечатват и после става много трудно.
Е, мисля, че се фиксират само ако ги изгладиш или ги изсушиш в сушилня.

# 574
Ами ще я бракувам тогава Wink

# 575
Е, мисля, че се фиксират само ако ги изгладиш или ги изсушиш в сушилня.

Значи нямам много шанс с тия боденца.. сигурно ги е гладила.. то те са за новородено ooooh!
Ще видим резултата утре..
Аз да питам пак -прах за бебета? В една друга тема за бебчета пише Сано Максима и Персил Сензитив. Май ще взема Саното - даже онзи ден го гледах някъде към 10лв беше. Толкова ли е по принцип?

# 576
Аз съм взимала Персил Сензитив , Тео бебе ,днес пак грабнах 1 Персил.

# 577
  • София
една ножица ще ги оправи  или пък една нова кърпа.  то да е нещо скъпоценно да му дириш колая , а то някаква си кърпа  Laughing
То е въпрос на принципи, а не от икономия. Често може почистването да струва по-скъпо от изпраната дреха  Mr. Green

sunny-n, с какъв обезмаслител третира? Направо не мога да си представя нещо да се опре на Megglio! С веро пра ли? Изпери на висока температура и с някой хубав течен перилен - наскоро научих, че перат мазните петна по-добре от праховете  Wink

Gallaa, Персил сензитив е супер. Сано не съм опитвала, иначе е 8-10 лв.

# 578
Ако се сравнява Сано с Персил сензитив, то Персил определено е по-добър. Но бебето дълго ще е бебе и ще можеш да пробваш всеки прах, който поискаш.

Течните наистина перат мазнини по-добре, но много стари мазни петна нищо не може да ги изпере.

# 579
Абсолютно вярно е,че няма връзка между миризмата на мухъл и вида на перилния препарат.След направена 2 пъти профилактика с препарат и забърсване на пералнята и чекмеджето всеки път след пране проблемът беше разрешен.
Не вярвам също в тезата,че официалния внос или местното производство са "гаражни".Аз например съм доволна от Тема Скин ловинг.По-скоро има различни производства според потребителското търсене и цената.Затова виждам разлика между немски Персил и произведения в Източна Европа.

# 580
  • Бургас
Ev_e, пръсках с Astonish, но не мисля, че има значение. Просто трябваше веднага да третирам с нещо и да изпера, а аз оставих в коша за следващото пране. Не съм гладила, но сушилня ползвах. Пък и наистина не е нещо ценно,  за което да се тормозя.

# 581
  • София
Ev_e, пръсках с Astonish, но не мисля, че има значение. Просто трябваше веднага да третирам с нещо и да изпера, а аз оставих в коша за следващото пране. Не съм гладила, но сушилня ползвах. Пък и наистина не е нещо ценно,  за което да се тормозя.
Като чета, явно наистина съм извадила късмет, че премахнах огромно мазно петно от памучна блуза, и то след като е стояло няколко дни, изпрано, после изсушено със сушилнята и изгладено! Но при мен и друг път стари петна (неизпрани от първия път) излизат само със стандартно изпиране в пералня на следващия път, никога не третирам с нещо мазните петна.

# 582
А с какво переш, извинявай? С лидълско ОМО ли?

# 583
Здравейте и от мен!
Не знам дали сте обсъждали темата относно комбиниран течен препарат за пране (бяло+цветно).  Реших да пробвам "Персил" гел, но от Турция, защото моя позната намира голяма разлика между същия, продаван в "Кауфланд" и този, внесен от Турция. Обадихме се на въпросния човек, който се занимава с покупко-продажбата, но изненадата ми беше голяма, когато отговори, че "Персил" течен е комбиниран, т. е. един гел както за бяло, така и за цветно пране!
Гледам, в момента рекламират "Ариел" течен, и на него също пише бяло+цветно пране!
Някой има ли опит в прането с подобен комбиниран препарат?

# 584
  • Бургас
С кауфландското ги изпрах. Иначе имам и течно от Лидл, но в случая ползвах праха, който наистина се справя доста добре по принцип.  Изпра ми старите бебешки дрехи, по които имаше разни жълти петънца и ръжда от копчетата.

Общи условия

Активация на акаунт