Перилни препарати и омекотители - 26

• 60 372
  • 727
  •   1
Отговори
# 555
Не се шашкай излишно. Тези неразтворими съставки са зеолити, които представляват безобидни минерали. Някои хора ги пият, за да се пречистват вътрешно. Спокойно. Всички прахове ги съдържат в по-голям или по-малък процент.

# 556
Аз пък съм работила в производството и също съм много добре запозната. Никой никъде не ги препакетира. Прахът се произвежда и пакетира в завода, опакова се на палети и се разпраща към дистрибуторите, а оттам - в супермаркетите и магазините.
Сега, ако във вашия или в други магазини се предлагат някакви ментета на гореизброените марки, това е съвсем различен въпрос. Да не говорим, че от паралелния внос също има някакъв процент ментета, особено на гръцките. Да не говорим пък, че прахове от като Бонукс, Савекс и Рекс са от най-ниския клас и твоите клиенти не знам какво точно са очаквали за тези пари.
В моят магазин не се продават български боклуци. Всичко е ДИРЕКТЕН внос от Гърция, Италия, Германия, Унгария и Англия. Заблудата е голяма, че не се препакетират от дистрибуторите. Понеже праховете са много "качествени" по веригите (както казваш), за това Ариела и Персила (нали уж са най- висококачествени) не изпират и по- лошо не се и разтварят ако са копсули или гранула. Отделно дрехите миришат на мухъл като се извадят от пералнята и ако има някое петно така си остава не изпрано.

# 557
  • Русе
Отделно дрехите миришат на мухъл като се извадят от пералнята и ако има някое петно така си остава не изпрано.
Това, че пералнята мирише на мухъл, няма нищо общо със страната на производство на праха.
Пера предимно с немски прахове и омекотители и пералнята ми се беше вмирисала.
Обсъждано е назад от специалистите защо мухлясват пералните.

# 558
Твоята заблуда е много голяма, но по-лошото е, че заблуждаваш и клиентите си, за да си продаваш стоката.
Никой дистрибутор не препакетира, защото не разполагат с условията за това. Работата на дистрибутора е да разпространява стоката. Това е, просто и ясно: разпространява. А това, което твърдиш (че препакетират), е нагла лъжа.

Понеже праховете са много "качествени" по веригите (както казваш), за това Ариела и Персила (нали уж са най- висококачествени) не изпират и по- лошо не се и разтварят ако са копсули или гранула. Отделно дрехите миришат на мухъл като се извадят от пералнята и ако има някое петно така си остава не изпрано.
Това, че румънския Ариел и сръбския Персил са с по-ниско качество от западноевропейските си събратя е вярно, но това горе са писания или на един тенденциозен човек, или на човек, който цял живот е ползвал само ментета на марките.
Първо, изпират. Второ, разтварят се. Трето, дрехите не миришат на мухъл. Четвърто, да, с някои петна не се справят както западноевропейските си аналози.

Не ме разбирай погрешно, аз също ползвам паралелен внос. Но едно е да си продаваш стоката като казваш примерно, че чуждите продукти са с по-високо качество, а на нас предлагат стока с по-ниско по най-различни причини, а съвсем друго е толкова убедено да разправяш толкова неверни неща. Ако не бях ползвала „български” Персил или Ариел, направо щях да ти повярвам, че не перат и не се разтварят. Гледам, 95% от българите, които си ползват официалния внос, все с мръсни и петносани дрехи ходят, миришат на мухъл и от тях се сипят като сняг гранули неразтворен прах.

Последна редакция: сб, 22 ное 2014, 15:28 от Guess Who

# 559
  • София
Гледам, 95% от българите, които си ползват официалния внос, все с мръсни и петносани дрехи ходят, миришат на мухъл и от тях се сипят като сняг гранули неразтворен прах.
Joy Joy Joy

Гес, предложение - сложи на първата страница обяснение за разгадаване произхода на препаратите, ама така, по-едричко, поне 36 пункта шрифт, че колкото и да съм "за" постоянното повтаряне и обяснения, понякога и на мен ми идва  Sick
Може да добавиш и онова, което TAED написа за указанията кога е произведен препаратът.

А що се отнася до вносните прахове - сега пера точно с един такъв, лично си го купих от Гр, никой дистрибутор не го е "препакетирал" в свободното си време - Скип. Не че е лош, супер е, но абсолютно по нищо не отстъпва на "българското" Омо. И се чувствам доста тъпо, че съм го карала от 300 км разстояние, като под носа ми Кауфланд продават същото.
Не съм пробвала немски прах, но по-скоро ще ходя лекьосана, ще мириша на мухъл и от мен ще се сипят гранулки, вместо да влача прах за пране от 2000 км. А и почти съм сигурна, че няма да има никаква разлика.

# 560
  • Стара Загора
[quoteСкъпа, може да се правят някъде си, но незнаеш къде и кои ги препакетира. Работя в магазин за вносни перилни препарати и съм много добре запозната с тази стока.Оплакванията, който ми постъпват от клиенти използвали точно марките изброени от мен по- горе са безбройни. В България не се произвежда нищо качествено, но дори и да се произведе се скапва тотално, за да се печелят пари.]
Ако попадна на такава некомпетентна и агресивна продавачка като теб, втори път няма да вляза в този магазин! Да ми твърдиш, че по бар кода се разбира къде е произведен перилния препарат и че всеки месец трябва да се прави профилактика на пералнята, и да ми оплюваш всичко което не се предлага в твоя магазин, с такива абсурдни твърдения за "гаражни производства и препакетиране" ooooh!Пък казваш, че не ползваш български препарати, как тогава даваш мнение, за нещо което не познаваш? Чудя се с какви прахове си прала преди паралелния внос да навлезе масово? А и нахлуваш в темата, която е N-та поред и тези неща са обсъждани много, много преди да ни "светнеш". Моля, споделяй  личните си впечатления, но бъди обективна.
Аз днес прах по " японски"- със студена вода, но нямам от японския прах, за съжаление Simple Smile. Ама, не защото исках, а по неволя. По средата на прането установих, че пералнята ми не нагрява водата и я оставих да си изпере. Резултата е добър, прането е изпрано и мирише на чисто, но мен ме гложди нещо, като не е минало през горещата вода.

# 561
Здравейте, аз с моя проблем отново... за бебешките дрешки... накоя съфорумка беше споменала по напред за кафеви точици... и аз имам такива по белите бодита.. накисвам ги с Омо да видим утре как ще са... Praynig

# 562
Пък казваш, че не ползваш български препарати, как тогава даваш мнение, за нещо което не познаваш?
Клиентите са се оплаквали.

Аз днес прах по " японски"- със студена вода, но нямам от японския прах, за съжаление Simple Smile. Ама, не защото исках, а по неволя. По средата на прането установих, че пералнята ми не нагрява водата и я оставих да си изпере. Резултата е добър, прането е изпрано и мирише на чисто, но мен ме гложди нещо, като не е минало през горещата вода.
С какво пра?
ОМО е активен от 15°, а Персил уж от 20°. С тях не би трябвало да имаш проблем. Разбира се, нагревателят трябва да се смени, но временно става.
А за прането със студена вода открих, че резултатите са по-добри от очакваното. Ако със студена вода пералнята ми переше повече от 35 минути (без плакненията), щях да я ползвам редовно.

Последна редакция: сб, 22 ное 2014, 16:25 от Guess Who

# 563
Gallaa ,дано Омо-то се справи  Peace

Аз пуснах една пералня сега с дрешки на малката с Персила.

И чакам ако някой знае да каже,как да махна гадното петно от кърпата  Blush

# 564
  • София
Лисичке, ако е мухъл и кърпата е бяла (не погледнах снимката), също можеш да накиснеш продължително в Омо и после с избелващо прахче. На една чисто нова бяла блузка на малката бях произвела такова петно и излезе по този начин, обаче се наложи неколкократно киснене и търкане. Нямах тогава нищо по-специално за петна. Но в края на краищата се изпра без остатък.
А и тъй като мухълът е плесен, гъби, кислородните избелители, мисля, ще се най-ефикасни.

# 565
Ev_e ,благодаря,цветна е кърпата,иначе я пробвах със Спот-а,но не става нищо .

# 566
  • София
Дано някой се включи с идея за цветно.

# 567
Е, това е хавлия, цветът е стабилен.
Освен накисване с избелващ продукт и многократно пране, друго не се сещам.

# 568
  • София
Според мен това черно петно на хавлията /видях го/ не е мухъл. Нещо друго е - масло, боя, нещо такова...

# 569
По принцип нямаме масло и бои вкъщи,аз не се боядисвам.

Ще пробвам с кисненето и честото й пране да видим.

Благодаря ви   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт